家庭理財

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

問銀行 / 財務借錢找card 數 借唔借得過 ??

我倆公婆大約欠card,數 6-7萬, 每月都要找2500card數我想早d找完,想知問銀行 / 財務借錢找card 數 借唔借得過 ??比d意見呀thanks a lot

民房

Re: 問銀行 / 財務借錢找card 數 借唔借得過 ??

請恕冒昧回應o 從所需付出利息的角度來看, 銀行之私人貸款一定比信用咭少得多, 借私貸6-7萬年利率大約7-8%, 但須視乎你們還款年期,銀行批出給你們的貨款額等因數, 有物業者或經出糧銀行借款, 批出的貸款額和還款年期也可有較大彈性, 還款年期較短當然比較容易被批貸款, 但要視乎你們的還款額佔你們的月入扣減支出後的百分比o

男爵府

Re: 問銀行 / 財務借錢找card 數 借唔借得過 ??

這是一個很好的決定,因可以減少利息支出,可以盡早還多些本金,但你的可以向原有咭中心查詢可否改為personal loan 當然可以同出面其他銀行的personal loan 利息做下比較 。

記住若真的借到一定要settle d 咭數,否則愈滾愈大!

wongkaka
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

複式洋房

wongkaka 寫道:
這是一個很好的決定,因可以減少利息支出,可以盡早還多些本金,但你的可以向原有咭中心查詢可否改為personal loan 當然可以同出面其他銀行的personal loan 利息做下比較 。

記住若真的借到一定要settle d 咭數,否則愈滾愈大!

wongkaka

多謝你地回覆, 但我唔識計私人借貸如還款期長到48月的話會唔會仲貴過credit card 呢?

wongkaka,
我梗係會用嚟找card數喇, 我而家已覺愈滾愈大喇 :-( ,
*你個大頭初初睇好靚睇清楚原來好心(sune).* :lol:

男爵府

你可以去銀行/財務公司查詢一下, 佢地會幫你計架! 而家好多銀行都會好快批既....

銀行既私貸利息一定平過信用卡好多囉!! 你欠咁多卡數, 每個月只係還$2,500, 真係有排都還唔完呀!!!!!

別墅

有冇試過結餘轉户?利息低好多,起碼有三個月至半年時間還低息,現在是交稅季節,可借tax loan, otherwise personal loan.

公爵府

fannyyeung 寫道:
我倆公婆大約欠card,數 6-7萬, 每月都要找2500card數我想早d找完,想知問銀行 / 財務借錢找card 數 借唔借得過 ??比d意見呀thanks a lot

如果7萬元卡數, 每月找數最少3000, 而且一世都還唔完,
因3000係利息不是本金. 你試下問恒生銀行借私人貸款,
現時做優惠(7月31日前), 借7萬分48期還, 每月還1,740元
48小時批核, 首兩個月不用還款, 第三個月開始還款, 無手續費, 但優惠期至7月31號. 其他銀行利息無恒生咁低又無咁長還款期, 其他銀行通常分36期. 你去恒生問問.
恭賀新禧,迎春接福!

禁止訪問

大宅

fannyyeung 寫道:

good luck...

首頁

尾頁

跳至