婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

今晚擺滿月酒, 死姑奶,係咁講自己湊女湊得點樣好, 不停話自己係會打個女, 不停話自己兩個女好乖.
然後,每講一句, 就話我[睇你都唔捨得打女, 你唔打,我打 !!!!!] 我忍住唔出聲.
阿囡係bb 車訓著左, 叫左幾聲, 我咪走去睇下, 條八婆就話[洗乜理佢, 唔好抱,由佢喊, ] 我老公去睇,條八婆就係咁講[你地 '仲慣個囡']

我話[阿囡夠鐘食奶]
她[佢都未喊, 喊先算, 我果陣兩個女未滿月就戒夜奶, 唔會'坐熱d 奶', 佢地唔飲奶, 我咪飲埋, 由得個bb 喊]

之前,佢老公抱住我個囡唔放, 條8婆就話[我老公要抱,你地唔準嘈, 如果唔係佢會唔高興]

她[你地要俾多d 水個bb飲, 佢d 皮膚唔好, 咁多油脂粒. 你睇下我個女幾靚...] 我[醫生講左.我有人奶, 就唔洗俾水佢飲]
她[洗乜聽醫生話, 點可以唔俾水佢飲 ,睇你個款,都係'仲慣個女' , 唔會打]我[你下星期你我屋企, 就係你面前打bb〕 <--我已經好唔老皮
她[咁細個又唔洗打, 再過多幾個月先來打, 你唔打,我都打]
然後,講打針,
她[洗乜去私家打, 健康院打乜得, 你地d 人仲乜咁緊張個bb, ]

扑佢個街, 成晚不停講打女. 不停話我''個囡, 不停講自己教女,教到幾好.
我心想, 囡囡只得一個月,佢喊,我抱佢. 有乜問題? 又唔係成晚唔放佢落床.
自問對佢屋企人好好,免費幫佢個女補習,佢無$$$,老公又借俾佢(佢有十幾皮裝修,老公月入三皮) 但一亳子都無還俾我地.
我地都算,
我有左bb, 買尿片,買奶粉, 全部俾佢串,

子爵府

原文章由 agnescheng 於 08-7-21 00:01 發表
今晚擺滿月酒, 死姑奶,係咁講自己湊女湊得點樣好, 不停話自己係會打個女, 不停話自己兩個女好乖.
然後,每講一句, 就話我[睇你都唔捨得打女, 你唔打,我打 !!!!!] 我忍住唔出聲.
阿囡係bb 車訓著左, 叫左幾聲, 我咪 ...

唔好唔開心啦...今晚係囡囡大日子女 無謂為咗呢D人激親自己啦!

大宅

唉,就因為囡囡滿月,大家一家人吃飯, 但卻換來被人串. 醫生&姑娘教'bb 最多訓三個鐘,就要餵奶' , 我講左出來, 就不停俾條8婆串.
一家人食飯,都想開開心心, 成晚姑奶就係咁話我.
佢自己生左兩個女,讀書成功又唔叻, 就講到自己有幾勁. 然後就係咁訓話.

自問對佢屋企人,咁多年來都好好, 佢要幫手, 我同老公都盡全力, 現在佢屋企環境好在. 講野就財大氣粗.
買尿片,奶粉, 唔o岩佢心意, 就係咁話我. 好似我做錯事.

別墅

呢d咪識少少扮代表囉!真係唔出聲冇人話你啞架!

我個姑奶簡直同你果個一模一樣,一講起佢我就火屎呀!

大宅

yes !! .識少少扮代表.

男爵府

聽落你姑奶係小氣唔抵得你多d囉,似係驚你bb叻過佢女,有病!唔洗理佢!
得一個月大bb有咩好打?又無做錯事亦唔識做錯事,我諗只有燥狂症先會打咁細bb囉,樓主,如果佢真係上你屋企話,佢會唔會真係打你個女架?同你老公傾下好喎.

