想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

MommyPanel勳章

我無墮過胎,無做過偷呃拐騙嘅衰嘢,點解第一胎就要拎走我22w幾嘅bb?
我呢一刻真係有啲眼紅,啲墮過幾次胎嘅人可以順利生個健康嘅bb. 我知我咁諗唔啱。
我真係好心痛bb就咁停咗心跳。

la_source    發表於 16-2-1 11:40

子爵府

回覆:無墮過胎,點解個天要拎走我bb?(純呻)

明白你仲好難過,要保重身體坐好月。

好多事的發生我地都解釋唔到,我由細到大存好心做好事,但我偏偏生個仔有遺傳病,佢將來會不育,或者有更多未知的難關。

我都曾經問過,點解係我呀?點解甘多心地唔善良的人都可以生個健康bb呀?

但事情已經發生左,我當係上帝比我的試煉同功課。

今天小天使離開了,佢一定會記得有一個曾經愛佢的媽媽,將來帶齊野就回來找你。

幸福的路在前,哭過就抹乾眼淚繼續行,加油

侯爵府

引用:我無墮過胎,無做過偷呃拐騙嘅衰嘢,點解第

原帖由 behappywo 於 16-01-30 發表
我無墮過胎,無做過偷呃拐騙嘅衰嘢,點解第一胎就要拎走我22w幾嘅bb?
我呢一刻真係有啲眼紅,啲墮過幾次胎 ...
加油,坐好小月

別墅

引用:明白你仲好難過,要保重身體坐好月。好多事

原帖由 Fionhohoho 於 16-01-30 發表
明白你仲好難過,要保重身體坐好月。

好多事的發生我地都解釋唔到,我由細到大存好心做好事,但我偏偏生個 ...
謝謝。祝福你嘅小寶寶身體健康。

純呻吓,我屋企人驚我有抑鬱。其實,我接受咗件事,但有時唔係好甘心。

別墅

引用:Quote:原帖由+behappywo+於+16-01-30+發表

原帖由 Bibima620 於 16-01-30 發表
加油,坐好小月
謝謝。

別墅

回覆:behappywo 的帖子

完全明白你的難過
2年前既2月我仔仔都系22w走了:(
到今年我先有勇氣再計劃生b
所以你要加油

子爵府

引用:Quote:原帖由+Fionhohoho+於+16-01-30+發表

謝謝。祝福你嘅小寶寶身體健康。

純呻吓,我屋企人驚我有抑鬱。其實,我接受咗件事,但有時唔係好甘心。
多謝你的祝福

明白呀。但最重要唔好比負面精緒主導左你,坐完小月好好去放鬆一下自己,做自己喜歡的事

男爵府

回覆樓主:

每個人既背後故事或因果都不同。不是墮過幾次胎就等於佢地生育機會比一般人差,比例如你擁有既野佢地未必有一樣。緣份既野,要到誰也帶不走,相反,點留也留不住。

magiee    發表於 16-1-31 20:15

大宅

瞓得好勳章

樓主,非常明白你感受,我2年前滿心歡喜等阿b出世,但係一路check唔到有心跳,最後6週幾仲縮細埋size,宣布小產,我放唔低足足2年,我都好像你咁,駡上帝,點解要收返,我咁難有,又無做衰野,點解要取走,我一路都唔服,最近我開始明白,佢收返一定有佢原因,每個人都要成長,過程係好痛苦,不過過左之後,你會更好

別墅

樓主,我都曾經試過小x, 我都好唔開心。更加覺得好難面對身體所有人。當時有自責感覺,唔知自己個b點解會無咗心跳⋯我都用咗兩年時間先敢再有bb.
到再有時,日日提心吊膽,日日好驚案件重演⋯好好彩,我嘅寶貝而家3歲幾喇!

加油呀! 你個小寶寶會好快返黎架喇!

別墅

引用:完全明白你的難過2年前既2月我仔仔都系22w

原帖由 kathymo 於 16-01-30 發表
完全明白你的難過
2年前既2月我仔仔都系22w走了:(
到今年我先有勇氣再計劃生b
謝謝。
加油,祝小天使早日返嚟你身邊。

別墅

引用:每個人既背後故事或因果都不同。不是墮過幾

原帖由 coffee2012 於 16-01-30 發表
每個人既背後故事或因果都不同。不是墮過幾次胎就等於佢地生育機會比一般人差,比例如你擁有既野佢地未必有 ...
謝謝。明白。

別墅

引用:樓主,非常明白你感受,我2年前滿心歡喜等

原帖由 KKEDU 於 16-01-30 發表
樓主,非常明白你感受,我2年前滿心歡喜等阿b出世,但係一路check唔到有心跳,最後6週幾仲縮細埋size,宣布 ...
謝謝。
我都知佢收番有佢嘅原因。

別墅

引用:樓主,我都曾經試過小x,+我都好唔開心。更

原帖由 祖祖Jovy 於 16-01-30 發表
樓主,我都曾經試過小x, 我都好唔開心。更加覺得好難面對身體所有人。當時有自責感覺,唔知自己個b點解會無 ...
恭喜你。
我知我嘅小天使好快會返嚟!

大宅

回覆:無墮過胎,點解個天要拎走我bb

加油`我29週bb出黎仲要睇住佢急救最後都救唔返,個種心痛係冇人明白。
昨日返醫院終於完滿結束,bb解剖報告完成晒,我都唔洗再返去。
仲有醫生同我講左一樣野,就係好多野係真得沒有答案,我個人好衰樣樣都要知答案點解會咁,仲問醫生有冇可能知道bb幾時感染。但呢d真係連好有經驗醫生都未必知道。所以我將要去學習就係唔係樣樣都要有答案。
努力加油!放鬆心情。我呢3個半月都真係改變左人生睇法。

大宅

我都試過20週突然無左心跳 而家唸起都好傷心 樓主 一齊加油!bb好快會再來

別墅

引用:加油`我29週bb出黎仲要睇住佢急救最後都救

原帖由 apingbb 於 16-01-30 發表
加油`我29週bb出黎仲要睇住佢急救最後都救唔返,個種心痛係冇人明白。
昨日返醫院終於完滿結束,bb解剖報告 ...
你好堅強~ 加油!
我都係咁衰衰成日要知原因。

別墅

引用:我都試過20週突然無左心跳+而家唸起都好傷

原帖由 Yoyo0820 於 16-01-30 發表
我都試過20週突然無左心跳 而家唸起都好傷心 樓主 一齊加油!bb好快會再來

...
加油!!

大宅

引用:Quote:原帖由 apingbb 於 16-01-30 發表加

你好堅強~ 加油!
我都係咁衰衰成日要知原因。
我會。大家一齊加油呀!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:無墮過胎,點解個天要拎走我bb

其實惡因未必今生種,收拾好心情,再多積善德,希望你能成功懷孕

首頁

尾頁

跳至