自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

比我呻呻, 剛剛在銅鑼灣金佰利商場一間時裝店被人罵。

事緣剛在午餐時間出外逛街, 一心想買件外套過年, 我去了金佰利商場1, 一間叫judycruisX的時裝店, 入內試了3件外套, 分別為499, 439元及399元。

待試完後, 499元那件較修身, 其他的全不合身, 但因要500元一件外套, 我想再在同一商場的其他店舖再看看有否其他較便宜的款式, 所以最終沒有買。

我將全部外套還給店主時, 她面有難色問我為何不買499元那件, 是最合身的, 我便答她, 500元太貴了點, 我想再看看。

就在那時她就一輪機關槍罵我, 說一開始就跟你說了是499, 你嫌貴一開初就不要試穿, 我才剛剛開舖, 你試穿了幾件, 一件都不買, 混吉的!!!!!

我當時很嬲, 便回罵她, 我怎知你是剛開舖, 那條法例是說試完衫不可以不買的! 你這樣的服務態度, 店舖實遲早"執粒", 我一定會放上網叫其他人看你的服務態度對不對。

她更聲大夾惡說你放上什麼網, 我有閉路電視錄了你的樣子, 一齊放啦, 我才不怕。

現在越想越氣, 世上有那條道理,入時裝店試完衫後就一定要買那件衫呢!
後來我忍不住回頭影相看清楚它的店名, 她看到我影相又再一次罵我放上什麼網記得同我講呀, 八婆!

真是氣死我了!

男爵府

回覆:比我呻呻, 剛剛在銅鑼灣金佰利商場一間時裝店被人罵

好過份喎!比我實用我一生用過嘅粗口一次過回敬佢!

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我絕小入細鋪買衫就是這個原因

男爵府

無係細舖買3好多年, D人真係好Q惡GA

掂下件3都BEAR你.......所以間間執得咁快...

琥珀宮

珍珠宮

環保接龍勳章

咁好態度,可能過多一排唔見間鋪了

pwsmay    發表於 16-1-20 16:12
大家好,我是子悠~~

子爵府

其實細店地方已經細,行入去有時好有壓迫感,d sales 態度好極端,一係勁纏住你,一係自己玩手機,唔理你,所以我多數係連鎖買。

子爵府

我都好耐無入, 不過聽完你個CASE以後更加唔會入.
費事唔買比人鬧.
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

大宅

細店我通常 window-shopping, 唔敢入去摸

伯爵府

我都好驚去細鋪,好有壓迫感

用戶要求終止服務

開2 個同內容的POSTS !

首頁

尾頁

跳至