在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

本人之前工作了1X年, 到2月尾已經辭了職, 係6月中至9月中, 呢3個月做了另一份工做, 請問要唔要寫去CV度呀, 如果得3個月太短, 會唔會比人問呢, 定還是當自己做TEMP, 至於我INTERVIEW既公司, 會唔會打去舊公司度問呢? 我問過AGENCY, 話如果2月尾至今, 仍然無工作, 會好奇怪, 求各位意見, 謝謝!

大宅

回覆:想問下各位JM有關CV問題

當然寫啦

大宅

最latest嗰份一定要,以前嗰啲可以按情況唔寫。如果我一日未last day,我仲會寫 2015-current。做左好多年野,我覺得月份唔駛寫。

大宅

你個case就照寫月份。我覺得agent講得啱

男爵府

pokey 發表於 15-11-11 08:30
你個case就照寫月份。我覺得agent講得啱
請問我做了3個月個份, 寫自己係TEMP定點, 因為日子做得太短

男爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

如果個職位唔係temp 係perm, 好似呃人咁...照寫

wcpcelia    發表於 15-11-11 10:28
葉子 是不會飛翔的翅膀
翅膀 是落在天上的葉子

大宅

有得Interview時佢自然會問你點解做咁短,寫不寫住temp我覺得差不多,佢要留意都會自己睇日期,反而佢睇你工作內容多。

首頁

尾頁

跳至