北京奧運

跳至

首頁

尾頁

大宅

我剛剛在 youtube睇到呢段片
呢個主持唔該做做功課啦
你真係好丟架...好失禮呀!!!!!!!!!!!!!!

http://hk.youtube.com/watch?v=Uomvhb6z8P0

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

佢地d國語真係

原文章由 FatB 於 08-8-17 17:38 發表
我剛剛在 youtube睇到呢段片
呢個主持唔該做做功課啦
你真係好丟架...好失禮呀!!!!!!!!!!!!!!

http://hk.youtube.com/watch?v=Uomvhb6z8P0

伯爵府

呢part我有睇,,真係爆於.

[ 本文章最後由 klm402 於 08-8-17 23:56 編輯 ]

大宅

may be just too noisy. I think he speaks OK.

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都有睇, 確係講得唔好, 我地聽得明只因我地識講廣東話, 我好相信個運動員係聽唔明而唔係聽唔清楚, 不過國內運動員而家唔止成績好, 講野仲好溫文有禮 (肯定有禮過好多香港人), 同埋呢個主持次次都係問心理素質等相同的問題, 背定問題都唔學講好 d, 點解 tvb 唔過濾下 d 主持先呢?

大宅

都幾失禮...
基本功夫唔好...
國家主辦國...訪問又講得唔好..
電視主席無預備....
你話1個半個就係主席出問題...咁多質素咁差既走埋一齊..跟本管理層既問題....

別墅

即使曾學過,太少講,自己已不懂說普通話了。

其實除了劉旋外,國內對香港記者所問的,都表現得很迷惘,不知怎樣回應,多是很簡單而無味的答案。

別墅

即使曾學過,太少講,自己已不懂說普通話了。

其實除了劉旋外,國內運動員對香港記者所問的,都表現得很迷惘,不知怎樣回應,多是很簡單而無味的答案。

[ 本文章最後由 hch 於 08-8-19 12:08 編輯 ]

子爵府

坦白講 , 唔係得佢一個失準 , 有邊個做場地訪問既香港人會講得正普通話 , 我都冇發現倒一個 , 只係有D主持咁好彩 , 比人擺上網 , 咪就成話題囉 ! 要笑既 , 就笑我地香港人點講都冇北京口腔 , 點講都難講得正 ! 好難怪佢地聽唔明 , 冇被擺上網既笑話多的是 ... 我個人覺得唔算好失禮 !

SORRY , 路過 ... 如有得罪 , 罪過罪過 ~
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

首頁

尾頁

跳至