嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

新手媽媽,bb八個月,由出牙仔五個月開始bb就要晚晚起身唔訓,咁我就去萬0買左七星茶,x生,咁佢有好多隻我又嘻識,買左精裝,返到黎諗住盒有說明書教點飲,幾歲可以飲,飲幾多次,點知乜都冇,咁我send email 比佢地service冇人回應,開黎飲一次原來好甜,
咁都試比一次bb飲,冇用一樣唔訓,咁我就記起hipp原來都有呢d野比bb飲,係洋金菊,
咁我記起我都有chamomile 茶包,上網外國bb都係用呢個咪比bb試,
我覺得佢平靜左,呢家我慣左起來,佢唔起身我就bk.
佢好好訓,我見仲可以舒緩牙痛,
我自己平時胃痛都有飲,最初諗唔到可以比bb飲,真係好有效,晚上唔訓的bb可以考慮試下

別墅

Thanks for sharing!
初生嬰兒 2mths 食得嘛?
有無條link?

複式洋房

回覆:ccgirlcc 的帖子

係邊可以買到啊?

男爵府

bearbear1206 發表於 15-11-17 10:01
Thanks for sharing!
初生嬰兒 2mths 食得嘛?
有無條link?
係google 打chamomille tea for babies
http://www.babycenter.com/400_chamomille-tea-and-newborns_2000700_790.bc

男爵府

ssdemi 發表於 15-11-17 14:04
係邊可以買到啊?
我係惠康買,twining ,記住用pure chamomile 就可以3x 一盒,manning hipp 都有出但6x $

男爵府

請問你幾時比bb飲?臨瞓?

男爵府

blinkgogo 發表於 15-11-21 09:10
請問你幾時比bb飲?臨瞓?
我night time就比,因為佢唔係好鍾卜心

別墅

ccgirlcc 發表於 15-11-17 21:25
係google 打chamomille tea for babies
http://www.babycenter.com/400_chamomille-tea-and-newborns_20007 ...

Thanks

別墅

引用:Quote:ssdemi+發表於+15-11-17+14:04+係邊

原帖由 ccgirlcc 於 15-11-17 發表
我係惠康買,twining ,記住用pure chamomile 就可以3x 一盒,manning hipp 都有出但6x $
...
Hi,可以影相睇下個款嗎?

複式洋房

ccgirlcc 發表於 15-11-17 05:16
新手媽媽,bb八個月,由出牙仔五個月開始bb就要晚晚起身唔訓,咁我就去萬0買左七星茶,x生,咁佢有好多隻我 ...

可唔可以分享下點樣沖俾 BB 飲呢?

男爵府

訓唔到可以用Lavender 香薰, 全家聞到, 訓得好“林”

男爵府

nicteria 發表於 16-2-3 09:19
可唔可以分享下點樣沖俾 BB 飲呢?
其實好似沖茶咁,通常我用六七安熱水,加個茶包soak 佢五分鐘就掉左個茶包,就咁用奶瓶比佢飲

子爵府

請問1)茶天然有咖啡因,有無問題 2)飲完最後餐奶再飲茶bb會飲嗎

男爵府

JNF 發表於 16-2-4 18:44
請問1)茶天然有咖啡因,有無問題 2)飲完最後餐奶再飲茶bb會飲嗎

...
無咖啡因,我bb唔會當奶飲,佢飲幾啖,所以我下午就比佢當水飲

首頁

尾頁

跳至