美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

請大家傾吓粉底係咪真係唔好貪平要買返專櫃嘢呢?

我用過嘅多數開架濕粉,少數專櫃
Estee Lauder double wear, vidi vici, YSL金蓋,
Revlon colorstay, 台版sofina, VDL,Kate
專櫃嘅除左vidi vici之外,另外果兩款都好失望。
反而開架嘅幾款都好唔錯。
而家都已經唔係好敢投資專櫃粉底,因為價錢唔平,又有雷品,輸唔起

大宅

引用:請大家傾吓粉底係咪真係唔好貪平要買返專櫃

原帖由 baby_happy 於 15-08-24 發表

我全部專櫃買㗎喎~唔去專櫃還可以去邊度買?

mse999    發表於 15-8-30 10:37
wongjoetabo    發表於 15-8-24 21:18

公爵府

引用:Quote:原帖由 baby_happy 於 15-08-24 發表

原帖由 唄啦 於 15-08-24 發表
除左專櫃仲有開架啊

子爵府

引用:Quote:原帖由 baby_happy 於 15-08-24 發表

有開架品牌

子爵府

引用:請大家傾吓粉底係咪真係唔好貪平要買返專櫃

你都係油性肌嫁?我都有考慮過買double wear同 YSL金蓋,你覺得佢地有咩唔好?我夏天用開colorstay,覺得好控油持久丫,但又想試下double wear,你覺得比colorstay差嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+唄啦+於+15-08-24+發表我全部

除左專櫃仲有開架啊
用慣了d貴~在去買平牌子用唔慣~

大宅

引用:Quote:原帖由+唄啦+於+15-08-24+發表我全部

原帖由 shanhaha 於 15-08-24 發表
有開架品牌
用慣了貴野~在去用平野用唔慣~貴d係靚d喎~不過啱唔啱自己就另當別論啦~

公爵府

原帖由 shanhaha 於 15-08-24 發表
你都係油性肌嫁?我都有考慮過買double wear同 YSL金蓋,你覺得佢地有咩唔好?我夏天用開colorstay,覺得好控 ...
我混合偏油。double wear持久度同colorstay差唔多,但好厚。YSL金蓋易溶同埋會明顯地氧化變色。

公爵府

我講得唔清楚
我意思係大家鐘意買專櫃品牌定係鐘意買開架品牌?

大宅

回覆:粉底係咪真係要買專櫃啊?

Ysl金蓋我夏天同冬天分別買過二支用,二個季節用都出油加變暗唯一好係,夠遮瑕度

侯爵府

baby_happy 發表於 15-8-24 18:06

我用double wear唔錯,又可keep得耐

別墅

專櫃開架我都會買如果岩 就好似chanel同bourjois其實同廠 賣個brand only
最緊要岩用好用我就覺得無所謂
但香港開架其實唔多 我會特登訂美國既開架粉底 平靚正

水晶宮

我都覺得開架貨嘅粉底唔好用。

大宅

我都係係專櫃同我要用冇礦物油成份嘅粉底。

公爵府

引用:專櫃開架我都會買如果岩 就好似chanel同bou

原帖由 yttyip 於 15-08-25 發表
專櫃開架我都會買如果岩 就好似chanel同bourjois其實同廠 賣個brand only
最緊要岩用好用我就覺得無所謂
...
請問網購有咩牌子推介啊

別墅

回覆:baby_happy 的帖子

最近我就有買bourjois healthy mix serum我係乾肌 油肌可以㨂佢既healthy mix fdt
一早hit爆係外國 萬0有但佢個成份唔同所以唔建議
另外中意光澤感既話rimmel wake me up fdt都係好好用

全部都Around $100

大宅

回覆:baby_happy 的帖子

其實要睇自己膚質 要揀返啲岩自己嘅
我唔敢講開架唔好 但我買專櫃嘅係真係好啲靚啲
去專櫃除左買件貨之外仲買埋服務,ba可幫你試上面
jm可以去專櫃試左上面先 再行一兩個鐘 效果滿意先買

大宅

平牌子如MAYBELLINE, RELVON, KATE..... LXG ON 都有好多選擇

禁止訪問

公爵府

引用:其實要睇自己膚質 要揀返啲岩自己嘅我唔敢

原帖由 Lucas_papaw 於 15-08-25 發表
其實要睇自己膚質 要揀返啲岩自己嘅
我唔敢講開架唔好 但我買專櫃嘅係真係好啲靚啲
去專櫃除左買件貨之外仲 ...
嗰次買支ysl金蓋就係ba幫我試上面效果好好,我心諗貴喇果然唔同d, 點知買返屋企用先發現會明顯地氧化。其實真係要試完過小小時間嚟觀察

首頁

尾頁

跳至