自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我背部出左好汗班,可以點解決??thx!

男爵府

藥房買琉磺粉用棉花棒卒

大宅

原文章由 焯楠仔 於 08-7-2 21:31 發表
藥房買琉磺粉用棉花棒卒
掂唔掂ga,我勁多汗班
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-144212-action-spacelist-type-blog

為健康請不要再吃大量農藥的大陸菜

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我之前都出過,去睇醫生,佢就比支藥膏我搽(搽幾次就退晒)
又或者可以買支''簫灑''洗頭水(入面有隻成份可以治皮膚),用法:搽係有汗斑既地方,隔幾分鐘後可沖洗(緊記唔可以日日用架,只可以一星期用一至兩次)個盒都有寫明:這隻洗頭水唔可以日日用架~
另外最重要係有汗斑既地方最好唔好比太陽晒到(因為會越來越嚴重)

原文章由 cocopeggie 於 08-7-2 20:47 發表
我背部出左好汗班,可以點解決??thx!

大宅

原文章由 好姐有機菜 於 08-7-2 21:45 發表
掂唔掂ga,我勁多汗班

買 TROSYD (1%Tioconazole)藥膏薄薄搽2-3個星期,停葯等多3-4星期等皮膚回復原來的膚色,如果汗班範圍太多或太廣就要首先諮詢醫生意見。

別墅

原文章由 janetngan2 於 08-7-2 21:59 發表
我之前都出過,去睇醫生,佢就比支藥膏我搽(搽幾次就退晒)
又或者可以買支''簫灑''洗頭水(入面有隻成份可以治皮膚),用法:搽係有汗斑既地方,隔幾分鐘後可沖洗(緊記唔可以日日用架,只可以一星期用一至兩次)個盒都有寫明: ...

琴日先哂完TIM!!!!!

男爵府

原文章由 好姐有機菜 於 08-7-2 21:45 發表
掂唔掂ga,我勁多汗班

我細佬前年出咗成個背脊好多汗斑,好痕
我幫佢咗幾次已經好返,呢兩年都冇事

大宅

原文章由 焯楠仔 於 08-7-2 23:08 發表

我細佬前年出咗成個背脊好多汗斑,好痕
我幫佢咗幾次已經好返,呢兩年都冇事
係咪粉狀ga,見到唔敢查,查完等幾耐先可洗

[ 本文章最後由 好姐有機菜 於 08-7-3 20:33 編輯 ]
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-144212-action-spacelist-type-blog

男爵府

原文章由 好姐有機菜 於 08-7-3 20:05 發表
係咪粉狀ga,見到唔敢查,查完等幾耐先可洗

係也...琉磺粉$5蚊都用唔完,平平地可以試下,只可擦有汗斑部位,有d味嘅,1日擦2次,如果似我細佬貪靚,可以夜晚沖完凉先擦,第2朝沖洗下先去返工

[ 本文章最後由 焯楠仔 於 08-7-3 20:47 編輯 ]

大宅

原文章由 焯楠仔 於 08-7-3 20:40 發表

係也...琉磺粉$5蚊都用唔完,平平地可以試下,只可擦有汗斑部位,有d味嘅,1日擦2次,如果似我細佬貪靚,可以夜晚沖完凉先擦,第2朝沖洗下先去返工
thx你資料,唯有試下啦,但我依家好嚴重

首頁

尾頁

跳至