跳至

首頁

尾頁

複式洋房

上星期四(21/8)突然見紅,私家醫生話好多血,叫我立即去急症,急症室又話我唔算多血,好多人係咁,不過都係作小產,比咗一星期假我叫我休息多d,依家無血,不過下腹經常忍忍作痛,加上有d啡白色的嘢,正唔正常?

禁止訪問

洋房

你現在有無12周呀! 現在應該是穩定哦! 點解見紅?

複式洋房

我依家已經15周了,所以我先驚,但係急症室嗰醫生話好多人係咁喎,我都唔係好相信. 我已經瞓咗五日,唔敢做其他嘢.

複式洋房

原文章由 cwg106 於 08-8-26 21:08 發表
我依家已經15周了,所以我先驚,但係急症室嗰醫生話好多人係咁喎,我都唔係好相信. 我已經瞓咗五日,唔敢做其他嘢.

我早兩個星期(約14w)都有流啡...仲唔只一次,頭兩次都有去睇醫生...聽到bb有心跳我個心才定d!!! 之後醫生開了些止血藥給我看門口...我都乖乖留係屋企休息了個幾星期呀!!

你見紅...仲要好多的話就真係擔心d!! 但有無聽到bb的心跳呀! 有心跳就唔駛咁擔心...不過都要休息多d!! 因真係有幫助的!

洋房

嘩, 令人擾心. 真不可以鬆懈. 有時候我還追巴士. 常怪自己走得太快. 現在真要小心一點

男爵府

你要休息多啲, 唔好太操勞, 如情況無改善, 你再睇多次醫生.

男爵府

原文章由 YYCHU 於 08-8-27 13:27 發表
嘩, 令人擾心. 真不可以鬆懈. 有時候我還追巴士. 常怪自己走得太快. 現在真要小心一點

咦, 我成個大肚過程都有追巴士, 仲要跑嗰隻, 我平時行路比平常人還行得快, 所以成日俾我話我"大肚做咩行咁快", 但呢啲係我嘅習慣, 好難改, SO FAR 我阿B無咩, 雖然早產, 但BB好健康.

複式洋房

原文章由 catherineleungg 於 08-8-27 14:44 發表

咦, 我成個大肚過程都有追巴士, 仲要跑嗰隻, 我平時行路比平常人還行得快, 所以成日俾我話我"大肚做咩行咁快", 但呢啲係我嘅習慣, 好難改, SO FAR 我阿B無咩, 雖然早產, 但BB好健康. ...

嘩,妳咁都得???
我之前都曾經追過巴士,講真都覺得個肚有d痛,依家唔敢啦!
雖然依家無出血,但係仲係會有時忍忍作痛,不過就都聽到bb的心跳,今日返工都慢慢嚟,唔敢咁趕,惟有小心小心啦!
大家都係小心d呀!!

男爵府

原文章由 cwg106 於 08-8-28 21:01 發表

嘩,妳咁都得???
我之前都曾經追過巴士,講真都覺得個肚有d痛,依家唔敢啦!
雖然依家無出血,但係仲係會有時忍忍作痛,不過就都聽到bb的心跳,今日返工都慢慢嚟,唔敢咁趕,惟有小心小心啦!
大家都係小心d呀!! ...

你覺得肚痛唔舒服就唔好再追巴士啦, 可能我本身慣咗咁急, 所以我完全無嘢, 同平時一樣. 不過而家有咗第二胎, 啲體力無咁好, 成日腰痛, 我都唔敢行咁快, 我怕失去平衡仆倒.

首頁

尾頁

跳至