夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

原文章由 我好失敗 於 08-8-11 02:43 發表
唉...
我都唔知而家點做好...
話說女朋友因工作壓力大(與其廣話我成日煩住佢仲好...)要求同我分開,冷靜下~
我真係一個百痴仔,明知佢個段時間需要空間,我都仲周不時走上佢屋企(佢一個人住),佢次次一見到我就好似著左 ...

送你兩個字 "放手".

"放手"不同"放棄".

如果你真係想你女朋友好, 佢係唔係你女朋友有分別嗎? 如果佢同你朋友一齊開心, 而你出現只會令佢唔開心, 你仲有選擇?

想想有甚麼可以為佢做嘅事, 不一定要讓佢見到你. 只要留張字條就可以. 如果你還未放棄, 切忌交還鎖匙, 因為這只會令他們發展更快.

努力改善自己, 不僅為你女朋友, 亦為你自己.

慢慢佢會發現你嘅轉變. 努力吧.

大宅

我都覺得你要放手, 因為妳e+為妳gf做d咩, 佢都唔like o家啦! 唔好煩佢住啦~ 而且女人變咗心, 你都冇得留o定啦~ if你唔想放棄, 咁就睇定d再算啦!
你單case咁似我c6以前咁嘅? 佢同佢個ex拍咗3年拖, 發生問題... 佢個fd(又係識咗好多年嘅老友)喺佢哋中間, 之後佢哋一齊咗!
2個寶貝~雅詠&灝泯

禁止訪問

禁止訪問

大宅

女人最唔鍾意e d男人, 你越係咁, 你越冇機會呀~ 振作啦!!!
2個寶貝~雅詠&灝泯

禁止訪問

別墅

原文章由 我好失敗 於 08-8-11 14:03 發表

你又知我有鎖匙ge...我唯一優勢就係度,佢當時好信我,所以俾左抽鎖匙我,有次嗌交,俾佢收返左,但我就勢死唔俾返佢...之後,佢只是提過幾次就冇再廣...我都驚佢會換鎖@@
我而家仲讀緊書,我想俾一年時間大家,等我可以 ...

你今日嘅路我行過, 我當日為因為想俾空間佢, 又怕自己忍不住會上去找佢, "交還鎖匙"係我一生人最後悔嘅決定.

因為你一交鎖匙, 你女朋友會當你棄權. 除非佢問, 千萬不可行我舊路, 抱憾終生.

我係一個失敗者, 我唔知點幫你, 只希望你唔好同我一樣恨錯難返.

大宅

原文章由 我好失敗 於 08-8-11 21:33 發表
有時唔係話振作就可以振作到...我依排可以把全幅精神投入奧運,但係過後始終會亂唸野,愈係唔想唸,就會愈傷心...放唔抵ge我...好想同佢可以好好溝通一次...等佢知道我唔係唔愛佢,而是尊重佢決定= =
但到而家我都冇好好 ...

你係道講乜 ,奧運,乜你係運動員咩?你幾大,你女朋友係味大過你,好多????????????????

大宅

真係比人搶o左自己心愛o既人就好似吉o左一刀咁~~我前排都因為個男仔而冇食幾日野同訓~`我唔係唔想食...而係食唔落~~我9月仲會同佢同校~`事實上我仲未放得底呢個人~~ 你其實而家幾多歲~~我之前又係成日煩個男仔~~佢話我再打比佢。。。佢就轉NUMBER。。。佢又BLOCK埋我MSN果D~~ 我唔再搵佢。。。係我仲好愛佢~但係我再做其他野~~佢就會對我越冷淡~~SO你都係唔理佢一排睇O下佢會唔會主動搵返你啦

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

唔係人地點會成日話幸福係要自己爭取~~ 我第一次鐘意一個人到唔要面子~我同佢講我要跳樓果D 佢就話唔好~ 我鐘2到佢~我o既第一次都比埋佢......而家我唔搵佢~~佢隔一排就MSN我~~ 我唔搵係想睇9月果時同校會點先JA~~再講我仲有對佢有少少FEEL~~你知你兄弟係咁~~你而家都要扮冇事~`同佢有聯絡~~到時你係時機就好出手拎返自己o既野LA~~你o既感受我都明~~我上個月先經歷過呢種痛...你都要食o下野同訓啦~~ 我果時係一合上眼就會想起佢~~食野又想嘔 我連續喊O左幾日~之後就可能慢慢接受事實~~我就好O左D~~但到而家仲好MISS佢~~ 我要等同校時打扮靚D~~

珍珠宮

你要照顧人,都要人受先得架!

以前有個男仔同我c6同時追我,佢地係多年兄弟,好係樓主你咁。其實兩個我都覺得幾好,而且當時其實我對呢兩個人都唔係好深感情。可以講佢地既起步點應該係一樣。

後來,個男仔知道我c6都中意我,就不停約我,不斷表現到千依百順咁,反而令我覺得佢疲勞轟炸我,最後攪到我怕左佢,對佢除左唔好意思之外就冇其他好感!

我c6就比較高明d,佢會約我,但唔會迫我,成日唔出聲咁,一尾係我會出現既地方等,等到又冇話有咩要求,我唔睬佢佢咪走,等得多我就內疚,咪肯睬下佢囉!反而令我覺得冇壓力。

原文章由 我好失敗 於 08-8-11 14:12 發表

我之前真係覺得好徬徨...因為同佢相住左兩年,一星期最少有4日係同佢一齊,一分開好唔慣,分開個段時間又發生左好多事,成個人ge情緒好低落,暴瘦左十幾磅...亦曾經想自殺...真係唸埋一邊ge...但我又唔想放棄佢..我想俾 ...

大宅

子爵府

你女朋友工作左幾年...其實你同你女朋友心態已唔同~畢竟你環境同佢唔同~
有d 野無得勉強.....你愈煩....愈令佢反感.....
放手吧~24歲....大把時間搵過個更夾ga啦

大宅

我會覺得 -- 算打啦. - 對你前女朋友同你既"好"兄弟.

但如果你真係好想等, 我都勸你唔好搵佢咁多, 比個時間佢自己冷靜一下, 諗清楚; 你o係呢段時間仲搵佢, 佢會覺得你唔專重佢, 唔成熟...等等等等...
你可以過時過節send個sms比佢, 翻風又send個sms比佢, 或者你升職加薪又send個比佢; 等佢知道你個心仲有佢, 你仲當佢係朋友.
比個時間佢舒舒服服咁去選擇;

就算爭, 你都要做君子唔好做爛仔.

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至