親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

朋友介紹,去曼谷、芭堤雅等地揾食,上 eatigo.com好方便又easy.

我即日check ,即日巳 book到hotel seafood buffet. 仲有50% discounts, 超抵!(不同食肆在不同時段 offer 10-50% discount )
Ps. 不用預先join member 或比錢,很安全!

大宅

回覆:maozit 的帖子

但是做booking時要入泰國電話,你是否去到泰國才book,不是在香港book定?thx

男爵府

我臨上機才book, 填香港mobile(可改動country code 成為香港code Ka)及 email, 不出幾秒,我便收到email confirmation. 到步,我show 手機email, 便入座了!

曼谷好多場地接受 eVoucher / email confirmation(包括:safari world, 人妖show, art in paradise, ocean world, dinner cruise 等), 比香港,方便得多!

大宅

Thx! 原來可以轉country code,我成功book了,謝謝!是否book6點吃的話,準時到及show sms比酒店看就ok?

男爵府

Yes 呀!我當時都擔心個booking 唔知堅定流,所以到步便call restaurant, 順便confirm 地址。比個booking 佢,個staff 仲提我個booking 可享半價,so good!

仲要remind 你,選時段享受不同discount 優惠時,double check restaurant buffet or meal 開放時間,若半價優惠,可能在這time slot 的最後1-1.5 hrs, 若你認為自己有足夠時間用膳,那便book 吧!或可轉book 其他時段,少d discount, 但長d用膳時間;or 轉book 其他restaurant.

大宅

謝謝提醒!你book了什麼地方吃呢?我book buffet 因為半價的話真的好低吃!

大宅

謝謝提醒!你book了什麼地方吃呢?我book buffet 因為半價的話真的好低吃!

大宅

公爵府

畀面勳章

引用:Yes 呀!我當時都擔心個booking 唔知堅定流

原帖由 maozit 於 15-08-05 發表
Yes 呀!我當時都擔心個booking 唔知堅定流,所以到步便call restaurant, 順便confirm 地址。比個booking ...
我剛剛book,但未收到email confirm? 到時唔去食有冇問題?

子爵府

Debbie媽 發表於 15-8-5 07:22
我剛剛book,但未收到email confirm? 到時唔去食有冇問題?
做個有信譽香港遊客,如果唔去就cancel booking,唔好no show

pamie    發表於 16-4-13 16:14

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:Debbie媽 發表於 15-8-5 07:22 我剛

原帖由 candysandy 於 15-08-05 發表
做個有信譽香港遊客,如果唔去就cancel booking,唔好no show
ok

大宅

回覆:Debbie媽 的帖子

我book完之後,好快收到confirmation wow

男爵府

GLAU530 發表於 15-8-5 05:44

Oh... 我booked 個間在terminal 21, 我覺得好一般,但當時我要book 2:30pm 時段,好多hotels 過哂lunch 時段,所以冇物Choices, 不過巧平。而我朋友booked atrium @ the landmark Bangkok, 佢話多海鮮,2大2細dinner buffet 都是2500 baht。

你也可找有品牌的hotels, food quality 應該有保障!

公爵府

畀面勳章

引用:我book完之後,好快收到confirmation wow

原帖由 GLAU530 於 15-08-05 發表
我book完之後,好快收到confirmation wow
我尋日入咗HK tele no.,所以收唔到confirm,今日入泰國tele no.,即時收到confirm, lunch 去食50% discount,thx

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:+本帖最後由+maozit+於+15-8-4+03:57+編輯+

原帖由 maozit 於 15-08-04 發表

朋友介紹,去曼谷、芭堤雅等地揾食,上 eatigo.com好方便又eas ...
我唔係好明呀,呢間酒店即係1800入座就會有50% discount?

執仔之手 與仔偕老

男爵府

係呀!你選晚餐,而18:00 有50% discount, 之後18:30等時段的discount 又少d,我諗這些是peak hours, 所以少d discounts, 以便分散人流; 而你又可發覺再打後時段,discount 又多d,當然啦,臨近dinner 時段尾聲,幫助促銷 lor!

所以自己衡量prefer 那個時段,以享受不同% 的discount.

大宅

引用:Yes 呀!我當時都擔心個booking 唔知堅定流

原帖由 maozit 於 15-08-05 發表
Yes 呀!我當時都擔心個booking 唔知堅定流,所以到步便call restaurant, 順便confirm 地址。比個booking ...
請問你訂边間buffet? 會有50%discount 有咩主打食物?有無生蠔和鵝肝?

男爵府

我booked 個間在terminal 21, 我覺得好一般,我唔recommend 比大家,只是我當日剛落機,late afternoon 有空檔,才book late lunch buffet。

而我朋友booked atrium @ the landmark Bangkok, 佢話多海鮮 (有長腳蟹,但唔知有冇鵝肝),又平。2大2細dinner buffet 都是2500 baht。

正如我之前說,你也可找有品牌的hotels (eg Marriott, peninsula, etc), food quality 應該有保障!又或者check 有關hotel /餐廳 website,看看是否自己的心水lor.

伯爵府

回覆:上eatigo.com 好多著數!

請問 點改動country code 成為香港code Ka)及 email?

男爵府

我就咁㩒入去佢default 的「+66」,直接delete 佢,及入「+852」,冇難度。

你再試下。

首頁
12345...6

尾頁

跳至