自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

引用:做得好有啲人明知班車會爆硬要將佢個袋當人

原帖由 ipodbaby_123 於 15-12-21 發表
做得好有啲人明知班車會爆硬要將佢個袋當人看待,到其他人要求佢個袋讓坐,佢就黑面,如果佢一早放個 ...
巴士都好多,繁忙時間,架車已經逼,坐出面個位就預左100%要讓人坐入面架啦,但好多人都真係黑面,好似人地要坐入面係錯咁。
另外就係用位擺野既人,就算多位都已經係唔啱,逼爆都唔自動自覺,我見到個心真係會講粗口

男爵府

上星期係地鐵站有個阿叔挨住條柱, 我扶住條柱, 佢冇得挨, 鬧左我成個站

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

卡卡公主^^ 發表於 15-12-21 17:59
我真係好意外各位jm都認為我做得啱,我仲唸自己咁做係咪好黑人憎,好野蠻

...
點解你會覺得自己野蠻?佢只係比左一個位錢,根本無權佔2個坐位,我遇過好多次都會出聲,佢鍾唔鍾意係佢個人問題與我無關,位係比人坐唔係放野,要放野搭的士。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:我真係好意外各位jm都認為我做得啱,我仲唸

原帖由 卡卡公主^^ 於 15-12-21 發表
我真係好意外各位jm都認為我做得啱,我仲唸自己咁做係咪好黑人憎,好野蠻

...
伸張正義,點會唔啱?
不過我認同前面jm嘅提醒,先開口有禮貌地問下,佢唔應才輕拍佢。呢個情況有禮貌係保障自己。

伯爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

回覆:卡卡公主^^ 的帖子

侯爵府

引用:Quote:原帖由 卡卡公主^^ 於 15-12-21 發表

原帖由 方麗娟 於 15-12-21 發表
伸張正義,點會唔啱?
不過我認同前面jm嘅提醒,先開口有禮貌地問下,佢唔應才輕拍佢。呢個情況有禮貌係保 ...
我會好好記住

侯爵府

引用:Quote:andyman 發表於 15-12-21 07:24 拍人

原帖由 山豬 於 15-12-21 發表
咁又未必,我上次見到同一情況,係個男人(A)講咗好多聲唔該,而另一個男人(B)完全冇反應,之後A唯有拍一拍個椅 ...
如果我係A,我真係唔知點算

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:卡卡公主^^ 的帖子

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

引用:啱啱上火車,見到有個男人一個位擺袋,一個位

原帖由 卡卡公主^^ 於 15-12-21 發表
啱啱上火車,見到有個男人一個位擺袋,一個位自己坐,架車已經爆,仲要霸2個位,我真係好討厭呢種行為,唔知何來 ...

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆:我真係變左了

叻叻
我都勁憎依d人

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

男爵府

開心吸收勳章

我都會,見到呢d人自己坐一個位,袋霸一個位,我會特登走埋去坐,等佢哋無得「呀呀咋咋」

男爵府

開心吸收勳章

我都會,見到呢d人自己坐一個位,袋霸一個位,我會特登走埋去坐,等佢哋無得「呀呀咋咋」

首頁

尾頁

跳至