懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

6個月照超聲波性別出錯

我個肚6個月到醫生處照超取聲波, 他說是個女孩子,還形容得好清楚,連大小陰唇都見到, 點知生出來是個男孩子, 有没有人有類似經驗, 是不是我個醫生太差呢?

?-(

男爵府

Re: 6個月照超聲波性別出錯

咁你個醫生真係好唔掂喎, 到

大宅

我3個月去照, 醫生已經話睇到係仔啦.

民房

我有咗後都睇佢, 2個月時照過, 之後覆診都無幫我照, 5個月時問佢可不可以照吓,佢叫我6個月先照會準D, 6個月之後我都到政府醫院做產前檢查, 所以無再照過。一心都以為係女, 我老公話要拆佢招牌。但我之前睇開佢都幾好, 真不明白 ?-(

伯爵府

我上一胎都係咁呀,,,,,,,,,,同一個醫生照左4次啦....仲指埋陰唇..比我睇....但生出黎先知係男仔呀!!!

男爵府

吓, 個醫生真係勁唔掂喎, 去私家醫生度睇唔係次次都有得照咩? ?-(

大宅

Dear all

個醫生好唔專業唧
如果唔sure的話
就不如同個客講話照唔到
都好過照

大宅

我都有個同事,私家同政府都話囡,生

大宅

畀面勳章

之前係bk都有媽咪講照到係女就生仔,照到係仔就生左個女,攪到我都唔知去唔知照唔照好,其實仔同女我都無所為,但買野果陣就頭痛,我完本打算唔問仔定女,買D中性D既野,點知我睇o岩果D都係得藍色同粉紅色,所以打算去照,但又見咁多人照錯,所以我都唔知點 :-(

別墅

我覺得主要係個e生夠唔夠經驗. 我以前就睇過2個私家, 政府同埋照埋4d, 而2個私家及4d都只係話多數係女, 政府就唔肯講, 結果我都生左個女. 其實而家好多e生都唔會好肯定咁話你知一定係仔或者女, 只會話多數, 因為佢地要保障自己, 費事事後被人告就麻煩啦! 不過仔女都好, 都係自己骨肉, 至於你話買bb用品顏色既問題, 我就覺得冇所謂, bb著咩顏色都咁cutie啦, 係咪?!

大宅

唔係嘛,照幾次都錯!比我就會同番個醫生講等佢檢討下,唔好再害人啦。我bb九月出世係女,如果突然係仔我真係接受唔到架,我預備晒d女仔野嘛!

大宅

我個case 就係:

上一胎睇個勁貴既e生, 到大約6個月, 佢就問我想唔想知bb個性別, 我同husband都話無所謂, 所以佢就好肯定o甘話係仔, 佢重話如果唔肯定, 佢一定唔會講, 因為唔想誤導d父母, 結果, bb當然係仔啦!

到宜家呢胎, 睇另一個e生, 上兩個禮拜(3個月)去照, 佢都無問我想唔想知, 佢就已經話應該係仔喎! 當時我同husband都一齊問佢, o下?!o甘快就知? 佢就話"我睇到嘛!"

係..........其實我一早已決定今胎唔問e生性別, 等bb出世時surprise d 嘛, 點知......

不過, 無論仔or女, 我都無所謂既, 只要佢健健康康咪得囉.
各位準媽咪: 唔好比太大壓力自己啦!

首頁

尾頁

跳至