夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Del

大宅

回覆:迷茫中,不知道是不是要離婚

你搵咩工做到手勞損?

點解唔搵其他工種呢?

問題唔難解決

侯爵府

離婚,為咩?你唔愛佢?佢唔愛你?

珍珠宮

轉其他工種或者返兼職都好丫

公爵府

你幾大呀! 又唔做野, 又唔生小朋友, 又唔識煮飯, 幾時到老呀. 你6299有錢又好似唔關你事啫, 係咪諗住實留俾你哋呀, 講真句話就話食你自己積蓄, 但你住6299地方, 燈油火蠟咪又係6299出, 佢哋唔想你兩個做啃老族, 所以希望你去工作, 唔好做大食懶!

琥珀宮

同奶奶講係佢仔唔俾你生唔係你唔生

子爵府

回覆:gruntel 的帖子

問題是你手是否就不能再工作?如不工作,又不懂煮飯打理個家,又不能生bb,整個家庭的開支全由你c6負擔,那你們之間遲早會因金錢和6299的不滿而令感情消失。6299有沒有錢真的和你是否有去他們家吃飯沒關係,在他們眼中你沒有用處,對他們的仔只是負慮,所以應否離婚就真要看你c6怎樣想?你們之間的感情怎樣?你手的傷是否有完全好番的可能?

mc <()>

複式洋房

需要輔導MA~~!!

子爵府

c6父母有錢是佢地的事
你老公搵錢唔夠兩個人用
雖然你有傷
但你老公都唔係必然要養你
你唯有搵一些輕鬆一點的工作
你地的經濟狀況唔適合生仔
你無野做係屋企又唔學煮飯
其實你有咩做?

未經本人同意,請勿轉載內容!

伯爵府

老公能力範圍應該任太太駛,當然太太也注意量入為出。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

你老公搵咁少錢,
好明顯因為父母有兩個錢而不思進取啦
佢講得岩呀,唔生好呀,
點養?
個老婆又唔返工唔做家務唔煮飯又話勞損,
點湊仔?
可能佢等緊有朝一日兩老睇唔過眼,
比舊錢你地做生仔基金,
佢有油水咪生囉,
你兩個都係累鬥累架喇,
睇下邊個頂唔順先。

男爵府

你都幾懶喎,手痛都係藉口姐,你又吾係做地盤,有幾勞損,煮飯又吾識,有心學上網學下都得架,你洗人地錢但你太費好多人睇過眼,包括我

瑪瑙宮

要離婚個 POINT 响邊?

聽落您好似一個搭住唔搭食的人.

子爵府

畀面勳章

你6299真係慘。。
兩個大食懶家用又唔俾。。
依家老左養個仔都仲唔夠仲要養埋你。。。
你又唔工作又唔生仔又唔煮飯又唔做家務…
對個家來說完全冇生產力。。你6299對你算係咁,冇趕你走…

pc2012    發表於 15-11-17 23:47

公爵府

你話食自己積蓄,坐食山崩,食晒咁又點哩,你老公又唔俾家用你,到時你食乜哩!

子爵府

我系ftm,我會湊女,買餸煮飯,你咁咩都唔做,人地有意見好正常 ,煮餸可以上網學,6299幾有錢真係唔關你事

民房

或者你的手傷得很嚴重吧?找一份不傷手的工作可以嗎?即使沒有6299的不滿,女人沒小孩而不工作對夫妻關係沒好處,香港社會好現實,不要認為做幸福少奶奶是可行的,你不為自己賺多個錢,只會一直處下風。如果夫妻關係本無事,因為這問題離婚太可惜了吧?

我99都算有錢,自己不用上班住個三房單位,仲吃好著好間中去旅行,但我仍然每月給她家用,生日仲會送份大的,為的就是希望她知道我們會照顧她,是孝順的表現,不是怕她沒錢使。錢不用多但一定要有,即使她口裏掛著不用不用,心裏都是甜的,設身處地你也會開心啦。

離婚不要輕易提出,我看你對先生沒有嚴重不滿吧!估計你手部好返仍會工作?與6299同住一定有難處,努力吧!

還有,小孩平有平養,別因錢而放棄,假如你們都喜歡小孩的話。有錢的家反而更難造就懂事的孩子,真的。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁你唔返工又唔係要湊仔,兩老問你幾時生都正常啫,唔通次次見你問你食左飯未咩,人總要有d打算架?

大宅

睇完樓主個post , 都唔知你想點!你係屋企完全唔洗做野,唔冼買餸,唔洗煮飯!住你奶奶到,又冇比家用,又唔洗比租!佢地有傳統D啲思想又點,唔係佢地,你估你同你老公靠住萬幾蚊係香港生唔生存到?

你唔識煮飯,咁咪好學囉 ! 你老公做廚師,有幾辛苦&#132560;洗講都知!返到屋企仲要服示你,煮飯比你食!你話佢唔比你生仔,點敢比你生仔呀!你連番工都手痛,你點日日抱住個仔呀?

大宅

講咁耐都未入正題!

首頁

尾頁

跳至