自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

你哋身邊有冇?即係每次你講咩,佢哋都會自信地用專家口吻講自己一套,好似一定啱,唔接受有其他方法或方案。其實我覺得呢d 人好難頂!~

男爵府

引用:你哋身邊有冇?即係每次你講咩,佢哋都會自

原帖由 skac 於 15-12-31 發表
你哋身邊有冇?即係每次你講咩,佢哋都會自信地用專家口吻講自己一套,好似一定啱,唔接受有其他方法或方案 ...
有時會覺得煩,特別係教人應該點教仔,點換片,點沖涼,食D乜,之類

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

你哋身邊有冇?即係每次你講咩,佢哋都會自信地用專家口吻講自己一套,好似一定啱,唔接受有其他方法或方案 ...
好多媽媽都係咁!一開口就你咁樣唔得架,應該咁咁咁!

男爵府

回覆:專家口吻朋友

我阿媽!

toffeecat    發表於 16-1-3 12:45

子爵府

BK Milk勳章

我係新手媽,撞到d有個幾歲大小朋友嘅媽媽,
係咁問我嘢,好似考試咁。。。
問食奶用咩墊呀?我話紗巾。。。
佢話,唔得㗎,紗巾係唔索㗎,要用cotton
又問,夜晚幾點訓呀?
我話大概2點左右啦。。。
佢話,唔可以咁夜訓㗎。。。下删1000000字

大宅

有,身邊有一同事,一見你飲汽水又話點點點喺慢性毒藥,見你食腸仔又話世衞乜乜報告云云,見你講湯水又專家上身....好煩,所以唔會同佢去食飯

大宅

引用:有,身邊有一同事,一見你飲汽水又話點點點

原帖由 ak1020 於 15-12-31 發表
有,身邊有一同事,一見你飲汽水又話點點點喺慢性毒藥,見你食腸仔又話世衞乜乜報告云云,見你講湯水又專家 ...
咁似我同事。飲氣水又唔得。食燒味飯又話會生下癌。佢食飯健康D.又要其他同事跟佢咁食。有時好怕同佢一齊坐埋張枱

公爵府

一定有,但唔會係好 close嗰種朋友。

la_source    發表於 15-12-31 15:18

珍珠宮

當然有啦!比較經典嘅事係,當年我仔4歲左右,有fd話我唔會完全了解個仔,因為我同個仔只係相處咗幾年時間!我真係無言,咁係唔係要追索返我仔前世嘅事!我先了解到佢?後來都少咗同呢個fd接觸!其他嘅林林種種專家都有!不過小朋友越大,呢D情況會少好多!而家我仔已小學,最多聽到都係叫我比多D練習佢做,出去搵下專科補之類…

公爵府

我99,呢樣唔係咁果樣唔係咁,煩到爆

珍珠宮

畀面勳章

引用:有,身邊有一同事,一見你飲汽水又話點點點

原帖由 ak1020 於 15-12-31 發表
有,身邊有一同事,一見你飲汽水又話點點點喺慢性毒藥,見你食腸仔又話世衞乜乜報告云云,見你講湯水又專家 ...
咁似我一個親戚既直頭煩到想打獲佢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

mybeaniebaby 發表於 15-12-31 13:42
我阿媽!

X2

珍珠宮

總會遇到一兩個係身邊.

evaw    發表於 15-12-31 17:39

侯爵府

我覺得自己有時都係咁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

總有一個半個嘅

侯爵府

無計傾

大宅

有呀,有個朋友成日講生仔,我話醫生講生完bb後,要俾子宮休息最少半年後,先好再懷孕,佢就話佢阿媽生完佢家姐後幾個月就有咗佢都係咁啦(少過半年),我心諗你點知你阿媽身體唔傷?醫生咁講我咁講返俾你聽。

男爵府

我99就係呢一類人,真是好討厭

大宅

實有
通常親戚長輩
煩到爆

首頁

尾頁

跳至