跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問各位知唔知澳門邊度買電子磅最平? 我想整蛋糕用架,
thanks!!

男爵府

邊到最平就唔知, 我o係白馬行間博士買 gei, 二百幾蚊, 用o左幾年都未壞, 算係咁 la!

大宅

係黑沙灣百佳入面個商場有一間賣蛋糕工具的店, 我問左佢, d 電子磅大約$14x 一個度, 普通的磅大約$5x 度. 你唔好咁早去呀, 佢地開下午2:00 架. 第一次去時我都摸門釘.

我呢排有心血來潮想學整cake 呀. 不如交流下呀!! 不過我係初哥, 乜到唔識架.

大宅

原文章由 Ponla 於 08-9-2 15:23 發表
係黑沙灣百佳入面個商場有一間賣蛋糕工具的店, 我問左佢, d 電子磅大約$14x 一個度, 普通的磅大約$5x 度. 你唔好咁早去呀, 佢地開下午2:00 架. 第一次去時我都摸門釘.

我呢排有心血來潮想學整cake 呀. 不如交流下 ...

如果要搵人試食, 記得搵我喎.

男爵府

整麵包. 蛋糕我都o岩 ga, 記得預埋我 wor!

大宅

原文章由 iris_mui 於 08-9-2 17:17 發表

如果要搵人試食, 記得搵我喎.

iris,

你咁有冒險精神呀~~

大宅

原文章由 小李子 於 08-9-2 17:31 發表
整麵包. 蛋糕我都o岩 ga, 記得預埋我 wor!

好呀.. 大家交流下呀~~
不過暫時仲未有製成品! hee

侯爵府

原文章由 Ponla 於 08-9-2 17:55 發表

好呀.. 大家交流下呀~~
不過暫時仲未有製成品! hee

Hi, Ponla,

Gina bought many things to make 麵包. 蛋糕....and cookies, etc....
Here in Taiwan you can get everything easily. Some shops can even teach you how to make.... We have the website of the cake shop, i can give you if you want.

Vovo

[ 本文章最後由 stephenietam 於 08-9-2 18:31 編輯 ]

大宅

原文章由 stephenietam 於 08-9-2 18:30 發表

Hi, Ponla,

Gina bought many things to make 麵包. 蛋糕....and cookies, etc....
Here in Taiwan you can get everything easily. Some shops can even teach you how to make.... We have the website of th ...

婆婆,
好呀, 你比個website 我呀~~ 太好啦, 好期待睇下gina 既收獲呀.

複式洋房

原文章由 Ponla 於 08-9-2 15:23 發表

我呢排有心血來潮想學整cake 呀. 不如交流下 ...

唔該哂, 我係果度買咗個磅喇($14X 果隻), 我都係初哥, 好呀大家交流吓吖 !!

複式洋房

原文章由 Ah_Sun 於 08-9-3 08:35 發表

唔該哂, 我係果度買咗個磅喇($14X 果隻), 我都係初哥, 好呀大家交流吓吖 !!

Dear Ah Sun and Ponla,
Do u c any electric mixer there?
How much does it cost in that shop?
i wana learn "baking" too. hehehe
I already checked LaiLai - it costs $25X.

大宅

lojulita,

有呀, 黑沙灣百佳留下既shop都有electric mixer 呀. 好似$80 咋. 算係最平架啦.
來來(提督馬路分店)都有隻平野, summe 牌, $14x . 但唔係間間來來都有得賣.

複式洋房

原文章由 Ponla 於 08-9-5 23:07 發表
lojulita,

有呀, 黑沙灣百佳留下既shop都有electric mixer 呀. 好似$80 咋. 算係最平架啦.
來來(提督馬路分店)都有隻平野, summe 牌, $14x . 但唔係間間來來都有得賣. ...

Thanks Ponla.
Does it open on Sunday?
I dont hv time to check it out today.
I wana go tomorrow hehehe.
Cant wait to start my "baking" life!!!

首頁

尾頁

跳至