親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Dear all :

請問有冇人知 , 如果去南丫島玩2日1夜 , 但同行十幾人 , 可以book 邊度住 ?
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

子爵府

原文章由 家熹媽咪 於 08-7-9 00:03 發表
Dear all :

請問有冇人知 , 如果去南丫島玩2日1夜 , 但同行十幾人 , 可以book 邊度住 ?

冇人知 ?
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

複式洋房

原文章由 家熹媽咪 於 08-7-9 13:31 發表

冇人知 ?

家熹媽咪,
您可以租私人渡假屋,您沒有出國嗎??

子爵府

原文章由 CY.Carol 於 08-7-9 14:26 發表

家熹媽咪,
您可以租私人渡假屋,您沒有出國嗎??

唔該晒你呀Carol , 呢個暑假唔出喇 ! 佢地P.2 下學期正式返學都返唔倒3個月學 , 今年暑短要同阿仔備吓課 , 同埋要幫佢再追返之前學校未教既課本 , 唔係出年上P.3 , 佢地就大件樹喇 ! 你呢 ? 今次又去邊樹玩 !

複式洋房

原文章由 家熹媽咪 於 08-7-10 08:31 發表

唔該晒你呀Carol , 呢個暑假唔出喇 ! 佢地P.2 下學期正式返學都返唔倒3個月學 , 今年暑短要同阿仔備吓課 , 同埋要幫佢再追返之前學校未教既課本 , 唔係出年上P.3 , 佢地就大件樹喇 ! 你呢 ? 今次又去邊樹玩 ! ...

家熹媽咪,
嘩好勤力呀!!!今年近近地去三亞 hea 幾日 !

子爵府

原文章由 CY.Carol 於 08-7-10 10:04 發表

家熹媽咪,
嘩好勤力呀!!!今年近近地去三亞 hea 幾日 !

哈 ~ 勤咩丫 , 阿仔資質低丫嘛 , 今年既成績又一般 , 再唔跟吓~ 我怕出年考第一 (尾數上去) 都似呀 ! ^^ 玩得開心D呀 !

大宅

上去南丫岛個Website check吓:
http://www.lamma.com.hk/

啲资料係Website嘅“yellow page” section 到揾架!不過要check唔知update否!!

几年前book過Concerto Inn,所谓酒店,好贵!雖然是在海滩隔离,但啲房唔掂!實在寧願住近town centre,食嘢同去碼頭唔使行咁逺!我以前住南丫岛,深明大熱天时行20分鐘出碼頭都好係架。記住带蚊怕水呀!!!

仲有试下我好懷念嘅豆腐花,好香架! 我覺得最好味嗰檔是往發電廠beach路口嗰間!

Real Estate / Accommodation

地產代理

渡假屋

B & A Property (Next to Man Fung)
利豐物業代理
Tel / 電話: 2982 0215, 29820719, 2983 0217

Bali Holiday Resort
優閒渡假屋
Tel / 電話: 2982 4580
Fax / 傳真: 2982 1044

Concerto Inn
浪濤軒
Tel / 電話: 2982 1668
Fax / 傳真: 2982 0022
Email / 電郵
[email protected]

Web / 網站:
http://www.concertoinn.com.hk

Jackson Property Agency / Sunrise Holiday Resort
輝煌地產 / 輝煌渡假屋
Tel / 電話: 2982 0606, 2982 26262
Fax / 傳真: 2982 0636
Mob / 手電: 9055 3288
Web / 網站:
http://www.lammaresort.com

Kathmandu Guest House
靚靚渡假屋
Tel / 電話:
2982 0028

Fax / 傳真:2982 0028

Fook Ming Real Estate
福明地產
Tel / 電話:2982 0163,2982 5835

Forget me not (property, video rentals, garden supplies)
毋忘我
Tel / 電話: 2982 0933

Man Lai Wah Hotel
文麗華酒店
Tel / 電話: 2982 0220, 2983 0600
Fax / 傳真: 2982 0349
Email / 電郵
[email protected]

Million Rich Real Estate
利福達
Tel / 電話: 2982 0938

My House Holiday Resort
清華居渡假屋
Tel / 電話: 8105 0044

South York Property
南約地產/南丫渡假屋
Tel / 電話: 2982 0427
Mob / 手電: 9054 2437

原文章由 家熹媽咪 於 08-7-10 13:08 發表

哈 ~ 勤咩丫 , 阿仔資質低丫嘛 , 今年既成績又一般 , 再唔跟吓~ 我怕出年考第一 (尾數上去) 都似呀 ! ^^ 玩得開心D呀 !

子爵府

原文章由 filleul 於 08-7-17 15:16 發表
上去南丫岛個Website check吓:
http://www.lamma.com.hk/

啲资料係Website嘅“yellow page” section 到揾架!不過要check唔知update否!!

几年前book過Concerto Inn,所谓酒店,好贵!雖然是在海滩隔离,但啲房唔掂!實在寧願住 ...

唔該晒你呀 , 超級詳盡 , ^^ 麻煩晒 ~

首頁

尾頁

跳至