論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我家工人﹐今年十月一滿約四年﹐之前僱主滿約八年。我不打算再續約﹐因為我兒子五歲﹐上全日﹐我本身是全職媽媽﹐在老爺家中食飯﹐家務實在不多﹐所以不打算再請工人。但都想幫我個工人找份好工。
工人﹐三十九歲﹐家有一子﹐不會亂花錢﹐不會同你玩野﹐不借錢﹐做家務快好﹐煮食也不算差﹐完全不用教﹐對小朋友非常好﹐如果給她打分我都會打九十分﹐當然並非全無過失﹐小過錯是一定有的﹐但同她的優點相比﹐我覺得不算什么啦。有興趣的請pm我。

大宅

hi, dong dong
我好有興趣,因我比海外工人放飛机.我現在無工人用,但我和丈夫要上班,有兩个小朋友要照顧.你可現在致电9721 8688李太比我傾吓.
謝謝.

原文章由 dong-dong 於 08-9-12 21:34 發表
我家工人﹐今年十月一滿約四年﹐之前僱主滿約八年。我不打算再續約﹐因為我兒子五歲﹐上全日﹐我本身是全職媽媽﹐在老爺家中食飯﹐家務實在不多﹐所以不打算再請工人。但都想幫我個工人找份好工。
工人﹐三十九歲﹐家有一子﹐不會亂花錢﹐不 ...
[img align=left]_455.gif[/img]

複式洋房

I have interest of your maid. Please contact me via 93106271 for liaison. Thx.
Bong.

民房

Hi Hi, very interested in your recommendation, thanks so much.... my bun bun is leaving next month, we are a very simple family, 2 adults with a 2 yrs old girl, however, we don't have grandma or grandpa to help us. Would you please contact me asap, phone #98837399, ms yung. Thanks for your help.

別墅

dong-dong,

pls check pm ~~

子爵府

減齡達人勳章 醒目開學勳章

原文章由 dong-dong 於 08-9-12 21:34 發表

有興趣,請PM詳細資料給我,謝謝!

大宅

Please pm me. Thanks for your help!

侯爵府

我都好有興趣, 我是單親媽咪, 而家請local湊日夜, 好貴, 而且bb13個月, 好想帶佢回家, 我是在職媽媽, 要一個有經驗和乖的先得, 我好長時間唔係屋企, 請幫忙! pm資料給我!

大宅

可以email 資料給我嗎

thanks

洋房

我有興趣呀,可吾可以e-mail聯絡我,thk!
[email protected]

洋房

我有興趣呀,可吾可以e-mail聯絡我,thk!
ivypig2003@yahoo.com.hk

洋房

本人11月中有初生BB,急用,可吾可以e-mail聯絡我,thk!
[email protected]

伯爵府

別墅

PMed you. Thanks.

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

請各位新舊會員切勿post出個人資料,謝謝!

另此討論區為各會員交流心得之用,如有會員投訴有人在此賣廣告,會即時刪除,敬請留意.

大宅

菲姐姐已經找到工

菲姐姐已經找到工﹐我幫她選了一個需要她的家庭。謝謝各位媽咪﹐請不要再pm我啦

複式洋房

十萬火急呀

請妳見到就致電給我! 因我現在很十萬火急呀!我有一個三歲仔仔, 而家我已有八個月身孕, 在一間公司請了一個海外話有六年經驗(香港), 點知來了一星期, 屋企樓下都可以迷路(已教了4,5次) , 百佳都唔知係咩! 漂白水同藍威寶都唔知成日用錯,妳們都知啦有小朋友係到好危險! 好驚呀!

所以我現在一定要請第二個呀!

若大家見到請幫忙, 若有就完約好的工人請pm OR 致電給我9418-1312!

複式洋房

十萬火急呀

請妳見到就致電給我! 因我現在很十萬火急呀!我有一個三歲仔仔, 而家我已有八個月身孕, 在一間公司請了一個海外話有六年經驗(香港), 點知來了一星期, 屋企樓下都可以迷路(已教了4,5次) , 百佳都唔知係咩! 漂白水同藍威寶都唔知成日用錯,妳們都知啦有小朋友係到好危險! 好驚呀!

所以我現在一定要請第二個呀!

若大家見到請幫忙, 若有就完約好的工人請pm OR 致電給我9418-1312!

民房

回覆 #1 dong-dong 的文章

我家的菲姐姐也做了4年多了, 她做事情頗有效率, 我五歲的女女幾乎當她是家教 (她有每星期去圖書館借書同我女女講故事…). 我們是三人之簡單家庭, 我同先生均返工, 平日整個家交給她, 買菜,煮飯,清潔,接送女兒等, 凡有安排的, 均能合理時間完成, 責任心頗高. 缺點是年齡有些大(約48), 有些固執, 但都溝通得到. 由於政府減稅, 我想既然要同她中止合約再續, 不如嘗試找過一個…有沒有媽媽和我一樣想的? 如果你的菲姐姐不錯且續過約, 而你也想避開長期合約, 我們可以互相介紹嗎? 有興趣請PM我.

首頁

尾頁

跳至