網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

成10日都仲係羅湖。。。以後都係集運為上

別墅

回覆:pat7889 的帖子

我都決定以後唔用直送

伯爵府

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 DHA勳章

回覆:淘寶直送。。真係。。。頂

我尋日剛淘完,好彩都係揀集運

大宅

回覆樓主:

我都係,等左幾日仲係已出場已入場,
我一向用開晉越 或者中通郵局自取,今發後至,最多4日,今次試一次,衰到極點

象牙宮

pat7889 發表於 16-1-21 17:42

如果運費便宜... 方便... 為何不?

集運...收費不平哦。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

引用:Quote:pat7889 發表於 16-1-21 17:42 成10

原帖由 333s 於 16-01-21 發表
如果運費便宜... 方便... 為何不?

集運...收費不平哦。
我諗住直送會快d點知。。。

伯爵府

都好離譜喎

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嘩, 12至18號完全無郁過, 咁都得
好彩我用開私集, 暫時都無興趣用直送

洋房

淘寶圓通直送?快啲聯絡賣家睇下咩事,我見佢似退件返發件地,係咪比圓通拒收左?

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

等都等到火都黎

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

pat7889 發表於 16-1-21 17:42
睇黎應該係圓通拒收喎,件貨去返龍崗,聽日旺旺賣家查下發生咩事。如果真係拒收左,就快同賣家申請退款。

我自己 9/1 直送張單 16/1 郵局攞。呢張單買3件貨,其中一件都被圓通拒收,賣家旺旺鬧鬼我先知,同圓通傾唔掂,再搵埋淘寶問都話無辦法,最後退回賣家退款,再拍寄私集,21/1 收埋貨。

侯爵府

我試過一次直送, 都係追蹤到問題件, 原來快遞照打收貨資料個電話想通知收貨, 梗係例牌無人聽喇,咁就變左問題件無法派送退番去, 我即刻旺旺賣家叫佢CALL快遞講清楚叫佢就咁送多次,結果第日收左再轉香港, 頭尾5日送到上門.

可能樓主CASE類似?

伯爵府

回覆:pat7889 的帖子

我冇打算用,睇到都覺炆,如果冇記錯 ,圓通本身都係官集之一,會俾人踢岀場有啲原因ge我覺得,所以冇用,果然負評如潮

男爵府

引用:我試過一次直送, 都係追蹤到問題件, 原來快

原帖由 Obe2009 於 16-01-22 發表
我試過一次直送, 都係追蹤到問題件, 原來快遞照打收貨資料個電話想通知收貨, 梗係例牌無人聽喇,咁就變左問 ...
ok.唔該晒我try try

別墅

我覺得OK 喎! 我件貨由杭洲到香港, 15號拍, 19號送到 , 只係RMB13 (因為免國內郵費) .

大宅

我都用過直送,4件由唔同鋪買, 有件架好重(超過20KG),另一件成形送貨體積大, 合共只收我$34運費, 因為有件由浙江發貨到深圳淘寶倉要成6日! 不過最終淘寶直送倉一收齊貨就即日發貨, 第2日晚就已收到貨, 所以我覺都好抵同快!

公爵府

畀面勳章

引用:成10日都仲係羅湖。。。以後都係集運為上

原帖由 pat7889 於 16-01-21 發表
用晉越啦!近幾次差唔多今發明至

男爵府

直送有好處嘅!如果係大貨响佢 limit 内直送運費好平吖!比起集運要計体積重可以相差好遠!
不過一定要唔趕用

複式洋房

第一次用直運圓通, 本應今日有件收, 但見到物流狀態是"派件失敗", 可能剛無人在家. 但在淘寶找不到方法聯絡圓通, 請問有無圓通香港電話可以致電查詢?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我自己用第一次都鬧,再堅持用第二次,知點運作同有咩貨唔好博用直送,都在預算之內收到貨。

某啲朋友用一次集運已經怕左唔敢用,要求到賣家直按以順豐逐單運到香港收件既服務質素。咁我無野好講

又要馬兒好又要馬兒不吃草,自由取捨,最少而家有咁多快遞選擇,幾年前根本無乜你揀。

首頁

尾頁

跳至