跳至

首頁

尾頁

別墅

我而家仍然比伍筒食2餐飯仔,係較乾身,同煮爛飯仔一樣參唔多熟先放d餸落去d飯攪埋一齊整熟,當然有加先許幼鹽調味,星期六及日就會整湯粉同炒粉仔比伍筒食,食粉仔一定食得快d同開心d啦,而食飯仔就慢好多啦。我知道都要開始食大人飯,但開始時應該點樣去協調下呢(平時出街食飯都有比dd餸佢試,不過都有用熱水沖洗去油架) ,我想知道係唔係要好似煮小菜咁整兩個餸佢伴白飯食呢 咁一餐煮來兩餐食又得唔得呢?

子爵府

long time no see la 豬肉到而家都係食蒸餸加飯,會落少少豉油同糖醃下咁,如果出街食就睇下我地食咩,如果食西餐咪比肉醬意粉佢食,食中嘅咪白飯加魚or雞,一餐半餐食大人野唔怕嘅,我都想佢快d可以同我一齊食,咁我就唔駛煮啦,豬肉唔like2餐煮埋架,要一餐一餐煮 其實可以一次煮2餐架,保存得好就ok

另外你8月10號去唔去tea buffet?黃金海岸3pm-5pm,$158+10%,去就打比我or留言啦
原文章由 Leia 於 08-7-24 14:09 發表
我而家仍然比伍筒食2餐飯仔,係較乾身,同煮爛飯仔一樣參唔多熟先放d餸落去d飯攪埋一齊整熟,當然有加先許幼鹽調味,星期六及日就會整湯粉同炒粉仔比伍筒食,食粉仔一定食得快d同開心d啦,而食飯仔就慢好多啦。我知道都 ...
未經本人許可, 不得轉載

別墅

都估到會有你撐我 但估唔到婷婷公主又食m&m,又飲凍0T,竟然仲未開始食大人飯por 咁不如透露下皇后私房菜有咩食呀 蒸d餸係同你地食嘅一樣只係分開煮定係煮淡d呀,教下我啦,等伍筒可以追到婷婷個fit size啦。

至於10/08個tea, Okay!一定到

原文章由 Lulu皇后 於 08-7-24 03:05 PM 發表
long time no see la 豬肉到而家都係食蒸餸加飯,會落少少豉油同糖醃下咁,如果出街食就睇下我地食咩,如果食西餐咪比肉醬意粉佢食,食中嘅咪白飯加魚or雞,一餐半餐食大人野唔怕嘅,我都想佢快d可以同我一齊食,咁 ...

別墅

好似
8-10 Aug 08 有bb展por, 你地唔打算星期日去會展呀?

子爵府

唔去啦,上年豬肉去完就出rose疹,又多人,唔好搞我啦,我而家要開始轉下豬肉d餐單啦,佢唔係好想食我而家整果d野 可能淡口得滯,佢而家d餸都係用少少糖同豉油醃一陣就就咁蒸,我都唔知好唔好味 不論咩肉我都係咁整 食到佢都唔想食啦mouth:
原文章由 Leia 於 08-7-25 11:32 發表
好似
8-10 Aug 08 有bb展por, 你地唔打算星期日去會展呀?
未經本人許可, 不得轉載

男爵府

我個仔而家好中意食大人飯
但係出街個d
屋企個d佢麻麻
屋企個d佢成日都唔咬
一咳就123嘔番出黎
但係係街食個d佢又肯咬
點搞??
日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

首頁

尾頁

跳至