夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位媽咪如果你地同c6行行下街見到ex bf(大家又有打招呼的話)c6問你佢係邊個你地會唔會話佢知架???

話說我前日係旅行社行船飛套票時見到ex,初時我行入去見佢唔到架~係佢叫我先我先見到佢....咁都有問候下同埋都有問下大家而家係邊度做野呀咁~(佢知我結左婚)講講下佢話我知佢都岩岩結左婚~老婆係外面架車度等緊佢~之後我c6泊好車就入黎搵我~問我飲唔飲野佢去買~點知佢見我同個男仔係識既就唔肯去買喇~之後到走就一直係咁問我個男仔係邊個...係咪舊相好 我呆一呆之後同佢講唔係呀~佢追過我之麻...唔知點解唔敢同佢講佢係我ex.....但佢出街見到佢既ex就算我見唔到行過左佢都會同我講返~我又覺得冇乜野~~而家我總係覺得厄左佢唔知點咁

別墅

其實我念唔厄老公會好d,既然大家各有各結左婚,如果我係你我就會直接話”佢係我個ex,佢岩岩結左婚,頭先甘岩佢見到我,同我打個招呼者麻。”

不過甘,如果你老公係比較敏感既男人,你同佢講話個男仔係舊朋友,都無咪問題啊,你千其唔好覺得你厄你老公,因為事情就係甘簡單,佢真係你既“舊朋友”。

別墅

原文章由 三月媽咪 於 08-8-6 05:36 發表
其實我念唔厄老公會好d,既然大家各有各結左婚,如果我係你我就會直接話”佢係我個ex,佢岩岩結左婚,頭先甘岩佢見到我,同我打個招呼者麻。”

不過甘,如果你老公係比較敏感既男人,你同佢講話個男仔係舊朋友,都無咪問題啊,你千其 ...

good...."舊朋友"

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我都遇過o甘既情形, 我同老公一齊,
ex 同拖住佢女朋友迎面而來 (佢女友style 幾似我) ,
我地互相打招呼後, 老公都有問係邊個,
我仲好坦白話係 ex, 仲問老公佢女朋友係咪好似我d style添!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我唸若老公問起, 我會照直同老公講嘅..
都無必要講大話..
每個人都有過去..好平常啫~

伯爵府

I don't have ex, but my C6 has. I went into a boutique and he waited outside. When I came out, I couldn't find him as he stood far far away (about 10 shops away). I asked him why he stood so far away, he said he saw his ex in the same shop as I was.

He shd have introduced his ex to me! As I really want to know how she looks like, also I think my C6 should show off how pretty his wife is, haha!

[ 本文章最後由 c-wong 於 08-8-7 23:00 編輯 ]

大宅

我無ex 呀..不過老公有..
佢知我係醋"程", 所以無講佢個ex d 野我聽!
其實我好想知o架..不過知佐/見佐就會好嬲...

不過都好耐年前喇..我地仔都就黎有喇~

複式洋房

My hubby is sensitive, so I would say 'old friend', 'long time no see', 'don't really get on but have to be polite'. These can all apply on an ex, so not really a lie.

首頁

尾頁

跳至