美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

唔等thankful week買左先
跟set嘅化妝袋都好靚好實用

用後感:

Polyfactor Repair Serum:

連之前支sample已用了半個月,之前有用過HR Replasty,Dior, Chanel, Enzo Laszlo, Clairns, Cosme Decorte,SKII同Shisedo等同類型嘅serum, 各有有優點缺點,但比較下Valmont呢支較潤滑較深層,用法簡單只要用適量於手心由下巴位推上面脥向上拉提幾下已有lifting效果,最鐘意佢亦可當eye serum用,有去紋繄緻功效,一支頂兩支,好方便!暫時未揾到缺點!

Renewing Pack:

用前其實冇乜期待,因為一向都有fu開mask,皮膚又冇乜特別問題,尋晚見有JM推介立刻去試!
洗完面搽哂支5ml上面厚fu15-20分鐘,之後按摩再清洗
我洗臉前有用concealer cover dark circle, 加薄薄loose powder, lip gloss等,咁洗完面正常黎講面色應該冇之前咁好
但我發覺用完個mask洗臉後,皮膚係白𥚃透紅,有D紅印淡左,總之成個人靚左,精神左,好白淨
平時我一般護膚係洗臉 > liposome > repair emulsion > toner > 神仙水 > 美白/緊緻serum > cream
但今次為左試佢效果,洗完mask我只用toner就搽cream
瞓左一晚,今朝11點幾洗完臉都仲有效果,不過今朝塊臉有點油。所以平時keep住用效果應該唔錯,會回購!

lll Eye Cream:

三個方法全部試用哂

1. 先搽serum > lll eye cream
2. eye cream當serum > HR life pearl eye cream
3. 厚fu做eye mask

個lll eye cream已用左兩個月,非常喜愛,夠潤,有lifting效果,而且三個方法都好work!可隨天氣去改變eye cream用途! 會回購!

24 Hours Cream: 試左兩次,都係笠

Eye Mask: 好普通

其他遲D試完再update!

ecling    發表於 15-11-23 14:27
Nevegas    發表於 15-11-15 16:55
叮噹媽媽    發表於 15-11-11 23:22

男爵府

回覆:Christmas set@Valmont

想問有啲咩同幾錢?

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆:debjc 的帖子

How much?

大宅

有咩好用

大宅

我買左$3,980個Set

大宅

請問你係tst定cwb sogo買?我上次係cwb sogo買無sample送

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

男爵府

伯爵府

侯爵府

點解買set有sample咁好嘅?

公爵府

引用:想問有啲咩同幾錢? +

原帖由 ethan1002 於 15-11-07 發表
想問有啲咩同幾錢?
呢set

公爵府

引用:How+much? +

原帖由 ChristyS 於 15-11-07 發表
How much?
$5980

公爵府

引用:我買左$3,980個Set +

原帖由 Mlpnko 於 15-11-07 發表
我買左$3,980個Set
好冇用呀?

公爵府

引用:請問你係tst定cwb+sogo買?我上次係cwb+sogo

原帖由 Bear1010 於 15-11-07 發表
請問你係tst定cwb sogo買?我上次係cwb sogo買無sample送
我係LaneCrawford買架,上次係CWB Sogo買eyecream都係得一支sample仔

公爵府

引用:點解買set有sample咁好嘅?

原帖由 bertcat123 於 15-11-07 發表
點解買set有sample咁好嘅?
你地真好眼,其實係會員生日禮物呀

bertcat123    發表於 15-11-7 23:46

公爵府

引用:有咩好用

原帖由 willsm 於 15-11-07 發表
有咩好用
對我黎講,成set都好用

侯爵府

我忍唔住尋日敗咗 $6980 factor II set, 尋晚試咗個 mask, 真係幾正! 但正價成千蚊一塊真係唔捨得買! 樓主你買果套都有兩塊mask,但係咪無跟spring water,只有
post mask精華? 我心思思想買埋呢set, 但

侯爵府

引用:+本帖最後由+bertcat123+於+15-11-8+07:48+

原帖由 bertcat123 於 15-11-08 發表

我忍唔住尋日敗咗 $6980 factor II set, 尋晚試咗個 mask ...
Mask好正呀?我都係諗緊$5980定$6980呀,但$6980又無精華,好似$5980吸引d,同埋factor ll Sogo thankful week有細套裝

侯爵府

ckm80 發表於 15-11-8 09:02
Mask好正呀?我都係諗緊$5980定$6980呀,但$6980又無精華,好似$5980吸引d,同埋factor ll Sogo thankful we ...
個mask用完好白好滑毛孔細咗, 效果似出去做完facial咁, 今朝起身都keep到白, 但真係
$5980都好抵, 但factor III eye corrector 係好似serum咁用黎打底, 用完都要用 factor II eye corrector, 個BA叫我考慮買埋factor III set夜晚用, 朝早用返factor II, 我宜家心大心細

侯爵府

引用:Quote:ckm80+發表於+15-11-8+09:02+Mask好

原帖由 bertcat123 於 15-11-08 發表
個mask用完好白好滑毛孔細咗, 效果似出去做完facial咁, 今朝起身都keep到白, 但真係
$5980都好抵, ...
Factor lll eye cream用作打底?咁就啱啦,我仲有兩樽半eye cream要用呀,haha

首頁

尾頁

跳至