婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

同99關係麻麻, 覺得佢專登玩野.

比你地會點? 點樣平衡自己?

大宅

或者咁諗...未入門,算係客人

對客人好d,客氣d都應該既

洋房

女友

我係客(女友)時又唔見佢咁客氣wor!!

原文章由 小可愛bb 於 08-7-14 16:58 發表
或者咁諗...未入門,算係客人

對客人好d,客氣d都應該既

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

既然唔希罕既,就唔好諗咁多啦....
你點諗,佢都唔會改既,唔諗既,自己咪開心d囉...

大宅

原文章由 凡人一個 於 08-7-14 16:32 發表
同99關係麻麻, 但得我一個新抱同孫, 佢有時借故對大伯叔仔既女友好些, 尊重些, 對佢地仲好過新抱, 我雖唔希罕, 但會覺得好怪, 點都有d唔舒服, 覺得佢專登玩野.

個d女友o麥野都無做就對佢地好, 我做咁多野就對我地一 ...

得罪講句,真係唔稀罕嘅嘢係唔會上心,同埋你講嗰句"d友o麥野都無做就對佢地好, 我做咁多野就對我地一家呀支呀左, 永不討好,"已經充份顯示你係在乎,做人最緊要對自己誠實,唔係就有好多不能解決嘅痛苦產生,因為你唔肯面對現實,唔肯面對自己,就永遠都冇辦法找到問題嘅真正核心所在,或者你在乎嘅唔係你99點對你,而係你喺哩頭家嘅地位,無論你在乎咩都好,個結論都係"你係在乎嘅"~~

以前我都以為好多嘢,好多人我都唔在乎,但係當有時發生嗰陣我都會唔開心,多多少少都會介意人哋點睇我,我就知我其實都係在乎嘅,只不過自己唔知啫,俾我就會咁做,我會俾一條底線同日期自己,當我試過好多方法對方都不為所動,我就會放棄,唔會要自己向一個無底深潭投入任何嘢,因為我都好清楚一個人不能討好全世界,人人都有啲嘢係不能勉強嘅,每個人都要有自己做人嘅方向同原則,同埋世事有一樣嘢叫做人夾人緣,哩樣真係冇得解釋同學會要接受,當我努力過對方都唔領情嘅時候就要放手,無謂令自己唔開心,做人都係"最緊要開心"!

大宅

好媽媽勳章

有時候既野就係咁架啦,冇緣份就係冇緣份,我同我6299關係差到死,我同佢地一齊住時我真係有抑鬱,晚晚好難先訓到,成日發惡夢,訓訓下聽到少少聲又醒,我做咩野都係吃力不討好,我自動幫佢手佢就覺得我想取悅佢討好佢,其實我係憑良心,但佢地就好陰謀論 我知道佢地唔鍾意我除左係睇我唔順眼之外,係因為佢地唔錫我c6... 到我叔仔帶女朋友返黎食飯佢地都對人好好架,好似有心激我咁,每逢大時大節就一早叫我叔仔問定佢女友邊日得閒一齊做節,但我當時要返工都冇人就我,連問都唔問我邊日得閒:;pppp: 到叔仔同呢個女仔散左,99咪又晌我地面前數人,話唔覺佢咩咁好o者...又話人上黎過夜都唔慌係好女仔啦,又乜又7...我心諗唔係你個仔叫人上黎過夜,人地點入屋呀 個時人地上黎訓99咪又係枕頭被褥拿俾人,家陣就晌度唱人...我真係未見過咁假既人

複式洋房

同99關係麻麻, 但得我一個新抱同孫, 佢有時借故對大伯叔仔既女友好些, 尊重些, 對佢地仲好過新抱, 我雖唔希罕, 但會覺得好怪, 點都有d唔舒服, 覺得佢專登玩野.

個d女友o麥野都無做就對佢地好, 我做咁多野就對我地一 ...

我唔但求奶奶錫我,我只係但求奶奶唔好野我,等我安安心心咁過埋下半世:;pppp:

複式洋房

原文章由 均均媽 於 08-7-15 08:49 發表
有時候既野就係咁架啦,冇緣份就係冇緣份,我同我6299關係差到死,我同佢地一齊住時我真係有抑鬱,晚晚好難先訓到,成日發惡夢,訓訓下聽到少少聲又醒,我做咩野都係吃力不討好,我自動幫佢手佢就覺得我想取悅佢討好佢,其實我係憑良 ...

返而佢唔鍾意我係因為我老公錫我(呢樣野係姑奶同我講嘅)

大宅

我99未又係偏心, 佢有3個新抱, 我係最細, 大果兩個坐起廳度都會走入房, 叫我出黎開枱食飯, 我真係啋佢呀!! 當我妹仔呀!! 曾經我老公問佢兩位做咩要尊係搵我做, 佢地兩個竟然話"同我熟, 我肯做wor!! 自始之後, 我老公落命令唔準再做佢屋企任何野....

