跳至

首頁

尾頁

大宅

我已經放左兩個星期產假啦,bb預產期係9月9號,我由本來好緊張嘅心情,變成而家只係好想佢快d出嚟,因為一來好悶,二來我d水腫真係好勁,bb乖乖啦 ,大家又是否同我一樣期待呢?

複式洋房

回覆 #1 ANN2388 的文章

我都差唔多放咗兩個星期喇, 由唔多夠瞓, 瞓到e+唔想再瞓, 經過上星期嘅發"熱"已經非常想baby快d出世, 我想好似d朋友所講忙到停唔到, 好過e+都唔知點過一日

複式洋房

我都放左2星期假啦, 悶到 ......我已經成日落街行黎行去, 行多d快d生, 明天就係預產期, 希望阿仔快d出世.......

複式洋房

我仲返緊工, 返埋下星期, 都好想小b快d 出世, 個肚一日比一日大, 真系好辛苦! 不過返工返到好唔想返, 想系屋企休息啊!

男爵府

原文章由 JJ2008 於 08-9-5 10:26 發表
我都放左2星期假啦, 悶到 ......我已經成日落街行黎行去, 行多d快d生, 明天就係預產期, 希望阿仔快d出世.......

JJ2008,

和您一樣, 明天就係預產期,但現在一點動靜都冇....真糸悶到我就發癲啦,夜晚又訓唔到...好辛苦呀..阿仔...您幾時出來陪阿媽玩呀.最慘我只可以响間房到...因為同奶奶一齊住..出廳好唔方便...好似好怪咁

別墅

我咪又係, 預產期4/9過左一日, 咩動靜都無, 真係好想bb快d出世, e生話比多一個星期時間, 如果再未出世, 11/9先入院催生喎, 我唔想中秋節在e院渡過呀...

大宅

我都係,不過d同事仲係打電話問我d野點做.都仲末好好休息過.個b成晚上都唔停,真係同宜家都未好好訓過.......

洋房

Me 3!!

bb060908 and JJ2008!
和您們一樣, 明天9月6日就係預產期!!
Same condition:
1) 現在一點動靜都冇
2) 夜晚又訓唔到 (日日成1點先訓, 早晨5點幾醒,再訓過都係7點半就醒!)

bb060908,
唔知我們會否在威院產房/產後病房相遇呢?
到時係病房可以交流吓心得,冇咁悶!!
你知啦, 每日等老公/親友來得個2-3個鐘!好悶!

有興趣就pm你contact比我啦!
之後我會return我contact比你!!

原文章由 bb060908 於 08-9-5 12:30 發表

JJ2008,

和您一樣, 明天就係預產期,但現在一點動靜都冇....真糸悶到我就發癲啦,夜晚又訓唔到...好辛苦呀..阿仔...您幾時出來陪阿媽玩呀.最慘我只可以响間房到...因為同奶奶一齊住..出廳好唔方便...好似好怪咁:sig ...

別墅

好媽媽勳章

我都好悶.....bb39weeks, 已放了3星期產假, 肚又大, 恥骨又痛, 初初以為bb會38weeks 出世, 點知現在仍未有動靜, BB快d出世啦, 媽媽又悶又辛苦!

原文章由 JJ2008 於 08-9-5 10:26 發表

複式洋房

喂喂!! 我都係去威院生, 唔知有冇機會見呢!!

大宅

hehe...我都係威院喎..今日係預產期但都冇動靜呀...

伯爵府

好媽媽勳章

9月都好多媽媽待產喎, 等呢下就真係好悶......我就17/9 預產期依家仲返緊工, 返埋下week 先放假....希望bb係我放假先出世啦....

原文章由 妙妙媽 於 08-9-6 00:54 發表
hehe...我都係威院喎..今日係預產期但都冇動靜呀...

複式洋房

我都係威院~
我9月2日預產期~
到依家都冇咩動靜!!!!
希望唔洗等到12號入院摧生啦=.=

大宅

我都係9/12要催生呀... 希望bb聽話早d出世啦...

複式洋房

嘩,啲人成日都話會早,乜原來咁多過期居留架?!
我預產係9月26日,我都想佢快啲出世呀,因為已經响上星期開始放假。我個肚好大個,好重,所以唔行得耐,家下成日响屋企無野做。

大宅

原文章由 calise 於 08-9-8 03:37 發表
我預產係9月26日,我都想佢快啲出世呀,因為已經响上星期開始放假。我個肚好大個,好重,所以唔行得耐,家下成日响屋企無野做。 ...

我又係9月26日,我仲未放假呀!可以的話想番多一個星期添呀!

別墅

好媽媽勳章

我都是因為個肚很大, 又是第一胎, 以為會早生, 故前放前3後7再加大假, 但星期三已是預產期, 到現在仍沒有作動情況

原文章由 calise 於 08-9-8 03:37 發表
我預產係9月26日,我都想佢快啲出世呀,因為已經响上星期開始放假。我個肚好大個,好重,所以唔行得耐,家下成日响屋企無野做。 ...

大宅

我就放前二, 如果等到12號催生就得返前3後7咋, 原本想多d時間陪bb都唔得了...:(

大宅

wyeth冷知識勳章

各住媽咪:

我的預產期是12/09,但還未有任何動靜,醫生說到41週才催生,現在天氣又熱又辛苦,整天不是吃就是睡,出街又怕隨時生得,真係想唱陳潔儀首歌“等了又等”!!!!!

Janet

複式洋房

原文章由 emily423 於 08-9-8 13:31 發表

我又係9月26日,我仲未放假呀!可以的話想番多一個星期添呀!

ME 3 , 我都係 9 月26 號預產呀 ...
返工返埋聽日便開始放假了 ... 希望亞 B 乖乖地 , 早少少出世 , 因為上個星期私家醫生話佢已經有 7 磅 2 了 , 如果準時出世的話 , 8 磅都有之 .. 由 6 磅 2 到 7 磅 2 , ONLY 用咗 1 個星期時間咋 .. 反而我自己就輕咗少少 ....
放假後我要行多 D , 等亞 B 可以早少少出世 ... 唔好過份大舊

首頁

尾頁

跳至