親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

10月尾想同埋14個月大bb去旅行,大家有無好提議呀?

禁止訪問

畀面勳章

洋房

咁之前駛唔駛帶bb去d短程d的地方過夜,等佢試下先呢?你地有冇呀?

男爵府

原文章由 joanna7924 於 08-9-1 15:45 發表
10月尾想同埋14個月大bb去旅行,大家有無好提議呀?

我10月尾都會同老公+20個月大女女去沖繩5天,自己直覺曰本D地方清潔D又多BB用品買.

男爵府

原文章由 樹媽 於 08-9-10 11:19 發表
咁之前駛唔駛帶bb去d短程d的地方過夜,等佢試下先呢?你地有冇呀?

我就無.今年4月同老公+14月女女去左福島+東京5曰,BB都OK全程都食得訓得同玩得好開心,不過事前要準備好多野就真,anyway成家都好happy.

洋房

原文章由 cc0202 於 08-9-10 13:49 發表

我就無.今年4月同老公+14月女女去左福島+東京5曰,BB都OK全程都食得訓得同玩得好開心,不過事前要準備好多野就真,anyway成家都好happy.

可否分享一下要準備d乜呢?佢食奶同食物方面會點處理?

男爵府

can try crusie trip also, we went to Vietname when my baby was 18 months old.

男爵府

原文章由 樹媽 於 08-9-10 14:45 發表

可否分享一下要準備d乜呢?佢食奶同食物方面會點處理?

食方面1曰3餐奶早餐時比麵包, 下午茶食蛋糕或麵包或生果午餐及晚餐食飯+菜or烏冬,返到酒店再食生果,其實我有babyfood但BB唔食.
要準備平安約 玩開玩具 食開小食同果汁 用慣的枕頭或陪訓公仔 尿片 奶粉 BB用清潔用品 我仲帶旅行用水保及暖水壺 旅行奶樽 屋企飲開水 BB車 等

洋房

原文章由 cc0202 於 08-9-10 15:23 發表

食方面1曰3餐奶早餐時比麵包, 下午茶食蛋糕或麵包或生果午餐及晚餐食飯+菜or烏冬,返到酒店再食生果,其實我有babyfood但BB唔食.
要準備平安約 玩開玩具 食開小食同果汁 用慣的枕頭或陪訓公仔 尿片 奶粉 BB用清潔用 ...

帶bb飲開的水,咁如果去5日旅行,咁係咪要帶5日的飲用水?咁咪好多?

大宅

原文章由 cc0202 於 08-9-10 15:23 發表

要準備平安約 玩開玩具 食開小食同果汁 用慣的枕頭或陪訓公仔 尿片 奶粉 BB用清潔用 ...

我都會帶17個月嘅bb下星期去北海道5天, 想知你點同佢洗白白呀, 唔想買個吹氣盤, 諗住帶張防滑墊企响浴缸ok嗎?

男爵府

原文章由 樹媽 於 08-9-10 15:59 發表

帶bb飲開的水,咁如果去5日旅行,咁係咪要帶5日的飲用水?咁咪好多?

我帶左4枝好似750ml水,慢慢溝當地慨水,BB又ok無問題.

男爵府

原文章由 Stepy 於 08-9-10 18:14 發表

我都會帶17個月嘅bb下星期去北海道5天, 想知你點同佢洗白白呀, 唔想買個吹氣盤, 諗住帶張防滑墊企响浴缸ok嗎?

我個女1歲己經用花酒所以帶張防滑墊就ok.

洋房

原文章由 Stepy 於 08-9-10 18:14 發表

咁你可以而家係屋企幫佢用花灑沖,等佢習慣一o下

別墅

我十一月中打算帶個囡去旅行!唔知冇好介紹呢?想帶去睇動物、睇風景、最好有農場添!其實我自己都有小小心水想去北海道,但係五天旅行團都差不多要成$7XXX!好貴呀!

Love You Forever Hazel

大宅

Hi, cc0202

我都係10月初會帶20個月bb去沖繩旅行.今次係第一次出門.好驚帶溜野呀.
食物方面, 我地食乜bb就食乜.
bb 車都會帶, 不過唔係士的車.(我無買到
有樣野想請教, 就係水問題.
我想問你, 係帶自己係家煲d開水, 定係蒸溜水就ok呢 ?

thanks

原文章由 cc0202 於 08-9-10 23:44 發表

我帶左4枝好似750ml水,慢慢溝當地慨水,BB又ok無問題.

大宅

[quote]原文章由 blue_label 於 08-9-18 22:55 發表
我十一月中打算帶個囡去旅行!唔知冇好介紹呢?想帶去睇動物、睇風景、最好有農場添!其實我自己都有小小心水想去北海道,但係五天旅行團都差不多要成$7XXX!好貴呀! ... [/quot
e]

剛同17個月bb去完北海道5天返嚟, 由於第一次同阿b出門, 所以我哋跟團 (縱xx), 去嘅地方正係你想去嘅行程, 我都覺得幾適合bb玩, 而且同埋公公婆婆一齊去(四人同行三人價錢, 除開大約$6xxx一位), 而且多啲人照顧bb全程都順利啲, 加上阿b又幾聽說冇喊, 又食得又瞓得, 冇想像中咁辛苦喎.

男爵府

原文章由 MIZU 於 08-9-19 13:27 發表
Hi, cc0202

我都係10月初會帶20個月bb去沖繩旅行.今次係第一次出門.好驚帶溜野呀.
食物方面, 我地食乜bb就食乜.
bb 車都會帶, 不過唔係士的車.(我無買到
有樣野想請教, 就係水問題.
我想問你, 係帶自己係家煲d開水, 定係蒸溜 ...

Sorry遲左覆你,3支蒸溜1支自己水.係呢你團定自由行呀?我10月16曰跟東x遊4天,原本跟信成但要係澳門上機所以最後跟番東x遊.

大宅

原文章由 cc0202 於 08-9-22 16:01 發表

Sorry遲左覆你,3支蒸溜1支自己水.係呢你團定自由行呀?我10月16曰跟東x遊4天,原本跟信成但要係澳門上機所以最後跟番東x遊.

Hi,我想請問BB要俾幾錢團費??另外要俾d乜野錢??因我個B女11個月大打算帶埋佢去日本,thanks~

男爵府

[quote]原文章由 janetlam326 於 08-9-24 01:31 發表

Hi,我想請問BB要俾幾錢團費??另外要俾d乜野錢??因我個B女11個月大打算帶埋佢去日本,thanks~ [/quote
團費次次都唔同,及要比燃油附加費.

[ 本文章最後由 cc0202 於 08-9-24 09:50 編輯 ]

大宅

我係7月時帶咗14個月大既囡囡去大阪玩咗8日呀!
哈哈~! 我要揍好呢隻妹~

首頁

尾頁

跳至