自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

BB明天3個月想帶她申請特區戶照
請問是不是要bb單獨影(相內得佢一個)
or我抱住佢一齊影(有我同bb)??

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

抱住佢一齊影,但不會影埋你!

原文章由 kittypo 於 08-7-6 22:29 發表
BB明天3個月想帶她申請特區戶照
請問是不是要bb單獨影(相內得佢一個)
or我抱住佢一齊影(有我同bb)??
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

相舖D人會教你點扶住bb影相,不過最好有2個人一個扶bb,一個引bb望高(鏡頭)

侯爵府

2024年龍年勳章

是否可帶頭飾, 如髮夾 ?
特區護照五年有效, 甘bb大d吾同左樣甘點 ?

大宅

原文章由 jadepearl 於 08-7-7 11:52 發表
是否可帶頭飾, 如髮夾 ?
特區護照五年有效, 甘bb大d吾同左樣甘點 ?

所以去旅行時, 最好係帶埋出世紙, 有咩事都可以用來証明吖麻

侯爵府

2024年龍年勳章

當申請特區護照時要申請身份證, 請問枸相片size ? 是要白色底嗎 ? 是否可帶頭飾, 如髮夾 ?

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 jadepearl 於 08-7-8 15:46 發表
當申請特區護照時要申請身份證, 請問枸相片size ? 是要白色底嗎 ? 是否可帶頭飾, 如髮夾 ?

你可以上此網站瀏覽:-
http://www.gov.hk/tc/residents/immigration/traveldoc/photorequirements.htm

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

相片應顯示你的完整正面,並能清楚顯示你的面容特徵。
相片的背景應為純白色。
相片尺寸必須為40毫米(闊)乘50亳米(高),相片中人士由下顎至頭頂的尺寸應為32毫米至36毫米,頭頂上須保留適當空位。

原文章由 jadepearl 於 08-7-8 15:46 發表
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

侯爵府

2024年龍年勳章

感謝你們

首頁

尾頁

跳至