想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

純發泄

做左兩次Ivf失敗,第三次進行中,身心都疲倦。除左自己阿媽同呢度識既朋友,冇同其他人講。

最近有個算比較熟既朋友唔知點解知道左,說話有怪我唔話佢知………唉,我應該講咩好? 我有錯嗎?

難道唱通街比人知?

當然,佢問到我會認,但,使唔使怪我呢? 果一下個心真係頂住左

呻完,今日拎到胚胎報告,有6個靚靚day 3同2個普通day 5,機會比頭兩次多,十分開心,希望唔使再打針啦!

子爵府

2018復活節勳章

回覆:純呻………做Ivf唱通街咩?

我會保護自己,咁私人既野唔會同人講囉,朋友就算幾熟都好,難保佢唔會將你啲野講出去是非當人情,或者將來會講啲咩黎hurt到你(有心或無意都好)。
祝你今次成功

jaiii    發表於 15-12-22 18:39

大宅

引用:純發泄做左兩次Ivf失敗,第三次進行中,身

原帖由 momo01 於 15-12-22 發表
純發泄

做左兩次Ivf失敗,第三次進行中,身心都疲倦。除左自己阿媽同呢度識既朋友,冇同其他人講。
我覺得你冇錯,難道做ivf 就一定要同其他人講咩?講左你都唔會明。
另祝你心想事成。

侯爵府

純發泄

你有乜錯…
咪理其他閒人啦…
加油,祝福

子爵府

引用:我會保護自己,咁私人既野唔會同人講囉,朋

原帖由 lafield 於 15-12-22 發表
我會保護自己,咁私人既野唔會同人講囉,朋友就算幾熟都好,難保佢唔會將你啲野講出去是非當人情,或者將來 ...
多謝你

我又冇諗佢唱我既,只係覺得講左都唔明,又可能要我解釋,人總係好奇既,咁我要詳細講自己既傷心事,好難過者

子爵府

引用:Quote:原帖由 momo01 於 15-12-22 發表純發

原帖由 Bibima620 於 15-12-22 發表
你有乜錯…
咪理其他閒人啦…
加油,祝福
Thx!!

子爵府

引用:Quote:原帖由 momo01 於 15-12-22 發表純發

原帖由 love_yanbb 於 15-12-22 發表
我覺得你冇錯,難道做ivf 就一定要同其他人講咩?講左你都唔會明。
另祝你心想事成。
多謝你!

男爵府

可能你fd覺得甘熟都吾講。不過未經歷过ivf係吾会明當中的壓力,特別係心理上。

樓主加油

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

冇謂人唔需要理
祝成功
好消息

大宅

momo01 發表於 15-12-22 14:10
純發泄

這些朋友不會明白我們的苦況,在他們心目中,不孕是睇醫生就會好嘅病,同傷風感冒無分別,不會明白我們的心理壓力和痛苦,若果她已順利生仔,仲要一話生就生嘅人,更加不會明白我們等待的痛苦,因為生仔對佢地黎講,易過食飯。別怪她/他,佢真係唔明,就等同一個火星人唔明金星人的苦況,講完佢聽都嘥氣!

子爵府

引用:Quote:momo01 發表於 15-12-22 14:10 純發

原帖由 misschingching 於 15-12-22 發表
這些朋友不會明白我們的苦況,在他們心目中,不孕是睇醫生就會好嘅病,同傷風感冒無分別,不會明白我們的心 ...
係,我冇怪佢,只係有少少唔舒服,上黎同大家呻下,完全知道只有同道中人才明白。

大宅

純發泄

完全明白你感受!
自己有選擇權,冇需同人交待。
想講先講,預祝你hcg 翻倍

水晶宮

我有同我d好朋友講, 唔理佢有冇吹我,但佢地好support我。有時太辛苦,唔想同老公呻太多,朋友雖然唔太明白ivf,但係有listener好important.

我本身唔mind 比人知。我成日同d朋友講你有得自然生好幸福。

複式洋房

回覆:lafield 的帖子

無錯

複式洋房

回覆:queenie0608 的帖子

講得好

侯爵府

唔會同人講,講左比人講一世,唔只自己比人話ivf,連個bb都會比人話係ivf bb,比人講足兩代

侯爵府

認同你

無必要揭開肚皮俾人睇嘛

大宅

我有幾個好朋友知, 佢地好支持我, 佢地話你想講, 我地一定聴, 你唔想講, 我地唔會問, 總之, 一切在心中.

男家有個7+1, 無啦啦將佢朋友做IVF一事, 唱比99聽, 又唱人IVF BB, 呢D人一定唔可以比佢知.

其實做IVF唔係唔見得光嘅事, 人家大方分享IVF成功喜悅, 唔明D人點解要周圍唱人, 仲要話埋人地的BB.

祝你今次成功

子爵府

引用:我有幾個好朋友知, 佢地好支持我, 佢地話你

原帖由 Remido 於 15-12-23 發表
我有幾個好朋友知, 佢地好支持我, 佢地話你想講, 我地一定聴, 你唔想講, 我地唔會問, 總之, 一切在心中.

...
呢d人真乞人憎!

大宅

你今次搵邊個做呀?
預祝你成功

首頁

尾頁

跳至