網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

其中一件爛的,申請退款,賣家要我寄番比佢。我頂,運費上杭州同件衫差不多$,我話唔運,佢唔退款,可以點?

男爵府

回覆:613 的帖子

到付

別墅

回覆:收到件爛衫

唔好衝動,問清楚先,因為我試過叫朋友由深圳速遞退貨,朋友唸住可以到付,所以無比錢,但賣家就係唔收到付嘅件,所以要搵人即刻打比速遞公司話比錢先攪得掂,所以如果賣家唔收到付件,你就算真係寄左,分分鐘退返轉頭,所有運費仲要你比,到時仲大獲

男爵府

引用:其中一件爛的,申請退款,賣家要我寄番比佢

原帖由 613 於 16-01-30 發表
其中一件爛的,申請退款,賣家要我寄番比佢。我頂,運費上杭州同件衫差不多$,我話唔運,佢唔退款,可以點? ...
你已好好!我買左條褲,編細,同佢講,佢話返左老鄉!唔理!

大宅

無錯,佢哋唔收到付,係都要我比番件貨佢,白痴,幾拾蚊寄件爛衫。相都影左比佢,黑人憎!

別墅

回覆:613 的帖子

佢地係咁架,你寄返比佢,再問佢攞返運費佢會比嘅,不過就麻煩囉,同埋唔可以係香港寄,因為佢唔會比香港運費架

男爵府

申請維權,佢地唔敢唔覆

大宅

話佢知會差評同埋影相post出黎, 佢地通常都會起碼退返大部份錢, 如果收左貨又退唔返俾佢, 就算叫淘寶介入都係拎唔返全數

男爵府

問佢退貨的運費是否包,(但應只包大陸去大陸)

大宅

BK Milk勳章

有無影相,貼上俾差評佢呀

大宅

知道轉運香港想博大霧,博你吾想浪費郵費

象牙宮

613 發表於 16-1-30 17:15
其中一件爛的,申請退款,賣家要我寄番比佢。我頂,運費上杭州同件衫差不多$,我話唔運,佢唔退款,可以點? ...

爛不能手補嗎?
佢有冇 offer 減價?

不退貨, 退不了$。
退貨 是 注定損失 郵費。(深圳發) 減少損失

1..我退 keyboard, 收到20元。一 郵費10元 (由深圳發)。
上深圳... 當學習。

2...退按摩机 60元, 一郵費20元。

3....退電炉 80元, 一郵費15元。
totally 損失。 可以拿到錢少少。 好過那些垃圾.... 愈看愈討厭。

不過我知發那个, 最平。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

fyi.
汇通,国通,全峰,天天快递都比较便宜。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

你無帶眼識人,逃保大本營系杭州.
冮浙班成衣賣衫佬最寸,買多兩件就攝件次貨!

你退反去,佢又攝俾第二個.

去店小二度維權,再返香港唱衰佢,等第二個洣上當

尼度綱友過既舖,我就算買過,第次都運路行!

大宅

我比差評

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

諾諾BABY 發表於 16-1-31 11:34
申請維權,佢地唔敢唔覆

可以點申請?

男爵府

要退款就要先退貨,遊戲規則就係咁玩,個個都話香港人運費貴所以唔退貨只退款,真係要你做老細先得囉,你幾時開店我幫襯你

琥珀宮

畀面勳章

613 發表於 16-1-30 17:15

用淘寶介入,申請退款,仲要影埋件爛衫比淘寶睇

再加上比劣評佢

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

引用:你無帶眼識人,逃保大本營系杭州.冮浙班成衣

原帖由 sohato 於 16-05-28 發表
你無帶眼識人,逃保大本營系杭州.
冮浙班成衣賣衫佬最寸,買多兩件就攝件次貨!
呢間同你講既好相同

首頁

尾頁

跳至