親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問同小朋友(3yrs old)去外地(北海道)旅行, 你們會否帶旅行廁所?

我見市面有兩種:

1) TOMMEE TIPPEE 摺合式幼兒廁板 (放在大人廁板上)
2) TOMMEE TIPPEE 旅行廁所 (要refill膠袋)

唔知有無需要買, 又如果買, 唔知邊種好D呢?

伯爵府

原文章由 tallcake 於 08-7-3 13:50 發表
請問同小朋友(3yrs old)去外地(北海道)旅行, 你們會否帶旅行廁所?

我見市面有兩種:

1) TOMMEE TIPPEE 摺合式幼兒廁板 (放在大人廁板上)
2) TOMMEE TIPPEE 旅行廁所 (要refill膠袋)

唔知有無需要買, 又如果 ...

我買左TOMMEE TIPPEE 摺合式幼兒廁板 (放在大人廁板上), 果陣我大女得2 歲, 都ok 喎! 日本百貨公司d toilet 好清潔, 5 洗擔 心.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

去日本我覺得唔洗帶,基本上好乾淨!
有好多有小朋友廁所仔,好好的!
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

水晶宮

我都有買第一種[TOMMEE TIPPEE 摺合式幼兒廁板 (放在大人廁板上)],幾好用,將來去其他地方都有用。

男爵府

我個囝都係3歲, 我上個月同佢去泰國布吉, 都無帶旅行廁所. 個人覺得去日本`更加唔使啦.
原文章由 tallcake 於 08-7-3 13:50 發表

我見市面有兩種:

唔知有無需要買, 又如果 ...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

請問邊度有得賣? 我搵左好耐

原文章由 MariaTsui 於 08-7-3 14:45 發表
我都有買第一種[TOMMEE TIPPEE 摺合式幼兒廁板 (放在大人廁板上)],幾好用,將來去其他地方都有用。

男爵府

每次出門, 都會帶哂兩種廁所去, 女仔去廁所時用廁所板會方便d, 唔怕跌落"屎坑", 又會衛生好多。流動potty就方便坐長途車時候用, 妳知啦, 小朋友忍唔到, 話黎就黎... 兩種我都係"荷包親子"買的。
還有第三種, 就是"流動便便袋"(個名我作嘅), 一個長方形紙袋, wee wee 後會將d液體變o者喱形, 唔會倒流出黎, 封好袋口, 用完即棄... 不過成15蚊一個, 大人都啱用。

原文章由 wingyee_ma 於 08-9-14 00:51 發表
請問邊度有得賣? 我搵左好耐
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

首頁

尾頁

跳至