跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 joycetwins 於 08-8-22 20:49 發表
請問食緊能恩2號,會轉食3號or 1+ ?

喂...咁耐唔見你呀...
我個b冇食3號呀...
而家食緊1+

民房

我個囝囝都冇食3號!.而家食緊助長1+!都幾好!

禁止訪問

別墅

囡囡由1號食起,但最近發覺越黎越熱氣,考慮食晒d2號存貨轉日本奶粉

大宅

Hi, I started to give NAN HA #1 to my son when he was about 7.5 months old, then changed to #2 when he's 10 months old, and I just changed to Meji 9-36M for him 2 weeks ago. So far his poopoo & skin look ok!

水晶宮

原文章由 joycetwins 於 08-8-26 16:54 發表
係呀,我鬼忙呀.......孖B成日撞親........
但1+好似唔係低敏
請實我都想食1+,好似平過3號好多

我一向都係護協訂能恩…
護協都冇3號訂...
訂咗1箱1+先發現原來能恩係有3號…
So far我個仔食1+都ok…
我有張3號$ 30 coupon呀..
你要唔要?

男爵府

魅力王子 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

我想要, 可以給我嗎?

原文章由 hellohelloruby 於 08-8-27 11:57 發表

我一向都係護協訂能恩…
護協都冇3號訂...
你要唔要?

別墅

我囡囡都係食緊 2號, 仲未轉 3號 or 1+, 因為可以一直食到大, 但我打算今個星期比佢轉食 3號啦, 因為係新成分既配方(都係低敏), 而 1+會係以往既配方比較甜少少; 想清楚d就可以打去雀x 到問營養師架
原文章由 joycetwins 於 08-8-22 20:49 發表
請問食緊能恩2號,會轉食3號or 1+ ?

大宅

hello,
你twin係食能恩,我都係呀不過3號奶粉既問題,上次雀巢打俾我,我問佢究竟食3號定金裝1號,佢地既回覆係如果無腸胃既問題就無需要食3號,因為低敏係俾d有腸胃敏感既bb

加上有次有人同我講話d護士話如果無事無幹就食低敏能恩既話會太保護無咁好.所以搞到我15,16究竟轉唔轉其他牌子定食金裝1號

原文章由 joycetwins 於 08-8-26 16:54 發表
係呀,我鬼忙呀.......孖B成日撞親........
但1+好似唔係低敏
請實我都想食1+,好似平過3號好多

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我轉左3號呀.有無人想用3號$30優惠卷同我換1+奶粉呀

民房

請問在護協訂能恩2號幾多錢罐呀? 最少要訂幾多罐?
Thanks!

原文章由 hellohelloruby 於 08-8-27 11:57 發表

我一向都係護協訂能恩…
護協都冇3號訂...
你要唔要?

水晶宮

原文章由 happymother721 於 08-9-1 16:43 發表
請問在護協訂能恩2號幾多錢罐呀? 最少要訂幾多罐?
Thanks!

係護協訂$746/1箱...
1箱六罐...
最購必須滿$500...每月最多訂兩箱

別墅

想問有無得訂 3號呢 ?? 如有知道幾多錢嗎??
thanks
原文章由 hellohelloruby 於 08-9-2 10:26 發表

係護協訂$746/1箱...
1箱六罐...
最購必須滿$500...每月最多訂兩箱

水晶宮

原文章由 綠豆 於 08-9-5 00:39 發表
想問有無得訂 3號呢 ?? 如有知道幾多錢嗎??
thanks

護協張form冇3號...
不過你可以打去問下...
http://www.nurse.org.hk/c_index.htm

複式洋房

能恩3係德國做, 1+ 係中國做
發覺囡囡食食o下2 號好似好熱氣(有便秘)同埋抵抗力唔係咁好, 再加上佢可能有少少厭奶(成日食唔哂), 所以依家同佢轉緊明治大仔, 試o左幾日都ok, 起碼佢肯成支奶食哂

洋房

my daugther is 7 months old and drinking NHA2. right now, we know the 1+ is polluted. will u all considering changing to other brands?or keep drinking NHA?

原文章由 os883 於 08-9-8 12:24 發表
能恩3係德國做, 1+ 係中國做
發覺囡囡食食o下2 號好似好熱氣(有便秘)同埋抵抗力唔係咁好, 再加上佢可能有少少厭奶(成日食唔哂), 所以依家同佢轉緊明治大仔, 試o左幾日都ok, 起碼佢肯成支奶食哂 ...

首頁

尾頁

跳至