親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問各位,網上可預訂30天內的KORAIL車票, 但這兩天無法預訂2016年1月1及2日的車票, 系統顯示為NO TRAIN, 但1月3日又可以訂到喎, 請問有無人知點解呀??

男爵府

好媽媽勳章

引用:請問各位,網上可預訂30天內的KORAIL車票,

原帖由 AUSTON801 於 15-12-03 發表
請問各位,網上可預訂30天內的KORAIL車票, 但這兩天無法預訂2016年1月1及2日的車票, 系統顯示為NO TRAIN, ...
你去边呀?兩日都有喎!

All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

大宅

回覆 HuiTung 的帖子

我想訂1月2日清涼里去加平都係顯示無

複式洋房

HuiTung 發表於 15-12-3 13:18
你去边呀?兩日都有喎!
你見到有咩??? 我想1月2日下午18:44加平去龍山..幫我睇睇仲有無好嗎?? THANKS

複式洋房

san_0304 發表於 15-12-3 14:08
回覆 HuiTung 的帖子

我想訂1月2日清涼里去加平都係顯示無
今日終於訂到了...你去試試啦

伯爵府

如果知道回程時間建議你訂埋回程!
我冇訂去到當然冇哂飛啦, 跟住坐普通車(慢車) 真係勁慢!!!!!!!!!!!

子爵府

好媽媽勳章

mikako1205 發表於 15-12-9 16:01
如果知道回程時間建議你訂埋回程!
我冇訂去到當然冇哂飛啦, 跟住坐普通車(慢車) 真係勁慢!!!!!!!!!!! ...
真的唔建議坐普通地鐵嗎? 我見車程大概差30分鐘, 但怕miss左itx, 變左又要早到, 咁其實時間上也差不多. 同埋响清涼里轉坐itx, 好似要行得好遠? 而坐普通地鐵就唔需要點行, 是嗎?

伯爵府

NamB 發表於 15-12-11 11:56
真的唔建議坐普通地鐵嗎? 我見車程大概差30分鐘, 但怕miss左itx, 變左又要早到, 咁其實時間上也差不多. 同 ...
完全唔建議因為真係好慢, 我由春川坐到市廳坐左2個半鐘, 好彩係第一站有位坐
坐itx起碼快1個鐘
清涼里轉itx唔算遠呀

子爵府

好媽媽勳章

mikako1205 發表於 15-12-11 13:10
完全唔建議因為真係好慢, 我由春川坐到市廳坐左2個半鐘, 好彩係第一站有位坐
坐itx起碼快1個鐘
清涼里轉itx ...
兩個半鐘

我用地鐵apps search 過, 顯示110分鐘 (即大概2小時), 時間差半個鐘咁多嘅?

伯爵府

NamB 發表於 15-12-11 14:28
兩個半鐘

我用地鐵apps search 過, 顯示110分鐘 (即大概2小時), 時間差半個鐘咁多嘅?
可能轉車掛...總之差唔多2個半鐘, 冇2個半都有2個鐘+15分鐘...

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:NamB 發表於 15-12-11 14:28 兩個半

原帖由 mikako1205 於 15-12-11 發表
可能轉車掛...總之差唔多2個半鐘, 冇2個半都有2個鐘+15分鐘...
thanks

複式洋房

NamB 發表於 15-12-11 11:56
真的唔建議坐普通地鐵嗎? 我見車程大概差30分鐘, 但怕miss左itx, 變左又要早到, 咁其實時間上也差不多. 同 ...
今天已有朋友做了實驗, 由明洞去金裕貞坐普通地鐵, 比坐ITX是慢了15-18分鐘,原因是你所講的, 怕錯失ITX班次而會提早去等車, 時間就是這樣浪費了, 快在車程, 慢在等車....咁不如坐在車上由它慢慢駛去好過了...所以我都會坐普遍車去。

子爵府

好媽媽勳章

AUSTON801 發表於 15-12-15 16:41
今天已有朋友做了實驗, 由明洞去金裕貞坐普通地鐵, 比坐ITX是慢了15-18分鐘,原因是你所講的, 怕錯失ITX班 ...
Thank you so much. 我都係咁諗, 所以打算坐普通地鐵.

大宅

mikako1205 發表於 15-12-11 13:10
坐itx起碼快1個鐘
清涼里轉itx ...
請問我由忠正路站去金裕貞坐itx應該點坐呢? itx係咪一定要先網上訂票?

大宅

引用:Quote:mikako1205 發表於 15-12-11 13:10

原帖由 kaiyee 於 16-01-19 發表
請問我由忠正路站去金裕貞坐itx應該點坐呢? itx係咪一定要先網上訂票?
我都想知,我喺忠武路站去清涼里轉itx,要預先上網買車票嗎?

首頁

尾頁

跳至