懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我上一胎在c+生的, 今次想去政府e院, 想問下又入院到生的step,同埋陣痛時可唔可以要求打止痛針, 開到幾多度先有笑氣架?

大宅

原文章由 hehebella 於 08-7-24 14:25 發表
我上一胎在c+生的, 今次想去政府e院, 想問下又入院到生的step,同埋陣痛時可唔可以要求打止痛針, 開到幾多度先有笑氣架?

點解你今次想係政府生既, 上次你係邊間私家生, 個間好唔好架, 其實我都考慮緊係咪qe 生, 不過就有好似你既疑問囉

男爵府

我7月係QE先左阿B, 我覺得其實QE都OK呀.開左一度就可以落產房.落到去就可以聞氣.我都有打止痛針.不過都係落左產房先有得打..我TOTAL係QE住左8日..我覺得個到D姑娘好好人呀..重教識左我好多野呀

咁你有陣痛OR見紅OR穿水就去B4到檢查..之後佢地會送你去待產房.咁到你開到1度就可以落產房.
原文章由 hehebella 於 08-7-24 14:25 發表

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我住左十幾日, 2 日係產前房等生, 係緊緊開到1度就上產房, 一入產房會駁機, 同埋會教吸笑氣(真係吸到笑氣時, 個 mask 既聲係唔同!!), 我係穿左水後, d 姑娘主動叫我打止痛針. 響產後病房 (E2) 入面都學到好多野, 果度 d 姑娘好好人.

響產前房入面, 其他媽媽痛到嗌嘈晒, d 姑娘話越痛越好, 即係就生得 (語氣係直接講事實, 絕對唔係落石下井樣衰衰咁.). 打止痛針方面, 唔係一叫即有, 佢地會睇情況, 加埋要醫生批准簽紙至得, d 止痛針會對bb 有副作用和有效期 (4hrs), 響bb健康為大前提下, 佢地會講晒 d副作用出黎, 等 d 媽媽諗清楚或等佢同老公以電話商量左先.

不過唔知佢地以咩準則去俾止痛針, 可能我嗌得唔勁, 佢地只係俾個暖包俾我咋.

大宅

好媽媽勳章

我十二月都會喺QE生, 好多謝你哋嘅分享呀, 令我哋都有心理準備吖嘛 ~~

首頁

尾頁

跳至