自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問大家有無聽過咩係BNI ASSOCIATES, 好似有分唔同會,又話可以介紹商機,擴展人際網絡咁,好似好勁,到底係咩東東?

大宅

回覆:咩係BNI ASSOCIATES?

一班原本三唔識七嘅人,一起聚會互派卡片,大家各自介紹下自己做咩生意,一group 人內包括不同行業,大家傾下認識下咁,睇下有無合作機會。

大宅

不過我家人幫襯組員訂造傢具,最後一肚氣並從此不再去開會。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:一班原本三唔識七嘅人,一起聚會互派卡片,

原帖由 sasasasa 於 15-10-26 發表
一班原本三唔識七嘅人,一起聚會互派卡片,大家各自介紹下自己做咩生意,一group 人內包括不同行業,大家傾 ...

我身邊有朋友比唔知幾多錢入,好似中毒咁,生意就唔見佢有喺入面攞倒,但人就忽忽地咁。 講真,真係生意bam bam聲嘅,邊得閒同你地玩呢d吖。十足d洗腦課程咁。

咸蛋三寶飯    發表於 15-10-27 00:08

子爵府

引用:一班原本三唔識七嘅人,一起聚會互派卡片,

原帖由 sasasasa 於 15-10-26 發表
一班原本三唔識七嘅人,一起聚會互派卡片,大家各自介紹下自己做咩生意,一group 人內包括不同行業,大家傾 ...
原來如此,我朋友話準備卡片就係為呢個飯局,話會識到好多人有好多商機,我問佢咩飯局咁勁,佢話係BNI, 我驚佢俾人昆…

子爵府

引用:Quote:原帖由 sasasasa 於 15-10-26 發表一

原帖由 kc_01k 於 15-10-26 發表
我都諗,真係咁勁點會無咩人識…個個老闆都想開拓市場,個個都去派卡片啦,真係咁易搵生意

翡翠宮

sasasasa 發表於 15-10-26 22:34
不過我家人幫襯組員訂造傢具,最後一肚氣並從此不再去開會。
我嗰位朋友咪咁囉, 比單貨BNI D member走, 走到成pat屎咁, 攪唔掂, 而家仲未知自已傻仔, 仲成日比錢去佢地d咩早餐會議. 而家仲招野埋d做傳銷, 忽上腦. 激到佢老豆死

翡翠宮

hnh_mami 發表於 15-10-26 22:39
原來如此,我朋友話準備卡片就係為呢個飯局,話會識到好多人有好多商機,我問佢咩飯局咁勁,佢話係BNI, 我 ...
呢d組織, 你一埋佢身, 已比佢地昆咗唔知幾千定一萬入場費先啦.

根本成班傻嘅走埋一齊, 會喺入面搵倒生意發達, 咪笑大人個口.

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

夢工場

珍珠宮

回覆:咩係BNI ASSOCIATES

擺明係有班有夢想但無能力嘅人搞個懶勁嘅組織出嚟搲生意啦!真係慳嘅根本就唔會四圍拉人入會,倒轉你求佢俾你 join,人哋都要考慮。

子爵府

引用:Quote:hnh_mami 發表於 15-10-26 22:39 原

呢d組織, 你一埋佢身, 已比佢地昆咗唔知幾千定一萬入場費先啦.

根本成班傻嘅走埋一齊, 會喺入面搵倒生意 ...
其實係點昆人,係咪大部份有做傳銷既人氹佢落火坑? 我想講定俾佢知

子爵府

引用:擺明係有班有夢想但無能力嘅人搞個懶勁嘅組

原帖由 JoanC 於 15-10-26 發表
擺明係有班有夢想但無能力嘅人搞個懶勁嘅組織出嚟搲生意啦!真係慳嘅根本就唔會四圍拉人入會,倒轉你求佢俾 ...
原來拉人入會咁癲,我睇過網頁講到好巴閉好高要求咁,我就係覺得咁勁點解無咩人識。

