跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

Hi Hi

我仔仔都係番7月30喎 !
佢唔係諗住收我一個月學費下化 ?!

原文章由 josejandy 於 08-7-22 12:07 發表
Jayson will start on 30/07 wor, 8.30 - 10.00 hehe
i can accompany him from 30/07 to 01/08 3 days 8.30 - 10.00

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

我都請左假陪佢, 唔知到時隨左帶通告寫果d野仲要帶咩呢 ?
到時見 !!

原文章由 Polly627 於 08-7-25 15:44 發表
應該唔會收七月學費, 佢都唔會做衰自己,
我個仔都係30/7返學, 請了假陪佢. 好緊張呀!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

Hi Hi Hi,

你今日點呀, 你編左邊班呀, 我編左李老師果班, 唔知見唔見到你

原文章由 Polly627 於 08-7-28 16:00 發表

應該無啩! 我都執定一袋野, 好似去生仔個時咁大袋!
好呀!到時去到相見.

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

我知你係邊個喇
我就係坐係第一張枱, 有個工人姐姐一齊陪返學果個
唔駛唔開心, 返左學就會乖d架喇, 慢慢教啦
你仔仔有冇喊呀, 我阿仔今日返學都仲喊呀

原文章由 Polly627 於 08-8-1 15:56 發表
係呀!我都係李老師個班, 我個仔叫”宓宓”
我地坐係最後面那張枱, 我個仔頭二日返學都打人,(因為爭玩具玩)好彩其他家長都好好, 無投訴, 但係我就好唔開心囉!
我老公話今日個仔終於無打人我先安樂d咋!
我打又打過佢, ...

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

我覺得學校d茶點既份量好少, 可能你仔仔唔夠飽又或者係周身郁卦住玩消耗得快, 我而家朝早都比多d野阿仔食先返學(最慘佢朝早飲得果6安奶又食唔落麵包, 唯有食多兩塊餅), 你都比多d野你仔仔食先返學丫
你仔仔咁叻叻無喊, 我個仔今朝都仲喊到.....未行到學校門口已經扯住我掉頭走
我都好想接佢放學, 不過唔請得咁多假呢

原文章由 Polly627 於 08-8-7 16:57 發表
多謝你開解! 我個仔喊就無喊! 不過每日一放學就好似餓鬼咁食好野! 唔知係咪返學好辛苦定係茶點唔好味呢? 你個仔係咪咁架?
我日日都嚟接佢放學, 因為驚佢唔適應. 咁你呢幾日有無返工呀!

...

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

Hi Hi
我仔仔係n班學生, 見到你咁講我都想呻下...
果日果舊蛋糕我阿仔一啖就吞左喇, 老師仲話果日啱啱好冇得要多件, 我阿仔餓到發爛渣....
放學時間頭果5日機乎日日唔同, 又唔同人講, 我朝朝都要問一次
d書派攞左返學校, 第二日又放返2本係書包拎返屋企, 又唔講要唔要帶返返學
尿片又係咁, 連埋二套衫帶左返學, 第二日又放返係書包拎返屋企, 問佢佢又唔正面答我, 又見唔到班主任, 終於我一條片都唔帶返學, 佢焗住要寫紙仔通知我
朝早返學想問小小野都唔得, 個園長好似守龍門咁.....:;pppp:

原文章由 kk-can 於 08-8-8 09:32 發表
whywhite,

一直都好忙, 無時間上黎回報及發洩, 我個仔係1/8返學, 當日就陪到10:30, 實際離開班房係10:00, 短短一個鐘, 都睇到好多野, 好似早餐, 就真係小得可憐, 一薄片蛋卷,(就好似嘉頓蛋卷的大小, 半寸厚度都俾多 ...

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

唉 ~ 佢地又唔講清楚, 等我d書揹來揹去

原文章由 whywhite22 於 08-8-8 16:54 發表
學校D書有兩本是留比家長自己教,其他就帶返學校老師教.

KK-CAN:
我頭先比電話搵譚老師,同佢閒談間知佢真是未記得全部小朋友個名,因為佢是新接手呢個班. ...

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

最幣我係姐姐湊放學, 佢又唔識問, 問左返到黎都係一舊舊

原文章由 Polly627 於 08-8-8 18:02 發表
[quote]原文章由 Polly627 於 08-8-8 17:59 發表
係呀!CATCAT22, 守龍門的園長早上唔比人問野, 都幾惡架!
所以我次次都係放學問! MS,LEE 都答得有耐性!
話時話 ...

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

你仔仔唔讀拿
我仔仔終於呢二日冇喊喇, 今日MS LEE打電話比我, 同我講左我仔仔係學校o既情況, 呢個係我擔心左好多日o既問題, 好彩學校都會打電話比家長講番, 呢樣就真係要讚下學校同老師, MS LEE真係好好

原文章由 Polly627 於 08-8-14 15:33 發表
KK CAN,

其實對我來說學校就ok 的, MS LEE 好好, 佢今日知道我個仔病仲特登打比我,
我都好唔捨得佢, 但對於我來講, 最大問題係交通, 我無PREDICT 到同個仔一齊由坑口屋企
去比諾的時間同要用上35-40MINS(佢行吓又 ...

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

請問有冇人知學校係唔係唔會派手册架 ??

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

我阿仔返左三個星期學, 本手册剩係第一次派比我返屋企填返d資料, 跟住就未派過喇

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

係囉 ! 都唔講ge !

原文章由 kk-can 於 08-8-19 10:31 發表

個個老師做法都吾同, 手冊係家長同老師o既溝通橋樑, 吾派手冊都應該用其他方法通知聲啦。

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

thanks ! 係呢度同你地溝通仲好過, 開左學咁耐除左頭果三日, 我都未見過老師, 如果唔係佢果日打過比我, 我諗我都幾難揾到佢

原文章由 Polly627 於 08-8-18 18:14 發表

我之前問過李老師話月尾正式上堂先派!
Every Friday 先派, 方便家長知道仔女係學校情況!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

2~ 咁你女女咪同我仔仔一班囉 !!

原文章由 goofyszesze 於 08-8-27 12:08 發表
無錯, 李老師係教NA班既, 全日都係李老師跟架

首頁

尾頁

跳至