洋房

如果有人打我個B,我一定同佢反面,你姑奶以為自己係咩呀??!!懶醒唔得醒,正黑衣,睇佢幾時俾人打爆個嘴!!八婆!!

瑪瑙宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆 #1 agnescheng 的文章

下..姑媽ja wor...錫亞b就得,打一定唔得...
仲有bb d奶好難飲ga wor,佢飲埋佢d既奶?????

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

好野,答得好! 99真係要狠狠對你先得架! 厚顏!

子爵府

2021勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

打我個女, 我同佢死過都似呀!!

大宅

之前同老公因為佢阿爸嘈交,我同老公講得清清楚楚,如果男家有人敢郁阿B,我絕對會離婚。

大宅

p.s.,BB係半歲之前,喊就抱係正常嘅

伯爵府

你同姑奶講,請問你系边佢?边個夠胆郁我個女一條頭髮我同佢死過!

大宅

你打佢,佢都未識la...加上早介夜奶係咪一定係好,就好難講,bb肚餓喊,你唔比佢食,佢咪唔喊lo...但唔代表佢唔肚餓..反下手唔夠營養就煩!!

同埋屋企人打同教都ok..最緊要係互相尊重,唔係為打而打,為左個細路好處行先.就ok..為左打而打..唉...他朝君體也相同ar.....

複式洋房

原文章由 twc729 於 08-7-21 10:39 發表
打我個女, 我同佢死過都似呀!!

其實我姑奶都系極品........如果佢夠膽打我個女,我唸我末郁手我老公已經郁咗手,我包佢見一獲打一獲,不過我唸都冇可能ga la,因為我根本就唔會帶個女比佢見.....:;pppp:

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原文章由 agnescheng 於 08-7-21 00:01 發表
阿囡係bb 車訓著左, 叫左幾聲, 我咪 ...

打我個女, 我同佢死過呀!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢知唔知佢真係好煩架...我接受唔到身邊d人係我做緊野的時候係度話應該咁咁咁, 唔好咁咁咁...我會好炆...不過我阿媽就係咁...我好多時都唔比反應佢, 佢會自己收咀...當然有時佢都係講下佢的意見啫, 但聽個個又忙緊就真係好煩好燥...

下次直接同你姑奶講, 您同您老公有自己一套教小朋友的方法, 但您地唔會阻止佢教女囉...都同樣叫佢唔好迫您地去同佢個套咁...

別墅

我都係好憎好憎我個大姑奶 , 湊b唔鬼掂仲成日批評人, 唔知羞, 比佢湊大個既bb, 以我所知無人讀得成書, 都係佢一手一腳教出黎架,

[ 本文章最後由 kkw0816 於 08-7-23 16:18 編輯 ]

公爵府

牛年勳章 2021勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

下次你姑9再咁多嘴, 你就直接同佢講: 我有我嘅管教方法, 唔洗你操心, 至於邊個教女叻d, 等佢地大個先知. 話時話你咁得閒教我湊女, 你屋企裝修完晒喇呵, 唔知幾時方便俾返d $$我地呢?

大宅

我都覺得係樓主姑9唔抵得樓主多d, 我反而覺得樓主老公一句都無出聲反駁或應左佢? 由得姑9係到口不擇言? 係到講打自己個囡?

而家教仔女方法都唔主張打, 打來做咩? 如要打, 都只係父母出手啦, 幾時輪到呢隻姑9 ? 6個月前喊就抱起bb係正常bor. bk都有廣告講過: 抱bb多d會聰明d啦~

樓主, 我反而覺得妳姑9係顛婆一名. 咩都打, 咩都彈, 唔駛理佢, 唔好為呢個顛婆而嬲. 佢老公抱住妳個囡就唔准掂? 咩理論? 如妳老公無出聲由得佢咁做, 妳記住由今日唔好理呢個姑9講既野, 佢爭住抱妳咪話bb要換片, 要食奶, 唔好比佢掂妳個囡就真. 非常危險

首頁

尾頁

跳至