興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

Hi,

大家有冇用以上product?我個女3歲半,應用哪一套好?我聴d有經驗同事話機靈狗較適合我個女,但分別有ABC級,第1級,2級&3級,唔知點算好,請大家幫幫忙。

珍珠宮

畀面勳章

我鐘意magic box多d. 你打算o係邊度買magic box?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

我用緊magic box,好好呀!
機靈狗我覺得唔錯,有cd和書一齊!價錢又低!

[ 本文章最後由 mcdullyiu 於 08-8-4 09:58 編輯 ]
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

男爵府

原文章由 mcdullyiu 於 08-7-16 16:00 發表
我剛訂左magic box, 未用唔知,
機靈狗我覺得唔錯,有cd和書一齊!價錢又低!

Is 機靈狗 大陸版? Where did you order?
How is the quality? Will there be any Chinese translation next to the English?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係邊度買抵D呀??
THX

子爵府

我個囝兩套都鍾意

機靈狗是(書+ cd),而magic box 是(書+vcd),其實兩套都抵睇。

大宅

原文章由 kenzonat 於 08-8-5 12:18 發表
我個囝兩套都鍾意

機靈狗是(書+ cd),而magic box 是(書+vcd),其實兩套都抵睇。

magic box幾多錢一套呀? 我上青田個網睇, 要成2千多蚊一套, 我覺得好貴呀.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果你唔介意簡體字書, 可以係淘寶網買, 計埋運費$300@
($276 + 郵費$26) <--- 係人民幣喎~

其實我都想買架 不過要用支付寶... 呢個我唔曉...

http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-0db1-22ac95ae211e796db576e2b702a06a3e.jhtml

原文章由 mamacpy 於 08-8-5 12:45 發表

magic box幾多錢一套呀? 我上青田個網睇, 要成2千多蚊一套, 我覺得好貴呀.
棉花爸...棉花媽...棉花糖(BB糖)...

大宅

原文章由 棉花糖媽媽 於 08-8-5 13:30 發表
如果你唔介意簡體字書, 可以係淘寶網買, 計埋運費$300@
($276 + 郵費$26)

我喺青田網睇嗰套個面好似同你講嗰套唔同既? 會唔會係分別兩套黎架?

男爵府

嗰40本書 & vcd 係一樣架... 其他d 活動練習、字卡、閱讀記錄表、貼紙 etc. 就冇囉~ 你可以對吓個content 架

http://www.greenfieldhk.com/product_info.php?products_id=468

http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-0db2-fd74258c17f73a57a53f9b2528b09efc.jhtml

原文章由 mamacpy 於 08-8-5 15:53 發表

我喺青田網睇嗰套個面好似同你講嗰套唔同既? 會唔會係分別兩套黎架?

大宅

原文章由 棉花糖媽媽 於 08-8-5 16:06 發表
嗰40本書 & vcd 係一樣架... 其他d 活動練習、字卡、閱讀記錄表、貼紙 etc. 就冇囉~ 你可以對吓個content 架

http://www.greenfieldhk.com/product_info.php?products_id=468

http://auction1.taobao.com/ ...

係喎, 真係好似一樣喎.
我想問大陸嗰套係中英對照定係純英文架? 早兩日我喺圖書館見過香港版, 只得英文.

男爵府

原文章由 棉花糖媽媽 於 08-8-5 13:30 發表
($276 + 郵費$26)

有媽咪話銅鑼灣書香世家有得定大陸書 (3113 8547), 你問下

男爵府

係中英對照架~ 不過d中文係簡體字囉~

原文章由 mamacpy 於 08-8-5 16:20 發表

係喎, 真係好似一樣喎.
我想問大陸嗰套係中英對照定係純英文架? 早兩日我喺圖書館見過香港版, 只得英文.

男爵府

Thank you 你先~
我打去問, 佢地話要check 吓, 遲d 覆我~
其實我唔急用...
我打算叫屋企人幫我買 (佢地遲d會上廣州探親)

原文章由 trintrin 於 08-8-5 16:32 發表

有媽咪話銅鑼灣書香世家有得定大陸書 (3113 8547), 你問下

男爵府

原文章由 棉花糖媽媽 於 08-8-5 16:47 發表
Thank you 你先~
我打去問, 佢地話要check 吓, 遲d 覆我~
其實我唔急用...
我打算叫屋企人幫我買 (佢地遲d會上廣州探親)

好重的, 我係旺角買左套邏輯狗都攞到cc下. 我都唔識上大陸網買, 如果研究到就幫埋你訂, 可以SHARE運費 . 仲有如果你都打算打繁體貼上去, 大家一人打一半都好D.

你問到銅鑼灣唔該可否講聲我知. 謝!

男爵府

好呀~ 一人打一半....
如果書店覆我我再post 出黎啦

原文章由 trintrin 於 08-8-5 17:06 發表

好重的, 我係旺角買左套邏輯狗都攞到cc下. 我都唔識上大陸網買, 如果研究到就幫埋你訂, 可以SHARE運費 . 仲有如果你都打算打繁體貼上去, 大家一人打一半都好D.

你問到銅鑼灣唔該可否講聲我知. ...

大宅

del, wrong post.

原文章由 棉花糖媽媽 於 08-8-6 09:00 發表

[ 本文章最後由 olima 於 08-8-6 10:08 編輯 ]

複式洋房

你們是否講緊magic box, 如我買, 我都可以share 打中文字, 但我想問佢d英文得唔得, 有時睇d大陸書, d 英文好似文法怪怪地

原文章由 棉花糖媽媽 於 08-8-6 09:00 發表
:oops:

子爵府

原文章由 mamacpy 於 08-8-5 12:45 發表

2千多蚊
我去年暑假在旺角新思維買都係約$3xx一套(紫色盒,40本書+40張vcd)

男爵府

請問買了的媽咪會點用呢套書(magic box)?? 一面同BB看一邊讀, 或播VCD等她自己學??

另外, 買了香港版的可否影一頁POST上唻望望, 唔該!

我都買左套大陸版GOGO, 都只係播住VCD. 呢套出名嘛? 我係旺角買$173.8

首頁

尾頁

跳至