洋房

我同意"當我努力過對方都唔領情嘅時候就要放手", 現在我已心淡

原文章由 wmpl 於 08-7-15 05:13 發表

得罪講句,真係唔稀罕嘅嘢係唔會上心,同埋你講嗰句"d女友o麥野都無做就對佢地好, 我做咁多野就對我地一家呀支呀左, 永不討好,"已經充份顯示你係在乎,做人最緊要對自己誠實,唔係就有好多不能解決嘅痛苦產生,因為你唔 ...

洋房

欺善怕惡, 呢個世界只會蝦d好人

原文章由 Melody_Che 於 08-7-15 11:54 發表
我99未又係偏心, 佢有3個新抱, 我係最細, 大果兩個坐起廳度都會走入房, 叫我出黎開枱食飯, 我真係啋佢呀!! 當我妹仔呀!! 曾經我老公問佢兩位做咩要尊係搵我做, 佢地兩個竟然話"同我熟, 我肯做wor!! 自始之後, 我老公 ...

洋房

係呀, 我已比佢地搞到精神緊張

原文章由 均均媽 於 08-7-15 08:49 發表
有時候既野就係咁架啦,冇緣份就係冇緣份,我同我6299關係差到死,我同佢地一齊住時我真係有抑鬱,晚晚好難先訓到,成日發惡夢,訓訓下聽到少少聲又醒,我做咩野都係吃力不討好,我自動幫佢手佢就覺得我想取悅佢討好佢,其實我係憑良 ...

大宅

我99都會對未入門的二伯(女友)特別好,可能當佢係客人關係~~

水晶宮

好媽媽勳章

我都有諗過第時我叔仔識到女朋友帶返黎我99會點
因為我99係超錫我叔仔:;pppp:

侯爵府

好媽媽勳章

I will be very very happy...............
And let your 99 live with the son she like most. And let them to take care of your 99 when they are old!

男爵府

原文章由 ac321 於 08-7-21 11:29 發表
I will be very very happy...............
And let your 99 live with the son she like most. And let them to take care of your 99 when they are old!

哈哈, 一樣啦, 我99最 最細個仔, 個電話張wallpaper都係最細個仔同他girlfriend, 我同C6拍拖結埋婚都無同我們影過相. 唔緊要, 因為C6話99就算要同仔住都係同呢個細佬住 .

大宅

.

男爵府

Ha..Ha.. I feel the same.
My 99 treats the girl-friend of my husband's brother very well. They even said they will go out at weekend for shopping. I have never gone shopping with my 99 even before marriage.
I hope they can get married and live with my 99 la....... Ha..ha...ha... Don't bother me and my BB

原文章由 ac321 於 08-7-21 11:29 發表

複式洋房

车,距只系尊重同好D,我奶奶直头买埋楼俾距地啦,我地结左婚都唔肯买啊,中成日煮好饭送过去距吃,病左煲埋药去,人地一个电话距扑埋甘去啦.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我都認同係緣份既問題!我同以前6299關係都係唔太好,我同佢地一齊住時我煮飯洗衫揍女返工,仲要服侍一家九口(我同前C6、囡囡、佢兩公婆、叔仔、姑仔、仲有太婆、叔仔女友),真係何止抑鬱呀!

日日都做到好夜先瞓,個女咳又俾前62拍門鬧醒我,話我唔理個女,個前99離家出走,只係係屋企樓下(PS.係佢兩公婆鬧交,唔關我事!),又拍醒我去搵佢返嚟!

我做隻狗咁都係吃力不討好,佢哋鬧我我永遠都唔敢還口!洗衫仲要俾人話無分開顏色洗,洗到人哋啲衫變形!我要做好多嘢囉!邊得閒呀?

每次見到個前叔仔啲女友就不知幾好態度,連個前C6都係咁,我就做乜都係俾人黑面對待!

個女仔係乜都唔使做,食完我煮既飯即閃入房,或者兩個攬住咁睇電視囉!

我真係做到好灰!

我估佢地唔鍾意我係因為我咁十幾歲同佢哋生咗個孫女掛!或者係睇我唔順眼,我同佢哋無緣啦!

個前叔仔帶女朋友嚟食飯,佢地又人靚女,又笑哂口,人哋買件衫仔俾佢哋個女超開心架!我買好多都無表情!

依家我同佢哋個仔分開咗幾年,有自己既家同囝囝,有時會帶上去同佢哋食飯,嘩!啲態度真係同以前無得比,好到客氣到不得了!

我諗,佢哋以前當我係自己人,依家係外人,所以係唔同既!

我前62仲會同我講唔好意思,無乜餸,仲猛叫我食多啲!

又會成日留我食飯,問我想食乜買俾我食!

呢啲簡直係我以前發夢都唔敢諗呀!

可能就係家人同客人既分別啦!

首頁

尾頁

跳至