親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下有冇人住過悠活?如果住宿一晚,玩唔玩得晒佢D設施?定係住2晚會好D?

男爵府

回覆:twinstar1226 的帖子

我原先住兩晚,因颱風要再多住一晚。
有小朋友的話,幾適合,有泳池、有遊戲中心、有diy ,對面有個巧克力農場都值得一去

男爵府

回覆:twinstar1226 的帖子

住一晚都可以玩曬設施既,但是會趕

珍珠宮

twinstar1226 發表於 15-10-24 01:03
想問下有冇人住過悠活?如果住宿一晚,玩唔玩得晒佢D設施?定係住2晚會好D?

...
我住一晚。check in當目,因下午12點幾已攞房,所以呢日下午玩水,當時冇人玩,所以包場任玩,好盡情!之後行過去萬里桐揾少少野食,再行返酒店參加生態導賞,跟住順便影日落,晚餐食酒店半自助餐,夜晚又行出海邊放煙花。第二日食完早餐,參加朱古力DIY+巧克力生態農場參觀。
兩日一夜,ok的,但如果你想玩萬里桐浮潛,住多日會好d

男爵府

引用:Quote:twinstar1226+發表於+15-10-24+01:03

原帖由 MissMaMa 於 15-10-24 發表
我住一晚。check in當目,因下午12點幾已攞房,所以呢日下午玩水,當時冇人玩,所以包場任玩,好盡情!之後 ...
請問自助晚餐幾多錢一位?

珍珠宮

吉茄 發表於 16-2-20 23:23
請問自助晚餐幾多錢一位?
不太清楚價錢,我訂一泊二食的房間,包早晚餐

男爵府

引用:Quote:吉茄+發表於+16-2-20+23:23+請問自助

原帖由 MissMaMa 於 16-02-20 發表
不太清楚價錢,我訂一泊二食的房間,包早晚餐
請問如果唔訂晚餐附近有冇野食?

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:twinstar1226 發表於 15-10-24 01:03

原帖由 MissMaMa 於 15-10-24 發表
我住一晚。check in當目,因下午12點幾已攞房,所以呢日下午玩水,當時冇人玩,所以包場任玩,好盡情!之後 ...
對,如果玩埋浮潛住兩日比較好,但都要看天氣能否適合浮潛,我果次住一天諗住第朝去,結果因海域情況不佳而取消。
另外酒店自助餐都值得試,尤其玩到累哂都不想再出去。我用台灣酒店網雄獅訂一泊二食,比官網平,可以格下價先。

All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

珍珠宮

HuiTung 發表於 16-2-21 18:19
對,如果玩埋浮潛住兩日比較好,但都要看天氣能否適合浮潛,我果次住一天諗住第朝去,結果因海域情況不佳而 ...
我上年復活節去, 都係一泊二食, 訂左 Chocolate Hotel 的樓中樓房間, 好大的.價錢我覺得都算平, 只係 $1500, 如果訂普通房間, 仲可以平幾百.

阿仔阿女好鍾意, 走上走落好開心. 但我嫌大得滯, 因為我地只得一大兩小.

珍珠宮

吉茄 發表於 16-2-21 17:44
請問如果唔訂晚餐附近有冇野食?
有的, 不過太地道唔知你鍾唔鍾意.
當日我想食下午茶, 走去旁邊萬里桐村, 膽粗粗問個阿叔阿姨邊度有野食, 佢地帶左我去附近食.

3包飲品+1碟炒粉, NT$100, 正!

其實悠活的一泊二食係好抵的, 半自助餐的食物都好OK呀! 有主菜, 另外自助 Salad bar, 甜品, 粉麵飯.

男爵府

好媽媽勳章

回覆:請教墾丁悠活渡假邨

我是暑假去,住普通的巧克力房,晩餐是全自助餐,食物也不錯。旺季去強烈建議事先訂好晚餐,walk in 的話要排隊等位。

All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

男爵府

引用:Quote:吉茄+發表於+16-2-21+17:44+請問如果

原帖由 MissMaMa 於 16-02-21 發表
有的, 不過太地道唔知你鍾唔鍾意.
當日我想食下午茶, 走去旁邊萬里桐村, 膽粗粗問個阿叔阿姨邊度有野食, 佢 ...
我想問一泊二食幾多錢?我在hotel.com見到包早晚貴@200。

珍珠宮

吉茄 發表於 16-2-22 07:13
我想問一泊二食幾多錢?我在hotel.com見到包早晚貴@200。
你睇返上面 post #9,我訂朱古力樓中樓,一泊二食,可取消,價錢係$1500

男爵府

引用:Quote:吉茄+發表於+16-2-22+07:13+我想問一

原帖由 MissMaMa 於 16-02-22 發表
你睇返上面 post #9,我訂朱古力樓中樓,一泊二食,可取消,價錢係$1500
請問係未2人價錢?3人暑假$22xx貴嗎?

男爵府

好媽媽勳章

回覆:請教墾丁悠活渡假邨

上年暑假,巧克力普通房一泊二食,三人共台幣9000

珍珠宮

吉茄 發表於 16-2-22 07:55
請問係未2人價錢?3人暑假$22xx貴嗎?
阿仔加左NT$700,total即係$1700樓下,兩大一小。我訂樓中樓,已經貴左,如果訂其他房,可以平幾百的。

珍珠宮

HuiTung 發表於 16-2-21 23:59
我是暑假去,住普通的巧克力房,晩餐是全自助餐,食物也不錯。旺季去強烈建議事先訂好晚餐,walk in 的話要 ...
全自助餐多熱食嗎?我食半自助餐,都有熟蝦,青口,幾款蔬菜,意粉,炒麵,飯,甜品,糖水,haagendaz雪糕。。。其實食主菜都飽晒,主菜做得好有水準,菜式好精緻,我覺得主菜菜式已值hk$100-$200,所以呢個一泊二食係好抵!

大宅

陪月勳章

渡假村很大嗎?

3歲去主要玩水,需要行很遠嗎?

去海生館要乘什麼車?

大宅

陪月勳章

問多一句,嬉水一定要帶泳帽嗎?我個女唔肯帶。

大宅

muimui5 發表於 16-4-12 11:01
問多一句,嬉水一定要帶泳帽嗎?我個女唔肯帶。
要,冇帽唔比入泳池,不過可以即場買~

首頁

尾頁

跳至