親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

因我現有的bb 車 比較大架, combi urban walker 款, 唔知沖繩巴士俾唔俾上,會否好阻礙。。。。

別墅

回覆:請教:帶BB車上沖繩巴士

定係用士的車好

別墅

有沒有人分享經驗?

大宅

沖繩巴士有個專用位比bb車/輪椅,個位都幾大下,可以唔洗收bb車

別墅

回覆:takudd 的帖子

正!謝謝妳回覆啊

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

人在那霸,唔係架架巴士有嗰個位,舊車係得一條窄路入,無擺車位,我用pp mini唔收車連條路都過唔到

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:因我現有的bb+車+比較大架,+combi+urban+w

原帖由 bbkit213 於 16-01-22 發表
因我現有的bb 車 比較大架, combi urban walker 款, 唔知沖繩巴士俾唔俾上,會否好阻礙。。。。

...
睇下坐邊間公司, 有間好似旅遊巴行人位窄窄的。 有間就好似大陸旅巴咁闊闊的。

大宅

回覆 puilam714 的帖子

請問坐巴士觀光也很方便? 用什麼方式付款的?本自駕,但人數問題揸不到,煩惱中!
坐單軌只去到購物點?

別墅

回覆:puilam714 的帖子

oh no....後天出發, 唯有明天買架士的車。。。。

別墅

thx for your info. 請問巴士多唔多人撘?接埋架bb車上的話, 可唔佔多個坐位...我同老公都肥。。。。

別墅

回覆:MrsloMan 的帖子

thx for your info too....

諗緊點安排

男爵府

引用:oh+no....後天出發,+唯有明天買架士的車。

原帖由 bbkit213 於 16-01-25 發表
oh no....後天出發, 唯有明天買架士的車。。。。
我都試過係沖繩拎bb車坐巴士,我架仲係巨型chicco,架巴士都無bb車位放。我摺埋仲拎住放埋邊坐位,自己坐岀面。不過如果滿客就唔知點。

別墅

回覆:ecem000 的帖子

謝謝分享, 咁的情況, 好似用士的車會方便d 我睇下酒店有冇得借士的車先

公爵府

引用:回覆+puilam714+的帖子請問坐巴士觀光也很

原帖由 30102115 於 16-01-25 發表

請問坐巴士觀光也很方便? 用什麼方式付款的?本自駕,但人數問題揸不到,煩惱中!
單軌方便,唔洗收車,都闊但只限那霸市內,我去新都心同國際通呢兩日就搭佢。有一日參加左day tour (琉球宮/海洋博/菠蘿園/森之玻璃館), 抵玩既,包晒啲入場卷車錢同午餐,如果自己搭車,淨係計水族館一程加入場卷已經貴過個團,回程仲每人送左件玻璃筷子座同杯好好味既菠蘿雪糕。呢日我無帶bb車,因為全程都上車落車最長比小朋友訓陣叉電。另外2日搭巴士就難搞啲,班次係準既,但要搵巴士站難啲,喺國際通嗰頭既巴士站都尚算易搵,啲住宅區既就好難搵,唔起眼,最搞笑係問十個路人,不論老中青都唔係好知啲巴士站喺邊.... 如果你同一個站上落就好啲,好似香港咁打對面,但遇上去個新站就頭痕。我去蒲添birthday買完野問個職員去美國村個巴士站喺邊,佢幫我問左三個職員都答唔到,落到樓下問左2個路人,先有一個答到我個站就喺birthday門口既二十步內。上車取票,票上有個數字代表你上車既起點,司機上方有個螢幕,會跳住每個站(準既),咁你落車時就望返你車票個數字,假設票上係3號,你睇返3號係幾錢幾錢就得。車上有部機可以兌換散紙,所以無都唔怕(只限1000円)

希望幫到你

公爵府

引用:thx+for+your+info.+請問巴士多唔多人撘?

原帖由 bbkit213 於 16-01-25 發表
thx for your info. 請問巴士多唔多人撘?接埋架bb車上的話, 可唔佔多個坐位...我同老公都肥。。。。:waha ...
座位都係一/二人位,但唔算多人搭,我試過全程包車添

公爵府

引用:回覆+puilam714+的帖子請問坐巴士觀光也很

原帖由 30102115 於 16-01-25 發表

補充,可以買單程票,或有一張好似八達通咁既ic卡,巴士單軌通用,但我無買。因為我買單軌一/二日券抵啲(你睇行程計下數)

別墅

唔該晒

首頁

尾頁

跳至