親子旅遊

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

我跟美麗x網上價1849首爾韓國團KSGB05,8月6號出發嘅~黎到首先導遊通知早一晚收到消息有d行程改左,因為美容潮流體驗館要9月1號先開返(MERS關係),所以連帶喺附近嘅3d館同泰迪熊仔館都唔去,改為去4d館同明洞嘅熊仔館仲有睇伴飯show~
對於我黎講改左仲好,睇show好過去full 塊mask啦~
另外本身除左自由活動果日3餐外,行程裏面有2餐係唔包嘅,去樂園果日,導遊都sell 我地加錢,晚餐喺樂園附近食韓燒任食3花肉+黑豚肉+雞脾肉同last day去麻浦水產市場(但佢話趕唔切比我地買蟹即蒸黎食),盛為大人30000won,小童20000won,本身我地個團都包韓燒的,但食嘅係“濕燒”(即用個淺身pan仔,好似火窩咁囉。。。),所以我地全團都加錢join依個任食“乾燒”
而食果方面,到今日為止我地已食左4餐火窩(計埋韓濕燒),跟團買野果d,都係例牌介紹下,你唔買都無野嘅~(不過相公話橫掂要買,所以都有喺果d店買~)我地買左細盒人蔘丸(買一送一),UBG護膚品(買5送1,同團友夾每人揀3支),紫菜買十送3,海帶買5送1(同團友夾1人1包)~

韓國襪我地喺北村韓屋村路口間舖頭買左1000won一對,但之後有團友見到東和免稅店附近落去近地鐵有小販檔賣500won(不過團友無買,因佢喺韓屋村路口買左十幾對),再之後我喺仁寺洞見到賣2000won。。。

我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

大宅

謝謝分享玩得開心

大宅

畀面勳章

引用:我跟美麗x網上價1849首爾韓國團KSGB05,8月6

原帖由 jilljojo 於 15-08-09 發表

我跟美麗x網上價1849首爾韓國團KSGB05,8月6號出發嘅~黎到首 ...
我都參加咗永x平團9月先去1999去5日,又係1日自由活動,好期待執平野……

wcpcelia    發表於 15-8-17 14:31
Crabtree    發表於 15-8-9 12:25

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+jilljojo+於+15-08-09+發表本

原帖由 dlp38 於 15-08-09 發表
我都參加咗永x平團9月先去1999去5日,又係1日自由活動,好期待執平野……

...
好平

琥珀宮

jilljojo 發表於 15-8-9 07:58
我跟美麗x網上價1849首爾韓國團KSGB05,8月6號出發嘅~黎到首先導遊通知早一晚收到消息有d行程改左,因為美 ...
恭喜樓主,美麗華能成團,我未跟過,但朋友曾報2次去歐

洲都唔成團,最後退款,但麻煩啦!攞咗假嘛! 韓國旅遊呢排仲要

咁慘情添。

玩開心啲,買多啲嘢番嚟! 我8月22日自由行出發,想去麻浦又

想去露梁津,心大心細,再睇睇先。

大宅

回覆:jilljojo 的帖子

我都報了美麗華,謝謝分享

男爵府

引用:我跟美麗x網上價1849首爾韓國團KSGB05,8月6

我跟美麗x網上價1849首爾韓國團KSGB05,8月6號出發嘅~黎到首 ...
个團幾多人,多小朋友?

酒店\'得5得,附近有冇商場?

明洞比幾多時間行街?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:跟美x華平價團,身在首爾報告!!

跟團成日報曬先話唔成團,今次仲要又平又成團。

大宅

謝謝分享!

請問伴飯show 值得睇嗎?
住邊間酒店?

子爵府

畀面勳章

謝謝報料,玩得開心啲。

大宅

我都報了依個團但未成團,請問酒店係邊?附近有嘢行嗎?最後有冇去麻浦海鮮?我本來plan自由行day 4自己去

大宅

我地個團計埋bb有21人,入面有6個小朋友(最大果個13歲,最細嘅16mths),連住4晚江南 IBIS(無浴缸),附近有好多間炸雞,而行5~10mins就係COEX Mall(有現代百貨公司同樂天duty free),明洞明天先去,不過已知得2個半鐘~

今日早上自由活動我地自己去左鷺梁津食海鮮,明天另加行程再行麻浦~注意千萬唔好喺紫菜博物館買海帶,因為咁上下份量博物館賣25000(買5送1後平均價),鷺梁津賣10000~15000,而紫菜現代百貨都有賣唔同牌子,平d不過無咁多口味~
但係如想買人蔘丸就跟團去果度平喇~一樣咁多果度賣261800won(買1送1),而樂天duty free賣215美金1盒~

伴飯show我覺得幾好睇,幾攪笑(d低b野好笑~),連我個b囡(16mths)都睇到眼都唔斬,不過注意小朋友太細或細膽要話定佢知,我覺得有時d音樂都有dd大聲(不過我囡完全無驚嘅反應,仲格格笑~)

wcpcelia    發表於 15-8-17 14:31
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

大宅

引用:Quote:原帖由+jilljojo+於+15-08-09+發表本

原帖由 dlp38 於 15-08-09 發表

...
請問可唔可以比個團號我,想打去睇下仲有冇

:-)

男爵府

引用:我地個團計埋bb有21人,入面有6個小朋友(

原帖由 jilljojo 於 15-08-10 發表
我地個團計埋bb有21人,入面有6個小朋友(最大果個13歲,最細嘅16mths),連住4晚江南 IBIS(無浴缸),附近 ...

多谢晒你!

另外,天氣熱嗎?全程短褲 ,OK?

子爵府

畀面勳章

想請問零晨機到首爾. 第一日會帶團友去邊先. 有無早餐食? 團餐啱小朋友食嗎?

子爵府

畀面勳章

另外仲想請問機場退稅多唔多人. 跟團有時間俾我地去退稅嗎??

大宅

ihpekkleduck 發表於 15-8-10 06:23
多谢晒你!

另外,天氣熱嗎?全程短褲 ,OK?
據導遊講,我去頭果2日屬於韓國最熱嘅日子(佢話韓國最熱只有約2星期),第二日黃昏下了場約1小時嘅大雷雨,之後幾日的確無咁熱了,導遊話跟住落黎都唔會好似之前咁熱~但我覺得著短褲都ok~
如果你果團都去冰雪公園,我覺得只著短袖衫加長袖外套都ok,因佢其實似一個溜冰場咁,但如果要sir雪dau,入面會較凍(我入左去一陣,呀仔玩左3次我就頂唔順了~)~同記住帶對手襪!
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

大宅

tiffanylmc 發表於 15-8-10 11:30
想請問零晨機到首爾. 第一日會帶團友去邊先. 有無早餐食? 團餐啱小朋友食嗎? ...
我果個團第一日去到,先喺機場自己搵野食或hea下,到7點15分就集合,上車去冰雪公園,去到約8點9,等到差唔多9點開門,就玩喇~
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

大宅

tiffanylmc 發表於 15-8-10 16:06
另外仲想請問機場退稅多唔多人. 跟團有時間俾我地去退稅嗎??
有時間退呀,我走果日唔多人,佢地會帶埋我地去攪退稅果度,跟住見個個攪晒手續(嘟護照同收據),提我地記入去記住去gate27或28攞錢,再叫我地記住準時去閘口
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

子爵府

畀面勳章

jilljojo 發表於 15-8-11 16:51
有時間退呀,我走果日唔多人,佢地會帶埋我地去攪退稅果度,跟住見個個攪晒手續(嘟護照同收據),提我地記 ...
咁又幾好喎.

首頁
12345...9

尾頁

跳至