跳至

首頁

尾頁

大宅

會唔會幫BB打流感針?

姑娘話第1針要分2次打(隔1個月),咁你地會幾時打? 幾時打可以cover2個流感高峰期?
做o左740天奶媽, 終於收工啦! 各位繼續努力哦!

男爵府

原文章由 YYZ 於 08-9-22 09:24 發表
會唔會幫BB打流感針?

姑娘話第1針要分2次打(隔1個月),咁你地會幾時打? 幾時打可以cover2個流感高峰期?

我會打呀,但會1歲先打,但detail就要再問醫生~~

男爵府

打, 2個都打, 因為依家2個都病多左, 細佬又有痰啦, 今晚又要同佢去睇醫生~~
我個醫生suggest我12月前打晒2針, 佢話隔2個星期打, i.e. 11月頭打第1針, 月尾打埋第2針, 咁等藥力生效就可以cover1-3月流感高峰期~~~

原文章由 YYZ 於 08-9-22 09:24 發表
會唔會幫BB打流感針?

大宅

1歲先打趕得切冇?? 打左唔係即時有效喎 ...

原文章由 siuyauyau 於 08-9-22 09:36 發表

我會打呀,但會1歲先打,但detail就要再問醫生~~

男爵府

如果要cover到1-3月個高峰期就遲啦~~

原文章由 YYZ 於 08-9-22 11:17 發表

男爵府

原文章由 YYZ 於 08-9-22 11:17 發表

但我個醫生話,1歲先打會好d喎~~~咁點好呢?

子爵府

Bonnie! 你係邊樹打?? 醫生貴唔貴??? 如果近旺角或你屋企附近, 我都想帶燊燊去你個醫生到打~~ mouth:

原文章由 bonnie1013 於 08-9-22 09:43 發表
打, 2個都打, 因為依家2個都病多左, 細佬又有痰啦, 今晚又要同佢去睇醫生~~
我個醫生suggest我12月前打晒2針, 佢話隔2個星期打, i.e. 11月頭打第1針, 月尾打埋第2針, 咁等藥力生效就可以cover1-3月流感高峰期~~~

...

男爵府

我都係係商場果個, 今晚都要同細佬去睇醫生, 問左價錢話你知啦~~

原文章由 LamCoco 於 08-9-22 14:17 發表
Bonnie! 你係邊樹打?? 醫生貴唔貴??? 如果近旺角或你屋企附近, 我都想帶燊燊去你個醫生到打~~ mouth:

複式洋房

9月12號打左第1枝lu.
www.fotop.net/hoisuet

子爵府

Oh........... Thanks! 做咩細佬要睇醫生呀??

原文章由 bonnie1013 於 08-9-22 15:57 發表
我都係係商場果個, 今晚都要同細佬去睇醫生, 問左價錢話你知啦~~

大宅

今天到診所替承熙打流感疫苗第一針,承熙只是"呀"了一聲,完全冇喊過,叻叻! 

第二針可在一個月後,或明年一月才打,為要對抗一至四月流感高峰期,計算過,十一尾打最好!

大宅

細佬點呀?

原文章由 LamCoco 於 08-9-22 18:38 發表
Oh........... Thanks! 做咩細佬要睇醫生呀??

男爵府

姐姐話佢咳, 有d痰聲囉~~
不過今晚去到, 唔係我睇開果個, 而且我d都聽唔到細佬有咳, 所以打道回府冇睇到~~

原文章由 LamCoco 於 08-9-22 18:38 發表

男爵府

姐姐又話佢咳, 今晚成晚我都冇聽到佢咳!!!

原文章由 YYZ 於 08-9-22 22:12 發表
細佬點呀?

大宅

承熙有時都扮咳, 引人注意. 有時有D麈, 都會令BB咳o既 ... 冇樹就好囉!

BTW, 承熙枝針打左$200. .... aiya, 返到屋企都冇幫承熙探到熱添

原文章由 bonnie1013 於 08-9-22 23:26 發表
姐姐又話佢咳, 今晚成晚我都冇聽到佢咳!!!

男爵府

why你唔遲少少先打?
你唔知政府有$80資助咩?
你個醫生冇話你聽?
厄錢!!!!

原文章由 YYZ 於 08-9-22 23:31 發表
承熙有時都扮咳, 引人注意. 有時有D麈, 都會令BB咳o既 ... 冇樹就好囉!

BTW, 承熙枝針打左$200. .... aiya, 返到屋企都冇幫承熙探到熱添

大宅

我去俾佢檢查承熙個XX, 順手打埋囉

唔知第2針有冇得資助呢???

原文章由 bonnie1013 於 08-9-22 23:42 發表
why你唔遲少少先打?
你唔知政府有$80資助咩?
你個醫生冇話你聽?
厄錢!!!!

男爵府

咁就唔知啦~
因為上次問醫生時, 佢都未知係每人$80, 定每支$80~~
XX正常嗎??

原文章由 YYZ 於 08-9-22 23:44 發表
我去俾佢檢查承熙個XX, 順手打埋囉

唔知第2針有冇得資助呢???

大宅

OK喎 ... 多謝關心

原文章由 bonnie1013 於 08-9-22 23:47 發表
咁就唔知啦~
因為上次問醫生時, 佢都未知係每人$80, 定每支$80~~
XX正常嗎??

男爵府

咁唔洗擔心啦~~~

原文章由 YYZ 於 08-9-22 23:52 發表
OK喎 ... 多謝關心

首頁

尾頁

跳至