美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

邊隻御妝油好用?? 幾錢?? 我用植村秀會生粒粒...

仲有係用御妝油時, 點至可以御得徹底 d? 我用完之後, 塊面仲可以整到d粉底出黎. 我係俾 d 油黏住塊面一陣至用水洗啦.

有冇d 御妝用品可以用響濕既面上??

複式洋房

原文章由 bosch 於 08-7-20 12:42 發表

仲有係用御妝油時, 點至可以御得徹底 d? 我用完之後, 塊面仲可以整到d粉底出黎. 我係俾 d 油黏住塊面一陣至用水洗啦.

有冇d 御妝用品可以用響濕既面上?? ...

我用緊 anna sui 美白洗面泡, 可以落埋妝, 連眼線都清得好乾淨, 又可以用響濕既面上, 用完塊面唔會乾, 幾好用

珍珠宮

Bioderma Sensibio H2O water is quite a good product to remove make-up without oil substance!!!

[ 本文章最後由 wai001 於 08-7-29 20:03 編輯 ]
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實BB油最好用,又平又抵用.

大宅

我用完卸妝油, 會再用潔面泡洗, 尤其係依家甘熱, 覺得甘先乾淨

卸妝油: Fancl Cleaning Oil
潔面泡: Mioggi牛初乳潔面粉

大宅

原文章由 wai001 於 08-7-20 13:46 發表
御妝油會塞毛孔ka!試下轉用Bioderma Sensibio H2O water la!!!

Yes, it is very good!

男爵府

我都係用Bioderma, 好好用!

原文章由 wai001 於 08-7-20 13:46 發表
御妝油會塞毛孔ka!試下轉用Bioderma Sensibio H2O water la!!!

複式洋房

回覆 #7 Sumjac 的文章

Yes, Bioderma is very good.

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Bioderma 唔錯! 本身都有用~
另外有隻叫mandom 係 卓悅&sasa 會買到架~
$54 /300ml 有清爽同埋滋潤
同bioderma有得揮~可以一試~

大宅

我用咗bioderma超過五年,好鍾意嗰種好清新唔立嘅感覺,另外我亦會用comodynes 嘅缷粧巾,哩個用得仲耐日子,我諗都有十幾年,好方便,都落得好乾淨,不過講到最乾淨就梗係用缷粧油,我就用開dhc貪佢價錢合理又乾淨,你用完缷粧油係咪用暖水洗面?又有冇再用潔面液?以上兩點都要做齊先至會落得乾淨~~

如果你只係化淡粧嘅話我就建議你先用bioderma 全面抺一次或Lancomer eye make up remover 缷防水眼粧,再用clinique或h2o嘅落粧洗面,成份好温和,亦都洗得好乾淨~~

子爵府

bioderma支卸妝水----正~方便~!!

男爵府

Bioderma Sensibio H2O water 有咩用? 保濕?

複式洋房

bioderma h2o sensible (紅色label o個支)

大宅

我用開sofina好好用, 個friend上個月送咗支fancl比我, 宜家用緊~唔好用~

男爵府

bioderma好好用!

複式洋房

Yves Rocher Cornflower Make-up remover, even good for sensitve skin, excellent cleansing power, price $79 not expensive, I recommend it

珍珠宮

Bioderma Sensibio H20 water / Bioderma Hydrabio H2O water both are very very good law!!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

原文章由 sharon26788 於 08-7-21 00:14 發表
其實BB油最好用,又平又抵用.

bb油可落妝??

民房

Hi~bosch
日本有個新發明可以徹底卸妝,妳click入去睇下http://hk.myblog.yahoo.com//[email protected]

首頁

尾頁

跳至