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 kc_01k 於 15-10-26 發表呢d

原帖由 hnh_mami 於 15-10-26 發表
其實係點昆人,係咪大部份有做傳銷既人氹佢落火坑? 我想講定俾佢知
唔係一定做傳銷,不過入面總有一兩個,少d定力咪似我朋友咁,都未R倒生意,就比人昆咗做下線。

從來未聽佢講有生意R倒返黎,淨係成日話,入面全部係做老細,但我睇佢啲卡片,大部份係公司電話都無,大多得個手提。 唉,真係個個大老細,就唔得閒黎互R生意啦,仲要比入會費,早餐會議都係自費架。

翡翠宮

引用:擺明係有班有夢想但無能力嘅人搞個懶勁嘅組

原帖由 JoanC 於 15-10-26 發表
擺明係有班有夢想但無能力嘅人搞個懶勁嘅組織出嚟搲生意啦!真係慳嘅根本就唔會四圍拉人入會,倒轉你求佢俾 ...
exactly

子爵府

引用:Quote:原帖由 hnh_mami 於 15-10-26 發表其

唔係一定做傳銷,不過入面總有一兩個,少d定力咪似我朋友咁,都未R倒生意,就比人昆咗做下線。

從來未聽佢 ...
咁我叫佢醒定啲,費事佢未有一個客,但倒左十皮野出去…

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 kc_01k 於 15-10-26 發表唔係

原帖由 hnh_mami 於 15-10-27 發表
咁我叫佢醒定啲,費事佢未有一個客,但倒左十皮野出去…
但多數唔會聽入耳,係要瀨過嘢,先開始明。

另外,入面啲member多數都另外有參加一個咩生命課程,叫LegaXy, 叫你朋友醒啲,呢個課程,好多人讀完係堅痴咗線,我有個朋友做心理醫生,話好多真係讀完就要揾心理醫生,因為個所謂導師,係會猛叫人大聲當住d學員講自己點衰點衰,等於將你心入面最污糟醜惡嘢挖個窿淘晒出黎,但佢地挖完個窿,又唔識幫人填返,係會攪到痴線。以上真係心理醫生講,要小心。

子爵府

引用:Quote:原帖由 hnh_mami 於 15-10-27 發表咁

原帖由 kc_01k 於 15-10-27 發表
但多數唔會聽入耳,係要瀨過嘢,先開始明。

另外,入面啲member多數都另外有參加一個咩生命課程,叫LegaXy ...
wa,咁誇張。我係咪應該叫佢唔好去呢,佢剛開左間婚禮统籌公司,想識多啲人,合作又好,搵生意又好。我都有話,得唔得呀,會唔會俾人呃ga.佢話唔會,好多人去,我係網頁睇既又好似好勁咁,仲諗住自己見識小,所以上黎問下係咩東東,而家我有點擔心佢。

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 kc_01k 於 15-10-27 發表但多

原帖由 hnh_mami 於 15-10-27 發表
wa,咁誇張。我係咪應該叫佢唔好去呢,佢剛開左間婚禮统籌公司,想識多啲人,合作又好,搵生意又好。我都有 ...
唔係誇,係堅,你勸吓佢,佢唔啱聽你都無符。

攪婚紗嗰個原來係你朋友,見係十月中有新人入,(因我朋友fb有放相), 見仲有個做婚宴場地,你朋友實覺有so啦!

子爵府

引用:Quote:原帖由 hnh_mami 於 15-10-27 發表wa

原帖由 kc_01k 於 15-10-27 發表
唔係誇,係堅,你勸吓佢,佢唔啱聽你都無符。

攪婚紗嗰個原來係你朋友,見係十月中有新人入,(因我朋友fb ...

公爵府

回覆:咩係BNI ASSOCIATES

仲要朝早成6、7點開會,話睇下邊個真係有心有毅力做生意喎

首頁

尾頁

跳至