自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

la_source    發表於 15-11-10 14:44
  任何人士如未獲事先給予本人書面許可,一律禁止轉載、發放或擅用本人任何內容或資料。

大宅

引用:

原帖由 cathy11 於 15-11-10 發表
正喎......終於可以用埋TNG啲錢

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆:689 再 用埋 tng 88 折

又做到野啦真係俾D時間759

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我理解係用TNG內置759會員卡,可以有現金價,應該無88折!

angelacch    發表於 15-11-10 15:03
wcpcelia    發表於 15-11-10 14:34

大宅

用裏面張會員卡,但是俾現金的意思

琥珀宮

佢意思係話用內置759會員咭,但用現金俾錢,就有689優惠

TNG文字偽術真係好叻叻,由第一日見識到而家,尤其當全部人以為可以用佢嚟交電費媒氣個D既時候,原來係過錢俾佢,佢再幫你人手交,真係太利害,前無古人

水晶宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

佢上次話我無內置到張咭

男爵府

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:佢意思係話用內置759會員咭,但用現金俾錢,

原帖由 tansyneko 於 15-11-10 發表

TNG文字偽術真係好叻叻,由第一日見識到而家,尤其當 ...
咁搞法,是但買埋佢算鬼蚊

wcpcelia    發表於 15-11-10 14:34
  任何人士如未獲事先給予本人書面許可,一律禁止轉載、發放或擅用本人任何內容或資料。

琥珀宮

kiu1112 發表於 15-11-10 13:20
佢上次話我無內置到張咭
佢係FB話琴晚漏夜入返哂俾D客,你CHECK下睇下可能而家有返

琥珀宮

cathy11 發表於 15-11-10 13:25
咁搞法,是但買埋佢算鬼蚊
SAME HERE,真係唔知佢幾時又會再爆出D咩驚人消息

而家大家都曝住等759可以用非現金交易折上折,應該到時又係好民情汹湧,唔知會唔會再死機

男爵府

11/11 要用現金付$才有689折

水晶宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:kiu1112 發表於 15-11-10 13:20 佢上

原帖由 tansyneko 於 15-11-10 發表
佢係FB話琴晚漏夜入返哂俾D客,你CHECK下睇下可能而家有返
一陣check下,thx

寶石宮

珍珠宮

tansyneko 發表於 15-11-10 13:16

TNG文字偽術真係好叻叻,由第一日見識到而家,尤其當 ...

即使係咁, 都賺左100 per TnG A/C 先啦
一家幾口賺幾百 group 埋一次過交電/煤費
都唔錯喇

其實759 應該要規定送的100只限在759購物使用
現在這做法, 759根本起不到吸客宣傳作用, 反而有趕客o既反效果呢

琥珀宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 15-11-10 14:03
即使係咁, 都賺左100 per TnG A/C 先啦
一家幾口賺幾百 group 埋一次過交電/煤費
都唔錯喇
其實100送100,唔係759,係TNG

100送100,唔止可以係759增值先有得送,用信用卡/銀聯/7仔增值都可以100送100

759只係同TNG合作,據TNG講法759只係其中一個可以用TNG APP俾錢的商戶,既然係咁,點解759要限100只可以係759用?D錢唔係759送架...759無咁既權利去限人係邊用...

nail2015    發表於 15-11-11 10:48

珍珠宮

2024年龍年勳章

珍珠宮

tansyneko 發表於 15-11-10 14:33
其實100送100,唔係759,係TNG

100送100,唔止可以係759增值先有得送,用信用卡/銀聯/7仔增值都可以100送100

這方面, 當然要兩間公司商討合作細節時要提出來啦
不過有實店而又可以TnG 支付的, 暫時應該只有759吧

大宅

想問今有689?用TNG都可以有折?

琥珀宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 15-11-10 14:41
不過有實店而又可以TnG 支付的, 暫時應該只有759吧

TNG唔係只放眼於759,佢想交埋電煤,証明佢想發大嚟做,又點會限人D錢只可以759用

係呀,只係TNG初頭講到可以交埋電費煤氣個D啫

不過如果而家挑明嚟講,而有又人肯願意過數俾TNG再交由佢代交電煤個D,咁你情我願下都可以既,唔係一定要759先用得

同埋人就梗係貪心架啦(唔係都唔裝TNG),未有TNG 88折前,759都唔會搞咩現金折,之前用MASRTER PAYPASS 88折折上折,都唔會話搞咩現金折,係因為無咩人有MASTER CARD仲要係有PAYPASS,今次見多人用TNG,就整個現金折,咁大家自然會諗,特登既啫,加上之前安排混亂,而家仲有好多人唔知D錢去咗邊(包括過數俾朋友,朋友收唔到個D),大家自然會抱怨,好正常

我同老公都一蚊都未用,應該今個星期去用咗佢啦

琥珀宮

babe201504 發表於 15-11-10 14:58
想問今有689?用TNG都可以有折?

如果想用TNG俾錢,應該得會員價個D(9折,仲要未必件件貨有)+88折

首頁

尾頁

跳至