母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

阿B 2個半月大,近這個星期大便不規律,有時一日四次,有時兩日一次,呢幾日平均一日四次,D便便大部分係有黏液,顏色就正常,但每次只係小小唔多,我觀察左幾日,完全冇異樣,食得訓得喊得,但最近好鐘意啜手指,之前爬文話可能係肚瀉腸胃有問題,唔知係未啜手指時食左細菌落肚,唔知要唔要去睇醫生,但矩又完全冇異樣,有冇媽咪試過係咁?thanks

水晶宮

pork1211 發表於 15-9-5 23:52
阿B 2個半月大,近這個星期大便不規律,有時一日四次,有時兩日一次,呢幾日平均一日四次,D便便大部分係有黏液, ...
有試過,又係冇其他嘢唔正常,所以只係觀察冇睇醫生。

男爵府

引用:阿B+2個半月大,近這個星期大便不規律,有時

原帖由 pork1211 於 15-09-05 發表
阿B 2個半月大,近這個星期大便不規律,有時一日四次,有時兩日一次,呢幾日平均一日四次,D便便大部分係有黏液, ...
bb兩個半月,未識爬,手仔污漕極有限。食手仔是探索的一種,你久不久幫佢洗下手仔,看過外國嬰兒節目話bb食手係本能的一種,食下細菌增加自己抗體。

但你bb一日四次屎,好似多左啲,依個我唔識,等其他jm意見

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:全人奶B大便問題~

一日幾多次都唔係問題,最緊要便便係靚同正常,我都係全人奶B,有時一日兩三次,有時兩三日先一次,健康院姑娘話有人奶b試過廿日無便便,keep住有屁放即係腸道運作正常就ok

複式洋房

回覆:twsum 的帖子

同意樓上三位jm,我b試過一日5+便便但靚同無異味所以無問題(都試過潺),有擔心時影低相返健康院比姑娘睇。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