論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都想知多D資料呀! thanks

[ 本文章最後由 GiCa 於 08-7-15 17:12 編輯 ]
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

大宅

我三年前比一個agent 說服請了尼泊爾工人,agent話尼泊爾工人英文好又純,果時請唔到賓賓唯有試吓 la。

結果半年內用了兩個,佢哋冇housemaid training centre, 唔識做野又串。佢哋有好多親友在香港,集居灣仔及尖沙咀,第二個尼泊爾工人不用三個月同我講......識咗D friend.......問我可唔可以星期六晚上不回來瞓, sunday night先返, 因為sunday是holiday喎。

最後我請番印尼工人!

男爵府

Oh, thanks for sharing.
As I don't want to hire Yan Yan any more , so just thinking whether hire 尼泊爾工人 (my daughter's old classmate has a good maild from 尼泊爾, and she previously worked in Singapore and Mid East.)
maybe bun bun is my only choice.

原文章由 小平平 於 08-7-15 17:36 發表
我三年前比一個agent 說服請了尼泊爾工人,agent話尼泊爾工人英文好又純,果時請唔到賓賓唯有試吓 la。

結果半年內用了兩個,佢哋冇housemaid training centre, 唔識做野又串。佢哋有好多親友在香港,集居灣仔及尖沙咀,第二 ...
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

首頁

尾頁

跳至