懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

哺乳bra在哪裡買?

荷花的哺乳bra好貴呢,
有沒有便宜一點的呢?
大家有沒有好介紹?
我靠著那加給我力量的,凡事都能作。

大宅

Re: 哺乳bra在哪裡買?

大貓媽媽,
我見到媽媽世界有呢種bra賣...約$169...我覺得算平...因為我去Wacoal睇佢地都要成$500-$600~~..你可以去睇下,,,or打電話去問下... tel:29920387 :-P
B仔Album<---HERE(updated on 8.8) Tinok仔仔o係11月3日8:28pm出左世喇!7.63lbs重 始めまして、TINOKです、よろしく∼∼ [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD3/61740/s180/63468.6602526.20914.jpg[/img][img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD3/61740/1-9.gif[/img]

別墅

GO TO "010" TAKE A LOOK, IT COST AROUND $2XX TO $4XX!
[/img]

複式洋房

花園街 $100 四條 (但冇款)
(專買內褲,毛巾,bar...o既舖頭)

男爵府

我就建議去mothercare買,or黛安芬d款都ok!平均百幾蚊個!010&媽媽世界d款好貴,同埋多數係有wire款,大肚最好唔好用wired bra!影響乳腺生長&頂住個肚&胃會好唔舒服!

民房

你可以上這個綱看看:
www.hk-bfmoms.com

裏面有埋哺乳衣,仲有送上門任試任揀服務!
我都幫襯過,店主吳太好nice!

男爵府

將軍澳吉之島賣bb野隔離有個櫃位賣孕婦衫和胸圍,價錢唔算貴,我買

大宅

各位準媽媽如果想餵母乳,記住要問清楚!

我未去沙田威院聽週末產前講座前已到孕婦專門店購買母乳Bra, 售貨員推介那些較靚有鐵線的,200幾元一個(乳pad都百多元一對);但聽完姑娘講解後,知道有鐵線的Bra可能會因谷奶而移位,會阻礙乳腺發展,影響母乳餵哺,所以只好去買過一些冇鐵線的(款式較土,助產士說幾十元有交易)!

bk moms 曾提及可以買到哺乳bra的地方包括:
1. 沙田西田X安芬有孕婦專用又沒有鐵線的,價錢都係$80-$120....
2. 愉景新城見到BeBeDream有得買,價錢都好吸引,由$58~$119一個。現在還有特價:一個九折, 二個八折

我自己就於中環($75@),及旺角($35-40@)購買,雖然冇那些有鐵線款式的fashionable,但質地全棉,都幾舒服!

男爵府

花園街檔ロ,質地唔錯戴落幾舒服,25元個,超抵! :-P

複式洋房

請問, 你地講緊既bra 係大肚時著定for 餵人奶時可開一邊的那種呀?

首頁

尾頁

跳至