想生BB

跳至

首頁
12345...13

尾頁

別墅

4weeks......陰照胎囊都照唔到......好擔心

8/88 m come,18/8排卵,28/8 & 29/8流過小小淺粉紅血,以為m come但無,3/9 CB驗孕棒驗到有1-2weeks, 同晚黃昏突然流啡,即去醫院及驗HCG,4/9 HCG報告106,confirmed有咗,但仍然流啡及照陰照乜都見唔到,醫生話可能宮外孕,亦可能BB停止發育,安排昨晚5/9再驗HCG,等星期一出報告。

好擔心,請問有無JM都是這情況?

大宅

我上個月發生了差唔多情況,都以為宮外孕,最後係代學懷孕

別墅

evalau14 發表於 15-9-6 10:19
我上個月發生了差唔多情況,都以為宮外孕,最後係代學懷孕
我40高齡了,我都好擔心會化學懷孕,如果這次不成功,我想我都無機會了

大宅

回覆:MrsKwong214 的帖子

咁好咁灰心。 報告都未出。 唔好嚇自己先。。。祝福你

男爵府

4w係好難照, 剛著床, 定左埋左入去先會有胎囊…而且初期胎囊係好細, 係勁難照, 你其實唔應該咁早去, 想照胎囊, 應該5w左右先去

大宅

jm,bb會痴實你,祝福你

男爵府

但你流啡要早去就無辦法! 始終一切要等報告, 醫生照唔到胎囊, 都會話有宮外孕可能

大宅

MrsKwong214 發表於 15-9-6 11:00
我40高齡了,我都好擔心會化學懷孕,如果這次不成功,我想我都無機會了 ...
我都38了,呢三年,一次自然流,一次無心跳,上月化學,我無放棄,今個月開始打排卵針,但岩岩姨媽到了,那要下cycle再黎過,幾千蚊無左,不過我仍會繼續
你都唔好諗太多,係你嘅就係你嘅,呢幾年我睇化左

別墅

Wwb1221 發表於 15-9-6 13:42
咁好咁灰心。 報告都未出。 唔好嚇自己先。。。祝福你
我知這裏個個都好辛苦去生B,真係好難唔擔心。 但多謝你的祝福 ^^

別墅

cavy0511 發表於 15-9-6 18:13
4w係好難照, 剛著床, 定左埋左入去先會有胎囊…而且初期胎囊係好細, 係勁難照, 你其實唔應該咁早去, 想照胎 ...
我都明白胎太小好難照,但3/9驗孕有B後,黃昏突然流好多啡,好像要m come一樣,所以即時去急症室睇,但因為上星期流過粉紅色血,跟住又流啡,醫生要我驗HCG,第日4/9出咗報告後轉我去婦產科醫生跟進,因為咁婦科醫生同我照埋。

別墅

leepaklok924 發表於 15-9-6 18:15
jm,bb會痴實你,祝福你
多謝你的祝福,希望大家都一齊有B。

別墅

cavy0511 發表於 15-9-6 18:16
但你流啡要早去就無辦法! 始終一切要等報告, 醫生照唔到胎囊, 都會話有宮外孕可能

...
多謝你,明天便有報告,時間很難過。

男爵府

引用:Quote:evalau14 發表於 15-9-6 10:19 我上

原帖由 MrsKwong214 於 15-09-06 發表
我40高齡了,我都好擔心會化學懷孕,如果這次不成功,我想我都無機會了 ...
我都將近42,一次引產,一次小產,口講就想放棄,但心有不甘。

唔好灰心,一日未停經,我仍奢望一絲希望,加油!

男爵府

引用:4weeks......陰照胎囊都照唔到......好擔心

4weeks......陰照胎囊都照唔到......好擔心

8/88 m come,18/8排卵,28/8 & 29/8流過小小淺粉紅血,以為m ...
其實咁細,照唔到都唔出奇,等你好消息,加油!

別墅

evalau14 發表於 15-9-6 18:25
我都38了,呢三年,一次自然流,一次無心跳,上月化學,我無放棄,今個月開始打排卵針,但岩岩姨媽到了,那 ...
你辛苦過我很多,我五年是小產過一次(今次未知),但都是自然懷孕,比你要打排卵針輕鬆,你很偉大。 你都唔好放棄,我見過這裏的JM辛苦過後都會有。 今晚是難捱,但一齊努力!

男爵府

引用:Quote:MrsKwong214 發表於 15-9-6 11:00 我

原帖由 evalau14 於 15-09-06 發表
我都38了,呢三年,一次自然流,一次無心跳,上月化學,我無放棄,今個月開始打排卵針,但岩岩姨媽到了,那 ...
其實有無抽血驗過,我自然中兩次,但都失去,足足等左2年到宜家都無聲氣。

我已超高齡,最近開始考慮ivf,抽血驗,驗左幾項暫時都ok,但原來我甲狀腺微粒抗體超高,對受孕都有影響。

或者你去抽血驗下,得個安心。

別墅

karmankama 發表於 15-9-6 20:33
我都將近42,一次引產,一次小產,口講就想放棄,但心有不甘。

唔好灰心,一日未停經,我仍奢望一絲希望, ...
咁你是自然受孕? 你好叻叻。
多謝你鼓勵和支持,希望我地一齊有。

別墅

karmankama 發表於 15-9-6 20:34
其實咁細,照唔到都唔出奇,等你好消息,加油!
那天除了流啡、不見胎囊、還有按右下腹時會痛,所以醫生都同我講,要有流產、宮外孕或停止生長的心理準備。到今日流啡已停止,但下腹右面按下時仍然會痛,所以我都不抱大希望了。

別墅

karmankama 發表於 15-9-6 20:40
其實有無抽血驗過,我自然中兩次,但都失去,足足等左2年到宜家都無聲氣。

我已超高齡,最近開始考慮ivf, ...
咁你真係要考慮IVF,我以前都有考慮,但我衰以前唔搵資料,唔知公家和私家價錢差咁遠,現在知道都太遲了,私家做又太貴,根本很難負擔。但你可以的話就唔好諗多,早點去做。
因為我甲狀都有瘤,但無甲高或甲低,所以定期都要覆診檢查,無問題。

男爵府

引用:Quote:karmankama 發表於 15-9-6 20:33 我

咁你是自然受孕? 你好叻叻。
多謝你鼓勵和支持,希望我地一齊有。
兩次都係自然,不過將會試 ivf,一d都唔叻,係迫出嚟,唔通日日都以淚洗面過日子咩,咪盞自己生活係死胡同裡面,令身邊的人,尤其c6咪一樣痛苦。

一日未睇報告,仲有機會,明白嗰種緊張,祝福你一切順順利利!

首頁
12345...13

尾頁

跳至