產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想順產,約極約唔到陳煥堂,之前產檢都係搵其他醫生代住先,都未見過陳煥堂所以唔知好唔好,下次落訂喇,聽講林思穎好好,唔知轉唔轉醫生好呢?

大宅

畀面勳章

回覆:養和陳煥堂好定林思穎好?順產

當然係陳煥堂啦,佢好有經驗架!
同埋佢係阿额嚟架!

大宅

回覆:養和陳煥堂好定林思穎好?順產

剛剛由林思穎接生,我本來順產,覺得林醫生好好,到差不多生得,bb心跳突然減弱要緊急開刀,原來臭b臍帶繞腳,開刀手勢唔錯傷口唔算好痛,總括黎講感覺唔錯

複式洋房

陳煥堂超好(我搵過佢做過手術),但你預期次次都等到嘔,後來生我搵咗梁子昂都OK,傷口唔多痛第二日已經落床走黎走去

複式洋房

苡晴 發表於 15-9-17 00:01
當然係陳煥堂啦,佢好有經驗架!
同埋佢係阿额嚟架!
你有無睇過佢呀?我book左三次產檢都係搵其他醫生代檢,仲未見過佢本人...唔知佢產檢詳唔詳細,佢勁忙甘,擔心到我順產果時佢趕唔趕到黎醫院架...我怕要孕婦等醫生

複式洋房

sica_ting 發表於 15-9-17 00:27
剛剛由林思穎接生,我本來順產,覺得林醫生好好,到差不多生得,bb心跳突然減弱要緊急開刀,原來臭b臍帶繞 ...
林醫生產檢會詳細講解嗎?知唔知佢主張push人地順產定開刀?

複式洋房

islychiang 發表於 15-9-17 01:16
陳煥堂超好(我搵過佢做過手術),但你預期次次都等到嘔,後來生我搵咗梁子昂都OK,傷口唔多痛第二日已經落床走 ...
梁醫生平均等幾耐?產檢講解詳細嗎?你搵佢順產定開刀呀?

大宅

我係佢開刀,手勢係好好,仲好靚tim。不過呢如果你想搵個會慢慢同你檢查,再慢慢解俾你知,就唔好搵佢。佢真係好忙,佢D姑娘幫佢排病人多到你唔信,一般等2-3小時睇5-10分鐘左右。有時佢忙到飯都無得食。上上次我睇佢,仲問我介唔介意佢食個水果,頂頂先。佢連午餐都未食,當時係下午5點幾。60幾歲啦佢。同埋佢有時無啦啦走左去接生,做手術,一等又幾個鐘。我一年後返去產檢由5點等到9點,但太遲最後走左。不過佢真係好堅,所以你睇下值唔值得。

男爵府

回覆:abbyunmui 的帖子

我睇過陳煥棠同梁子昂,林醫生就未睇過,個人偏向睇陳醫生。

abbyunmui    發表於 15-9-17 22:49
barbora

複式洋房

Loretta529 發表於 15-9-17 12:14
thanks呀好詳細!最緊要都係醫術好判斷準確

大宅

回覆:abbyunmui 的帖子

我覺得佢講解詳細呀,我一開始就諗住順產,佢又無push 我開刀,到後期佢檢查子宮時都話我盆骨ok,bb size ok,順產無問題

大宅

abbyunmui 發表於 15-9-17 22:48
thanks呀好詳細!最緊要都係醫術好判斷準確
all the best to you and your baby !!

abbyunmui    發表於 15-9-18 17:15

複式洋房

回覆 abbyunmui 的帖子

我睇開陳醫生,距真係好忙,真係此次等3個鈡。我當時係9w時去約距,一約就約度哦,之後每次都係距產檢。但係距9月8號到20號holiday,係咪因爲甘所以約唔到咧?我既結構同上次產檢(陳放假)系梁醫生做既,覺得距睇得更仔細,回答得多好多。其實我先生更prefer梁,但係我而傢38w了,轉都唔好。。。而且我都相信陳醫生既醫術可能更好吧。陳毉生好支持順產,無使擔心。

複式洋房

michelle123018 發表於 15-9-18 12:09
回覆 abbyunmui 的帖子

我睇開陳醫生,距真係好忙,真係此次等3個鈡。我當時係9w時去約距,一約就約度哦, ...
[color=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]聽到你話陳醫生好支持順產就放心喇!係呀我上次約佢係9月放假期間,之後再約埋下兩次產檢都係又放假又成星期full,下下次照結構都係轉其他醫生代診囉~不過佢醫術係好嘅就唔轉第個啦~等你生完如果有時間嘅話再上黎分享丫~😉

複式洋房

abbyunmui 發表於 15-9-17 09:22
梁醫生平均等幾耐?產檢講解詳細嗎?你搵佢順產定開刀呀?
大約等半個到一個鐘,講得好詳細到我覺得佢有啲煩(我個人心急少少...),我係開刀,因為我一早決定開刀,所以唔駛佢分析邊樣好啲, 佢見我咁肯定都無說服我順產,係手術室大家(包括我,老公,麻痺師,護士)重係到吹水講到不知幾高興BTW, 我個B出世前一個月臍帶圍頸幾個圈,佢都跟得好緊下 (我都會得閒FEEL下個B有冇反應既)

公爵府

引用:剛剛由林思穎接生,我本來順產,覺得林醫生

原帖由 sica_ting 於 15-09-17 發表
剛剛由林思穎接生,我本來順產,覺得林醫生好好,到差不多生得,bb心跳突然減弱要緊急開刀,原來臭b臍帶繞 ...
係產房話心跳慢?

大宅

回覆:bananaGi 的帖子

係啊,開到8~9度,bb心跳跌到5x-6x
開刀後原來臍帶繞腳

首頁

尾頁

跳至