自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

話如果工人再唔還錢就上門追……

我可以點做,求意見

Lilypie Baby PicLilypie Baby Ticker

子爵府

回覆:工人借錢唔還……財務打電話比我

炒工人, send copy of termination letter to the finance company

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

PUSH

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:炒工人, send copy of termination letter

原帖由 moonmoonbabies 於 15-10-10 發表
炒工人, send copy of termination letter to the finance company
唯一斷尾辦法

寄信黎兇你未,如有拎埋去警局攞備案no....到時唔使俾姐姐反咬,無事無幹炒佢

如果佢唔肯辭職,同佢講會必要時會帶佢落樓叫收數人同佢傾掂數,唔好怕

但求順利  

珍珠宮

搵返中介

wcpcelia    發表於 15-10-10 15:18
wcpcelia    發表於 15-10-10 15:16

子爵府

引用:話如果工人再唔還錢就上門追……我可以點做

原帖由 Mimichuchu 於 15-10-10 發表
話如果工人再唔還錢就上門追……

我可以點做,求意見
即炒工人,再同財務講已炒,叫佢搵返工人本人

大宅

我即炒佢都要補一個月糧? 工人工作表現差,多次tell lies, 整壞電器,etc

要補一個月益佢我好唔願囉!

Lilypie Baby PicLilypie Baby Ticker

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kavenzou 發表於 15-10-10 15:04
搵返中介
出錯公仔....其實唔需要揾中介了...

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+moonmoonbabies+於+15-10-10+

原帖由 paklok 於 15-10-10 發表
唯一斷尾辦法

寄信黎兇你未,如有拎埋去警局攞備案no....到時唔使俾姐姐反咬,無事無幹炒佢

simple is the best~

公爵府

引用:我即炒佢都要補一個月糧?++工人工作表現差

我即炒佢都要補一個月糧? 工人工作表現差,多次tell lies, 整壞電器,etc

冇辦法架,勞工法例要照跟,你話佢知一個月走咪仲損失大

侯爵府

引用:我即炒佢都要補一個月糧? 工人工作表現差

試下勸佢自動離職,否則請收數專員樓下等,佢地自己傾掂數,兇佢架咋,博佢肯寫信俾你辭職記得要有證人如香更

但求順利  

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Mimichuchu 於 15-10-10 發表

試下勸佢自動離職,否則請收數專員樓下等,佢地自己傾掂數,兇佢架咋,博佢肯寫信俾你辭職記得要有證人如香 ...
看更先啱

但求順利  

男爵府

警局備案先

大宅

警察會受理嗎?

複式洋房

回覆:Mimichuchu 的帖子

晤好傻 十個工人都有九個借財務 合法追數警察不受理。

侯爵府

引用:晤好傻 十個工人都有九個借財務 合法追數警

原帖由 luckylittlegirl 於 15-10-10 發表
晤好傻 十個工人都有九個借財務 合法追數警察不受理。
當你受到恐嚇就會受理,我不幸地試過

但求順利  

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

提議佢自己辭職
吾係就帶佢落樓下等佢地自己講掂數

我N年前試過,直頭上到門口㩒鐘
嚇我一跳,又不停电話響
之後我出左封warning letter比佢,(希望吾好再有人滋擾影響到小朋友安全,)

吾使講→錢冇還滋擾不停
炒左但冇賠一個月

侯爵府

都唔知工人有無夾埋財仔逼你炒佢補一個月啫。我工人又係被追數,我老公同財仔係電話講數,話借錢嘅係工人,唔好騷擾我地,財仔同我老公講嘢都算客氣,財仔話個工人同佢姐妹扯貓尾,兩個工人,一個借、一個擔保,借那個一時又話筆錢係擔保那個取了……,我老公話唔理,總之財仔要追就追工人。然後叫工人搞掂佢(其實工人只要俾住小小息,就可以換來一兩個月安靜)。我地比較好彩,工人個約兩個月後就完,之後當然雙方都唔續(工人都想快D 消聲匿跡)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 paklok 於 15-10-10 發表試下

看更先啱
看更打份工吾會睬你

侯爵府

引用:提議佢自己辭職吾係就帶佢落樓下等佢地自己

原帖由 YY1101 於 15-10-10 發表
提議佢自己辭職
吾係就帶佢落樓下等佢地自己講掂數
我地都係電話響不停,好彩未去到上門。電話呢我老公直頭拔咗線,我地屋企人只用手提。

首頁

尾頁

跳至