自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

today 搭mtr, 月台上d 垃圾桶 拆哂, 個位俾d帆布蓋住, 莫非mtr 驚有人攪事???

大宅

我見d柱貼左好多綠色膠布

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

珍珠宮

畀面勳章

驚有人放炸彈??? 咁要封到幾時? 9月?

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原文章由 Teresa 於 08-8-8 12:49 發表

係, 奧運完晒就OK

不過真係有D 唔方便

伯爵府

感覺好鬼怪and 好核突, 周圍一達達綠色

複式洋房

侯爵府

係囉,唔方便,

王國長老

王國長老

原文章由 Teresa 於 08-8-8 12:49 發表

咪係囉. 我今朝影左d相,月台d人開始亂咁掉垃圾.

咁樣仲影響香港形象, d市民咁冇公德心.

[ 本文章最後由 edea 於 08-8-8 13:14 編輯 ]
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 王國長老

早在上星期已見到都唔為意. 昨日個仔仲問係乜野黎. 後尾我想掉垃圾之際發現平時會有既地方都冇左.. 後尾再諗.. 係怕奧運有人放炸彈呱.. 咪封實晒..

不過好唔方便.
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛。

大宅

傻啦, 有心裝炸彈O既, 你封晒D垃圾筒佢都照放可也, 唔係垃圾筒, O係售票機都得
你慌24小時都有人昅實D垃圾筒咩

大宅

原文章由 edea 於 08-8-8 13:13 發表

咪係囉. 我今朝影左d相,月台d人開始亂咁掉垃圾.

咁樣仲影響香港形象, d市民咁冇公德心.

d人真係好冇公德心, 不過話時話mtr除左tissue外, 好少垃圾要掉, 又唔可以飲食, tissue拿係手出左站先掉都ok. 我既袋都係我既垃圾袋, 返屋企先清一次.

王國長老

王國長老

原文章由 siuwa 於 08-8-8 13:21 發表

d人真係好冇公德心, 不過話時話mtr除左tissue外, 好少垃圾要掉, 又唔可以飲食, tissue拿係手出左站先掉都ok. 我既袋都係我既垃圾袋, 返屋企先清一次.

我今朝見既係葡萄適樽同維他檸檬茶盒+tissue. 尋日我坐地鐵,隔離阿叔係咁剝橙食,我偷拍到兩張相, 今晚放上黎俾你地睇.

我偷拍佢剝橙, 佢剝剝下裝我部手機, 我好快手轉左入去玩game,佢就睇住我玩
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

真係有點【法國大餐】......
有心放炸彈碇(樂)路軌都有排攪啦
仲有好多暗角位......

大宅

原文章由 edea 於 08-8-8 13:35 發表

我今朝見既係葡萄適樽同維他檸檬茶盒+tissue. 尋日我坐地鐵,隔離阿叔係咁剝橙食,我偷拍到兩張相, 今晚放上黎俾你地睇.

我偷拍佢剝橙, 佢剝剝下裝我部手機, 我好快手轉左入去玩game,佢就睇住我玩 ...

公民教育啊公民教育........ 香港既教育真係愈來愈得失敗

大宅

如果有人會放炸燀,係咪一定要放係垃圾桶呢?
防不勝防架喎,拆晒d垃圾桶,會唔會有d多此一舉呀?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 金兔 於 08-8-8 13:44 發表
真係有點【法國大餐】......
有心放炸彈碇(樂)路軌都有排攪啦
仲有好多暗角位......

我都係咁話
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

珍珠宮

原文章由 小時候 於 08-8-8 17:18 發表
如果有人會放炸燀,係咪一定要放係垃圾桶呢?
防不勝防架喎,拆晒d垃圾桶,會唔會有d多此一舉呀?

如果真係有炸彈, police 可以搵少一個地方, 唔使搵垃圾桶

我住英國, 我明 , 經歷過 IRA 年代

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

王國長老

王國長老

原文章由 siuwa 於 08-8-8 13:21 發表

除左垃圾,我幾乎每日都叫有人對住垃圾桶放飛劍

如果冇左垃圾桶, d人喉嚨痕起上黎分分鐘吐落地.... 香港越黎越似大陸....

首頁

尾頁

跳至