家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

間中有睇大家分享有關保險問題,又見過有會員說家中兄弟姊妹做agent, 唔幫佢買就反面。

昨晚一家人提前做冬,原來阿妹剛被朋友影響,入行做保險。一心叫我地幫佢買儲蓄保比各自的仔女,但細佬同我都太明白固中問題,唔想明蝕。阿妹發晒癲話我地唔支持佢,朋友屋企點樣點樣支持佢朋友。中左邪咁。最後仲話冇家人緣,連whatsapp group都離開埋。

食餐飯都無端端攪成咁

子爵府

回覆:Deepblue 的帖子

Cheer up.... 唔好咁唔開心啦!佢遲早會明!
公司請佢都係想同佢啲親戚朋友買ja Ma.你哋一個都唔同佢買,佢遲啲就會腳踏實地搵過份工架啦!

侯爵府

好媽媽勳章

引用:間中有睇大家分享有關保險問題,又見過有會

原帖由 Deepblue 於 15-12-14 發表
間中有睇大家分享有關保險問題,又見過有會員說家中兄弟姊妹做agent, 唔幫佢買就反面。

昨晚一家人提前做 ...
做人,有時同佢講道理是没用的!
一定要佢親身經歷過失敗,才會相信!

公爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

絕對明白 我家有5人做緊⋯

大宅

回覆:終於發生在我身上

算啦,當局者迷,等佢自己醒

伯爵府

回覆:Deepblue 的帖子

叫佢得閒入bk , 好快明

大宅

回覆:終於發生在我身上

我識一大班a 仔,一係覺得做保險會發達,好虛榮,同人三句唔理就係錢;一係覺得我賣保險俾你係益咗你,保你全家

佢地成班跟本被洗腦...

洋房

洗曬腦

侯爵府

唉..我前前上C都係入左行!一句「你生甘多個,保險對你好重要,遲d做返個plan俾你」

男爵府

你叫佢做倒十張COLD CALL 單先黎SELL 你, 家人朋友幫得幾多? 3個月貨仔, 冇單咪即炒.
我有個朋友做保險但從來都唔SELL家人. COLD CALL ONLY, 佢宜家做左TEAM頭, 有2X個馬仔, 佢都講靠家人果D, 通常3~4個月就玩完.

首頁

尾頁

跳至